Teknofest benim evladım gibi

Güncelleme Tarihi:

Teknofest benim evladım gibi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2023 07:00

Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile bazı bakanlar da katıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Teknofest benim adeta evladım gibidir. 6 yıl önce bir kucağıma torunum Aybüke’yi, diğer kucağıma o günlerdeki fikri oluşum içindeki Teknofest’i alma bahtiyarlığı yaşadım. Hem torunumun hem de milli teknoloji hamlesinin sembolü haline gelen bu güzel festivalin büyümesine şahitlik ettim” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Etimesgut Havaalanı’nda Teknofest Ankara etkinlik alanını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:  “Bu yıl Teknofest Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına üç şehrimizde yapılıyor. Bunlardan Teknofest İstanbul 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Bugün birlikte olduğumuz Teknofest Ankara 30 Ağustos’ta başladı, 3 Eylül’de bitiyor. Eylül sonunda yapılacak Teknofest İzmir ile bu yılki teknoloji şöleni tamamlanacak. Her geçen yıl katılımcı ve ziyaretçi sayısının katlanarak arttığı Teknofest’e gösterilen ilgi bizi gerçekten çok sevindiriyor. Çünkü Teknofest benim adeta evladım gibidir.

Teknofest benim evladım gibi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’a plaket takdim etti.

Haberin Devamı

1 MİLYON GENÇ BAŞVURDU

Bundan altı yıl önce 2017 yılında bir kucağıma torunum Aybüke’yi, diğer kucağıma o günlerde fikri oluşum içindeki Teknofest’i alma bahtiyarlığını yaşadım. Hem torunumun hem de milli teknoloji hamlesinin sembolü haline gelen bu güzel festivalin büyümesine, serpilmesine, gelişmesine bizzat şahitlik ettim. Ülkemiz ve milletimiz için çok önemli bir milat olan 2023 Teknofest’ine, ilkokuldan doktoraya kadar her seviyeden 1 milyon gencimizin başvurduğunu öğrendim. İşte bu tablo Türkiye Yüzyılı tablosudur.

Teknofest benim evladım gibi

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ GÖRÜYORUM

Şartların en zor olduğu anlarda kimseye boyun eğmeyen bu milletin damarlarında dolaşan özgürlük tutkusunu anlamak isteyen gelsin burada sizlere baksın. Torunlarıma, cümle evlatlarımıza, bilhassa da bugün buradaki siz Teknofest katılımcılarına baktığımda Türkiye’nin geleceğini görüyorum. 

Teknofest benim evladım gibi

Haberin Devamı

SİZLERİN YANINDAYIZ

Durmadan dinlenmeden çalışacağız ki hem ecdada layık olabilelim hem bugünümüzü kurtarabilelim hem de geleceğimize sahip çıkabilelim. Sizler günümüzün Cezeri’si, Harezmi’si, İbn-i Sina’sı, Mimar Sinan’ı, Ali Kuşçu’su, Hezarfen Çelebi’si, Katip Çelebi’si olacaksınız ki istiklalimize ve istikbalimize göz dikenlere fırsat vermeyelim. Bizler de Nuri Demirağ’ların, Vecihi Hürkuş’ların, Şakir Zümre’lerin, Nuri Killigil’lerin akıbetine uğramayasanız diye her safhada desteklerimiz ve teşviklerimizle sizlerin yanındayız.”

Teknofest benim evladım gibi

SIKIYSA ŞİMDİ ‘İŞÇİSİN SEN İŞÇİ KAL’ DE

'CumhurbaşkanI Erdoğan konuşmasında Cem Karaca’nın “Tamirci Çırağı” şarkısını hatırlattı: “Ülkemiz hatırlayın bir zamanlar rahmetli Cem Karaca’nın ‘Tamirci Çırağı’ şarkısında dile getirdiği gibi, insanımıza ‘İşçisin sen, işçi kal’ denildiği, her alanda önünün kesildiği dönemler yaşadı. Ama şimdi ‘İşçisin sen, işçi kal’ sıkıysa de. Yemez. Artık uzaya füzeleri gönderen bir gençlik var. Artık İHA’larımız, SİHA’larımız, Akıncı’larımız var. Bütün onlarla beraber uzaydayız. Kaan’ımız var, bunlarla beraber semalardayız. Emperyalistlerin çıkarları uğruna gençlerimizin geçmişleriyle bağlarının kopartıldığı, geleceklerinin karartıldığı bu karanlık dönemler artık geride kaldı. Artık milli teknoloji hamlesi var. Artık Teknofest kuşağı var. Artık maziden atiye kurdukları köprüyle dünyayı aşıp da gözünü uzaya diken azimli, birikimli, çalışkan gençlerimiz var.”

Haberin Devamı

Teknofest benim evladım gibi

Başkentte Teknofest’e akın üçüncü gününde de sürerken Erdoğan dereceye girenlere ödüllerini verdi.

BU ÜLKE YOLGEÇEN HANI DEĞİL

'Erdoğan “Birileri ülkemizde yaşayan sığınmacıları, etrafa kin ve nefret tohumları saçmanın vesilesi yapmaya çalışıyor” diyerek şöyle devam etti: “Halbuki bu insanlara ve başlarına gelenlere bakarak alacağımız asıl ders başkadır. Bu mazlumların hali bize eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, sanayiden teknolojiye, ticaretten diplomasiye her alanda ülkemizi hep daha fazla güçlendirmemiz gerektiğini anlatıyor. Hiç merak etmeyin bu ülke ne yolgeçen hanıdır ne bedavacı yatağıdır ne de kimsenin istilaya cüret edebileceği sahipsiz bir memlekettir.   

Haberin Devamı

Teknofest benim evladım gibi

5. KOL FAALİYETİ

Milletimizi karamsarlığa sürükleyerek, sosyal fay hatlarını tetikleyerek, en basit görüş farklılıklarını çatışma haline dönüştürmeye çalışarak bu ülkenin varlığına bekasına göz dikenlerin hepsi de 5. kol faaliyetidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!