Ankara'nın birçok yerinde müdahale var

Güncelleme Tarihi:

Ankaranın birçok yerinde müdahale var
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 17, 2013 00:00

Ankara' da gezi parkına destek eylemlerinde hayatını kaybeden Ethem Sarısülük' ün cenazesinin Kızılay' da tören yapılmak üzere götürüldügü sırada polis ve jandarma ekipleri Batıkent kavşağında yolu kapattı. Aynı dakikalarda Kızılay'da cenaze aracını bekleyen binlerce kişiye polis müdahalede bulundu. Tazyikli su ve biber gazıyla yapılan müdahale sonrasında eylemciler ara sokaklara dağıldı.

Haberin Devamı

Ethem Sarısülük' ün cenazesinin Cenazenin Kızılay' a götürülmesine engel olmak isteyen güvenlik güçleriyle  cenaze sahipleri arasındaki görüşmeler sonuç vermedi.  Devreye CHP 'li milletvekili Levent Gök girdi.

Güvenlik güçleri, cenaze aracının  Batıkent' te bulunan Cemevine yönlendirilmesini önerirken  cenaze konvoyunda bulunanların Güvenpark' a geçişlerine izin verdi. Levent Gök ile polis müdürleri arasındaki görüşme sürüyor.

Ankaranın birçok yerinde müdahale var
CEMEVİNDE TÖREN

Kızılay Meydanı'ndaki Gezi Parkı protestolarında hayatını kaybeden ve otopsisinde 'silahlı ateşten çıkan kurşunla ölüm' tesipiti yapılan Ethem Sarısülük son yolculuğuna uğurlanıyor.

Sarısülük'ün cenazesi Batıkent’teki cemevi yakınında bulunan baba evine, sonra da toprağa verilmek üzere Çorum Sungurlu Beylice Köyü’ne götürülecek.

Detayı için tıklayınız

Haberin Devamı

 Aynı dakikalarda Kızılay'da cenaze aracını bekleyen binlerce kişiye polis müdahalede bulundu.
Polis ve bekleyenler arasında gerginlik yaşandı. İşte dakika dakika Ankara'da olanlar.

ANKARA'DA ÇOK SERT MÜDAHALE ÜMİT KOZAN-DHA / FOTO GALERİ

ETHEM SARISÃœLÃœK'ÃœN CENAZESÄ°NE POLÄ°S ENGELÄ° / HÃœRRÄ°YET TV

ANNESİ, OĞLUNU BÖYLE UĞURLUYOR- FOTO GALERİ

SAAT 06.00

Dün polis müdahalesinin olduğu Kennedy caddesi şu an bomboş.

SAAT 04.00

Müdahalenin ardından Kennedy Caddesi'ndeki trafik normal seyrine döndü.

SAAT 00.25

Gezi Parkı eylemlerine destek için Ankara'da düzenlenen gösterilerde 105 kişi gözaltına alındı.

SAAT 00.15

Polis, Ankara'da ilk kez Ayrancı Güvenlik Caddesi'nde, ABD Büyükelçiliği'nin bulunduğu bölge ve farklı birçok müdahalede bulundu. TOMA ve Akrep'ler sokaka aralarıda gösterici kovalıyor.

SAAT 00.00

Polis, Ankara Kennedy Caddesi'ne en sert müdahalesini yaptı. 5 TOMA ve 2 Akrep'le eylemcilere müdahale eden polis, arka sokaklarda kovalamaya devam etti. Kennedy Caddesi'ndeki barikatları TOMA'larla temizleyen polis, cadeyi araç kullanımına açtı.

SAAT 23.50

Polis Kennedy caddesinde bulunan kalabalığa müdahale etmeye başladı.

SAAT 23.45

TOMA'lar Kennedy caddesine doğru ilerliyor. Polis müdahaleye hazırlanıyor.

SAAT 23.00

Ankara'da gün boyu gözaltına alınanların sayısı 105'e ulaştı. Gözaltına alınanlar arasında bir İran vatandaşı ve bir Rus vatandaşı bulunuyor.

Kennedy caddesinde 5 bin kişi yolu trafiğe kapatarak eylem yapıyor.

SAAT 22.15

Tunalı Hilmi ve Kuğulu Park'a müdahale edildi. Kızılay'daki müdahalenin ardından akşam saatlerinde Tunalı Hilmi Caddesi'nde 2000 kişi toplanarak gözterilere bulundu. Kennedy, Tunus ve Bestekar caddelerini kapatan polis Tunalı Hilmi Caddesi'nde bulunan göstericilere de müdahalede bulundu. Polisin biber gazı ile müdahalesinde göstericilerin yanı sıra sokaktaki vatandaşlar da etkilendi.. Cadde üzerindeki açık dükkanlara sığınarak biber gazından kurtulmaya çalıştılar

SAAT 20.15

Gezi Parkı eylemlerine destek vermek isteyen gruba polisin müdahalisi devam ediyor. Öğle saatlerinde itibaren devam eden olaylarda 70 kişinin gözaltına alındı.

SAAT 19.40

Polis, Kızılay'a girmek isteyen gruplara müdahalede bulundu. Tazyikli su ve biber gazıyla yapılan müdahale sonrasında eylemciler ara sokaklara dağıldı. Bu arada Polisin bulunmadığı Kuğulu'da toplanan göstericiler protestolara başladılar.

