TEİS Başkanı Nurten Saydan: Bazı kanser hastaları grip aşısında kapsam dışı

Güncelleme Tarihi:

TEİS Başkanı Nurten Saydan: Bazı kanser hastaları grip aşısında kapsam dışı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2023 07:00

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK), bazı kanser hastalarının grip aşılarını ödeme kapsamına almadığını açıkladı.

Haberin Devamı

Saydan konuyla ilgili Hürriyet’e şunları söyledi: “Türkiye’de risk durumuna göre grip aşısı yaptırma önceliği verilen 8 milyon 245 bin 65 yaş üzeri olan kişi ve 22 milyon kronik hasta bulunuyor.

AYRIM YAPILMAMALI

Bu vatandaşlarımız e-nabız sistemine girerek aşı yaptırma hakkı olduğunu görünce aile hekimliklerine gidip reçetem sistemi üzerinden yazılmış elektronik reçeteleri ile eczanelerden aşılarını temin ederek yaptırabiliyorlar. Ancak SGK e-nabız sisteminde göründüğü halde immünosupresif tedavi görmeyen bazı kanser hastalarının grip aşıları ödenmiyor. Oysa diğer kronik hastaların, tansiyon, şeker gibi grip aşıları ödeniyor. Vatandaşların hangi kronik hastalığı olduğuna bakılmaksızın ve aralarında ayrım yapılmaksızın bir an önce grip aşılarının ödenmesi şart. Çünkü aşı toplumun bağışıklık sistemini yükseltir, vatandaşın zaman, mesai kaybını önler ve tedavi ile ilaçta devlet bütçesine tasarruf sağlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!