Taylan görüşmemiş

Güncelleme Tarihi:

Taylan görüşmemiş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2013 00:00

Polis 22 Ocak’tan beri haber alınamayan Sarai Sierra’nın en son yazıştığı kişi olan Taylan’ı buldu.

Haberin Devamı

İSTANBUL’da kaldığı evden çıktıktan sonra ortadan kaybolan ABD’li Sarai Sierra’nın (33) en son 21 Ocak’ta internet üzerinden konuşup buluşmak üzere yola çıktığı “Taylan” adlı kişinin kimliğini belirleyen polis telefonla irtibat kurdu. Polis telefonda, Taylan’a, 21 Ocak’ta Sarai Sierra’yla mesajlaştıktan sonra Galata Kulesi’nde görüşüp görüşmediğini sordu. Sierra ile 4 ay önce internette tanıştıklarını söyleyen Taylan’ın, “O gün göreşemedik ama daha önce görüştük” dediği öne sürüldü. Polis, basın tarafından görüntülenmek istemediği için Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelmeyen Taylan’la başka bir emniyet binasında buluştu. İfadesi alınan Taylan’ın gözaltına alınıp alınmayacağına ise savcı karar verecek.

AMSTERDAM’DAKİ ARKADAŞI

Sierra’nın 15 Ocak’ta yurtdışına çıkması üzerine polis yurtdışı bağlantılarını da mercek altına almıştı. Sierra’nın 16 Ocak gününü geçirdiği Hollanda’nın Amsterdam kentinde sürekli fotoğraf paylaştığı Instagram sitesinden tanıştığı Ammer Redurom’un yanında kaldığını belirlendi. Ammer Redurom bir günlük Amsterdam gezisinden çektiği Sarai’nin fotoğraflarını kendi Facebook sayfasından paylaştı. Sarai Sierra’nın, ABD’de bir sağlık kuruluşunda 450 dolar ücretle danışma görevlisi olarak haftada 3 gün çalıştığı belirlendi.

Haberin Devamı

Neden İstanbul

/images/100/0x0/55eab406f018fbb8f89155c0

Polis, Sarai Sierra’nın neden Hollanda ve Almanya’ya gittiğini ve Avrupa’dan ülkesine dönme seçeneği varken 3 gün için tekrar neden Türkiye’ye döndüğünün kesinleştirilemediğini, soruşturmanın bu açıdan da sürdürüldüğünü bildirdi.

Kayıp... Missing...

Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği, (YAKAD) İstanbul’da kaybolan ABD vatandaşı Sarai Sierra’nın fotoğrafının yer aldığı el ilanları dağıttı. Sarai Sierra’nın ailesinin yaşadığı acıyı çok iyi bildiklerini söyleyen dernek başkanı Zafer Özbilici “Ülkemizde son 20 yılda 90’ı yabancı yaklaşık 30 bin kayıp insan var. Sarai Sierra’nın fotoğrafını umut otobüsümüze astık. Belki bulunmasında katkımız olur” dedi. - Seyit ERÇİÇEK/İSTANBUL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!