Tehlikeli inatlaşma

Güncelleme Tarihi:

Tehlikeli inatlaşma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2013 08:56

Türkiye’yi saran gergin havayı dağıtacak bir adım dün de gelmedi. Polis İstanbul’da Taksim, Ankara’da Kızılay’a gitmek isteyenlere sert müdahale etti. Göstericiler de polise taş yağdırdı. Türkiye genelinde 455 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

SOKAK SOKAK ÇATIŞMA
İstanbul’daki olaylar sabah Taksim’e gitmek isteyen gruplara polis müdahalesiyle başladı. İstiklal Caddesi’nde toplananlar gaz ve suyla dağıtıldı. Aynı şekilde Akaretler ve Şişli’deki gruplarla polis arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Başbakan Erdoğan’ın konuştuğu dakikalarda Taksim’de gerilim sürüyordu.

SİLAHLA YARALANDILAR
İstanbul’daki olaylar sırasında gözaltına alınan kişi sayısını Vali Hüseyin Avni Mutlu 22 olarak açıkladı. Gözaltına alınanlar arasında 11 kişinin Çarşı grubundan olduğu kaydedildi. Mutlu 2 polisin de tabancayla yaralandığını belirtti. Ayrıca vatandaşların Taksim’e çıkmaması yönündeki uyarısını tekrarladı.

DOKTORLAR VE EYLEMCİLER BÖYLE GÖZALTINA ALINDI / Foto Galeri

BAŞBAKANLIK TAARRUZU
Ankara’daki tansiyon polis kurşunuyla ölen Ethem Sarısülük’ün cenazesini Kızılay’a götürmek isteyen kalabalığa gaz ve su sıkılınca yükseldi. Vali gözaltı sayısını 22 olarak açıkladı. En gergin anlar Kızılay’da toplanan 100 kişilik bir grup, Güven Park içine kaçıp Başbakanlık Merkez Bina’ya girmek isteyince yaşandı.

Haberin Devamı

GÜLER AÇIKLAMA: BU İNATLAŞMAYI ANLAMIYORUM

İçişleri Bakanı Muammer Güler gazetecilerin sorularını yanıtladı:

Şiddet eylemlerinin sürdürülmesi konusundaki inatlaşmayı anlamak mümkün değil

Jandarma benim emrimdedir, onlara da görev verebiliriz. Kırsal alanda polisi, kent merkezinde jandarmayı ihtiyaç halinde görevlendiririm

TSK'dan herhangi bir kuvvet talebinde bulunmadım

SENDİKALARIN İŞ BIRAKMASI

Sendikaların yasal hakkı var mı? Böyle bir şey olabilir mi? Gelsinler Kızılay'da eylem yapsınlar olacak iş mi? Sendikaların yasal eylemi yok

Haberin Devamı

Memurlardan rica ediyorum, kanunsuz eylemlere katılmayın. Yasal sonuçlarına katlanırlar

SOSYAL MEDYA

Sosyal medyayla ilgili çalışmalarımız var. Bu konularda ayrı bir yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Toplumu bir anda yalan haberlerle kışkırtmaya çalıştılar.


DESTEK YAĞDI

Taksim Gezi Parkı’na polisin biber gazı ve biber gazlı sularla müdahalesi Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Önceki gece yurdun birçok yerinde sabaha kadar devam eden olaylar dün de sürdü. Binlerce kişi “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganlarıyla Gezi Parkı eylemcilerine destek verdi.

Haberin Devamı

İZMİR’de dün Birinci Kordon’dan Cumhuriyet Meydanı’na gelen topluluk, buradan da Basmane Meydanı’na ulaştı. Bu arada meydanın etrafında dönerek yürüyüş yapan eylemcilerden bazıları, eylemler sırasında başından kurşunla vurularak ölen Ethem Sarısülük’ün fotoğrafını TOMA’lardaki polislere doğru gösterdi.

TRABZON’da Merkez Postane önünde toplanan yaklaşık bin kişi, Atatürk Alanı’na kadar yürüdü. Geniş güvenlik önlemleri alınan güzergahta Türk bayrakları ile yürüyen grup, ‘Her yer Taksim her yer direniş’, ‘Gazlar vadisi Taksim’, ‘Diren Taksim Trabzon yanında’ yazılı dövizler taşıdı, ‘Hükümet istifa’, ‘Faşizme karşı omuz omuza’, ‘Direne direne kazanacağız’ sloganları attı.

Haberin Devamı

ZONGULDAK’ta İsmet Paşa Parkı’nda toplanan grup, ellerindeki Türk bayrakları ile Gazipaşa Caddesi’ni izleyerek Madenci Anıtı’na yürüdü. ‘Direne direne kazanacağız’, ‘Her yer Taksim her yer direniş’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Direniş daha yeni başladı’, ‘Halkını kışkırtan Başbakan istemiyoruz’ sloganları atan gruba cadde üzerindeki bazı kişiler de alkışlarla destek verdi. Madenci Anıtı’ndan bu kez Nizam Caddesi’ni takiben yürüyerek yeniden İsmet Paşa Parkı’na gelen kalabalık, ‘Hükümet istifa’ sloganı da attı.

KAYSERİ’de ‘16 Haziran 16.16’ adı altında Gezi Parkı eylemlerine destek için gerçekleştirilen protesto yürüyüşüne yaklaşık 1500 kişi katıldı. Cumhuriyet alanına yürüyen kalabalık ‘Her yer Taksim, her yer direniş’, ‘Baskılar bizi yıldıramaz’, ‘Boyun eğme, memlekete sahip çık’, ‘Çarşı, faşizme karşı’, ‘Birleşe birleşe kazanacağız’, ‘Yaşasın halkların kardeşliği’ sloganları attı.

Haberin Devamı

İZMİT Cumhuriyet Parkı’nda her akşam genellikle saat 19.00’dan sonra toplanmaya başlayan İzmitliler, dün birçok kentte olduğu gibi bu buluşmayı saat 16.00’ya aldı. Kadınların oldukça yoğun olduğu görülen buluşmada sık sık polisin Taksim Gezi Parkı’na yaptığı müdehale eleştirildi. ‘Hükümet istifa’ diye slogan atıldı.

BOLU’da İzzet Baysal Caddesi’ndeki Bankalar Meydanı’nda toplananlar İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda polisin göstericilere müdahalede bulunmasına tepki gösterdi. Türk bayrakları ile meydana gelenler, ‘Hükümet istifa’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganları attı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan da protestoda bulundu. Eyleme katılan Dürdane Şahin, “Yeter artık. Başımızda diktatör istemiyoruz. Milleti birbirine düşürdü. Başbakan yüce divanda yargılansın. İçim yanıyor. Gaz bombalarından akrabam öldü. Her şeyi CHP’den biliyor” diyerek ağladı. DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!