Tekirdağ'da dereye giren 6 çocuktan 3'ü kayboldu

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağda dereye giren 6 çocuktan 3ü kayboldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2014 14:41

Tekirdağ’ın Muratlı İlçesi’nde Aşağısevindikli Mahallesi’nden geçen Ergene Deresi’ne giren 6 çocuktan 3’ü kayboldu. Kaybolan Bahadır Sarı ve Umut Buğra Yanat’ın babaları Ferit Sarı ve Bayram Yanat, Vali Yerlikaya ile görüştü. Ferit Sarı, "Daha dün bisiklet aldım. Böyle mi olacaktı" diye gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Tekirdağ’ın Muratlı İlçesi’ne bağlı Aşağısevindik Mahallesi’nden geçen Ergene Deresi kenarına bisikletleriyle giden 6 çocuktan 3’ü çamurda kirlenen bisikletlerini yıkamak isterken suya düşerek kayboldu.

Muratlı İlçesi’ne bağlı Aşağısevindik Mahallesi’nde oturan ortaokul öğrencisi 12 yaşındaki Umut Buğra Yanat, 11 yaşındaki Bahadır Sarı, 11 yaşındaki Efe Can Baybüre, 11 yaşındaki Mehmet Ural, 11 yaşındaki Aydın Kayabaşı ile 12 yaşındaki Serhat Kayabaşı havanın güzel olmasını fırsat bilerek bisikletleri ile gezmeye çıktı. Ayni mahallede oturan 6 arkadaş bugün saat 11.00 sıralarında bisikletleriyle Ergene Deresi'nin yakınlarına geldi.

Bu sırada daha önce yağan yağmur nedeni ile çocuklardan Umut Buğra Yanat, Bahadır Sarı ve Efe Can Baybüre çamurlanan bisikletlerini derede kıyamak istedi. Ancak bisikletlerini temizlemek isteyen üç çocuk yağış nedeni ile su seviyesi yükselen dereye düşerek gözden kayboldu

Haberin Devamı

VALİ YERLİKAYA: ARAMALAR DEVAM EDİYOR

Tekirdağ’ın Muratlı İlçesi Aşağısevindik Mahallesi’nden geçen Ergene Deresi’ne düşen 3 çocuğu arama çalışmaları devam ediyor. Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da bölgeye gelerek olay hakkında bilgi aldı.

İstanbul’dan gelecek yeni arama ekipleri olduğunu söyleyen Vali Yerlikaya, "Yaşadığımız bu acı çok üzücüdür. Olay yerinde çok sayıda ekibimiz aramalara devam ediyor. İstanbul’dan gelecek ekipler var. Allah ailelere sabır versin. Canlı bulunmaları en büyük arzumuz ve isteğimizdir. Aramalara çocuklarımız bulununcaya kadar etraflıca devam edecek" dedi.

BABALAR BİRBİRİNE SARILIP AĞLADILAR

Kaybolan Bahadır Sarı ve Umut Buğra Yanat’ın babaları Ferit Sarı ve Bayram Yanat, Vali Yerlikaya ile görüştü. Ferit Sarı, "Daha dün bisiklet aldım. Böyle mi olacaktı" diye gözyaşı döktü.

Aşağısevindik Mahallesi’nde yaşayanlar da olayın duyulmasının ardından arama çalışmalarının yapıldığı alana geldi. Son bir haftadır aralıklarla süren yağışlar nedeniyle dere debisinin artması da arama çalışmalarını güçleştiriyor. Arama çalışmalarına Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timlerinin de katılmak üzere İstanbul’dan yola çıktığı öğrenildi.

Haberin Devamı

YAĞMUR ARAMALARI GÜÇLEŞTİRDİ
Bunun üzerine diğer üç çocuk hemen geri dönerek ailelerine haber verdi. Ailelerin haber vermesi üzerine, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi, AFAD Tekirdağ Müdürlüğü, polis, itfaiye ve sağlık ekipleri kısa sürede dereye gelerek kaybodan üç çocuğu bulmak için aramaya başladı. Yağan yağmur derede ve çevresinde arama yapılan çalışmaları güçleştirdi.

Çocuklarının derede kaybolduğu haberini alan aileleri de bölgeye gelerek çalışmaları yakından izledi. Ayakta durmakta zorlanan anne ve babaları yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Derede kaybolan çocuklardan Efe'nin dedesi Aygün Baybüre, dere kenarında arama çalışmalarını izlediği sırada fenalaşarak baygınlık geçirdi. Dalgıç ve AFAD ekiplerinin saat 12.00 sıralarında başladığı arama çalışmalarından bir sonuç alınamadı. Derede kaybolan Bahadır Sarı’nın İmam Hatip ortaokulu, Umut Buğra Yanat ile Efe Can Baybüre’nin ise Şehit Erdoğan Erişik ortaokulu öğrencisi olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Kadir Albayrak, çocukların derede kaybolduğu haberi üzerine bölgeye gelerek yapılan arama çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı. Çocukların aile ve yakınlarının dere kenarındaki bekleyişleri ile aramaları çalışmaları sürüyor.

Tekirdağda dereye giren 6 çocuktan 3ü kayboldu
Taner sel suyunda kayboldu, ararken telef olan binlerce tavuğu gördüler

Tekirdağda dereye giren 6 çocuktan 3ü kayboldu
Sel, Bolu-Zonguldak yolunu vurdu



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!