SAAT 19.30

Taksim Gezi Parkı olayları ve Ankara'da hayatını kaybeden Ethem Sarısülük için yapılacak anma törenine izin verilmemesi gerekçesiyle Kızılay'da düzenlenen gösterilere müdahale eden polis, 35 kişiyi gözaltına aldı. Şu ana kadar 35 kişinin gözaltına alınarak ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi.

SAAT 18.00

Kızılay Meydanı bütünü ile polis kontrolü altında. Ara sokaklarda gruplar bulunuyor. Ancak şu sıralarda herhangi bir müdahale yok. Bu arada Ethem Sarısülük'ün cenazesi de defnedilmek üzere yola çıkarılmış durumda.

SAAT 16:50

Kızılay Meydanı'na giren 100 kişilik Başbakanlık Binası'na doğru yöneldi. Bina önünde oluşturulan polis barikatına kadar gelen gruba polis müdahale etti. Çok sayıda gözaltı işlemi yapıldı. Bu arada Kızılay'da da binlerce kişi toplanmış durumda. Polis gaz ve su ile biriken gruplara müdahale ediyor. Toplam 23 kişi gözaltına alındı.

SAAT 16:40
Vedat Dalokay Parkı'nda binlerce kişinin toplanması nedeni ile Sarısülük’ün cenazesi bu parka getirilecek. Kitle parka bekliyor, cenaze evden çıkarıldı.

SAAT 16.25

Sarısülük'ün cenazesi defnedilmek üzere Çorum Sungurlu'ya bağlı Beylice Köyü'ne doğru yola çıkarıldı. Konvoyda yüzlerce araç bulunuyor.

SAAT 16.00

Ethem Sarısülük'ün cenazesinin Kızılay'a girişine izin verilmeyince, cenaze tekrar Cemevine getirildi. Bir süre Cemevi'nde kalan cenaze daha sonra, Sarısülük'ün babaevinin bulunduğu Batıkent'e götürüldü. Törene katılan yüzlerce kişi slogan ve alkışlarla tepkilerini dile getirdi.

SAAT 15.10

15:10 Kızılay Meydanı’nda dağıtılan göstericiler Ziya Gökalp ve Gazi Mustafa Kemal Bulvarı!nda bir araya geldi buralarda barikatlar kuruldu.. Polis ile göstericiler arasında gerginlik devam ediyor. Çok sayıda gözaltı ve yaralı var.

SAAT 15.00

Kızılay’da polis bir anda çekildi; alanı 10 dakika kadar eylemcilere bıraktı. Bu sırada oluşturulan Kriz Masasında cenazenin Kızılay’a getirilmemesine ilişkin olumlu karar çıkmayınca tekrar müdahale başladı.

SAAT 14.54
Yoğun biber gazının etkisinden basın mensuplarıda etkilendi çekim yaptıkları yerleri boşalmak zorunda kaldılar.

SAAT 14.45
Göstericiler ellerindeki tepsi, tencere ve kaşıklarla bir metal orkestra kurdu. Bazı göstericilerde ellerindeki taşlarla direklere vurarak onlara destek verdi.

SAAT 14.39
Kızılay Meydan'da polisin tekrar müdahalesi baÅŸladı. Göstericiler ellerinde tepsi ve kaşıklarla her yer Taksim her yer DireniÅŸ sloganları atıyor.Â

SAAT 14.13
Müdahalelerinin ardından ara sokaklara kaçan göstericileri polis kovalamaya başladı. Kızılay Meydanı'na 2 tane ambulans geldi. Yaralıları hastaneye taşıyor.

Haberin Devamı

SAAT 14.00
TOMA'lar basın mensuplarını da hedef aldı. Görüntü almaya çalışan gazetecilere de müdahalede bulundular. 

SAAT 13.43
Polis, Sakarya ve İzmir caddelerine yoğun bir şekilde biber gazı atılıyor. Caddenin heryerini biber gazı dumanı kapladı.

SAAT 13.35
Ara sokaklara kaçan göstericiler ara sokaklardan  Kızılay meydana yürümeye başladı.  Polis bir çok bira kat kurarken eylemciler ara sokaklardan Kızılay meydanına ulaşmaya çalışıyor. Akatlar ’da da polis göstericilere biber gazı ve tazyikli su sıkmaya devam ediyor.

Ä°KÄ° TOMA'DAN ÇAPRAZ MÃœDAHALE WEB TVÂ

SAAT 13.30
Ankara'nın farklı semtlerinde de polis müdahaleleri başladı.

SAAT 13.26
Dağılmayan göstericilere polis tekrar müdahale etti ve meydanı kapattı.

Haberin Devamı

SAAT 13.21
Polis göstericilerin dağılması için uyarı anonsları yapıyor. Bir grup çevik kuvvet ekibi ise müdahale için hazırlıklara başladı.

SAAT 13.16
Kızılay'da polis yolu trafiğe açtı.Ara ara eylemcilere müdahaleler sürüyor.

SAAT 13.11
Ethem Sarısülük'ün cenaze konvoyunun Kızılay'a gitmesine izin verilmedi. Cenaze yeniden Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi'ne götürülüyor

SAAT 13.00
Türk Bayrağı açan göstericiler ve polis arasında arbede yaşandı. Polis göstericilerin elinde bulunan Türk Bayrağını biber gazı ve tazyikli su sıkarak aldı.

POLİS VE GÖSTERİCİLER ARASINDA ARBEDE YAŞANDI WEB TV

SAAT 12.55
Meydanın bir bölümünde yaklaşık yirmi eylemci ve çok sayıda çevik kuvvet ve Toma aracı var. 

Haberin Devamı

Ankaranın birçok yerinde müdahale var
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!