Tekne bulundu tekstilci kayıp

Güncelleme Tarihi:

Tekne bulundu tekstilci kayıp
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Piyasadan 10 milyar lira alacağı olan kayıp tekstilcinin teknesi sulara gömülü bulundu. Dalgıçların cesedinı aradığı gencin sırrı çözülemedi.

Pendik'te 2 ay önce tamir etmeye gittiği teknesiyle birlikte esrarengiz şekilde ortadan kaybolan tekstilci 30 yaşındaki Cengiz Karabağ'ın 7 metrelik teknesi Tuzla Sahili'nde batık olarak bulundu. Teknede ve denizde yapılan aramalara rağmen genç tekstilcinin cesedine rastlanamadı. Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren dedektifler, Aysan Konfeksiyon'un sahibi Cengiz Karabağ'ın büyük olasılıkla yaşadığını belirtti.

Dalgıç polisler çıkardı

Önceki gün aldıkları bir haber, matemdeki Karabağ Ailesi'ni ümitlendirdi. Cengiz Karabağ'ınkine benzeyen bir tekne batık olarak bulunmuştu. Baba Mustafa Karabağ'ın teşhisi sonrası Deniz Polisi devreye girdi. Tekneyi karaya çıkartan dalgıç polisler, denizdeki tüm aramalara rağmen tekstilcinin cesedini bulamadı. Bir görgü şahidinin, teknenin yaklaşık bir ay önce sapasağlam kıyıya bağlanmış olduğunu söylemesi üzerine soruşturmanın seyri değişti.

Kaçırılmış olabilir

Bazı görgü şahitlerinin de teknenin bir süre önce sadece arka kısmının batık ve ön tarafından kayalara bağlı olduğunu belirtmesi, Karadağ'ın yaşadığı olasılığını artırdı. Asayiş Şubesi Kayıplar Büro Amirliği dedektifleri, piyasadan yaklaşık 10 milyar lira alacağı olan Karabağ'ın, başka nedenlerle izini kaybettirmek için böyle bir yola başvurmuş veya kaçırılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Aileye göre yaşıyor

Karabağ Ailesi 2 aydan beri kayıp olan Cengiz Karabağ için umutlarını yitirmediler. Baba Mustafa Karabağ, oğlunun herhangi bir problemi bulunmadığını söyleyerek, ‘‘4 yıl öncesine kadar tekstilcilik yapıyordu. Piyasadan 10 milyar alacağı vardı. Alacaklılarına dava açmıştı. İcra yoluyla borçlarını almak üzereyken ortadan kayboldu. Maddi veya ailevi bir sıkıntısı yoktu. İki çocuğuyla mutlu bir ailesi vardı. Boş zamanlarını değerlendir-mek için bu tekneyi almıştı’’ dedi. Yaşlı gözlerle arama çalışmalarını izleyen anne Ayşe Karabağ ile genç tekstilcinin 7 yıllık eşi Şafak Karabağ da tekstilcinin yaşadığına inandıklarını söylediler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!