GidiÅŸ ve geliÅŸ görüntüleri kamerada

Güncelleme Tarihi:

Gidiş ve geliş görüntüleri kamerada
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 31, 2013 16:51

Beyoğlu'nda kaldığı evden çıktıktan sonra ortadan kaybolan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı Sarai Sierra(33)'nın Hollanda'ya gidişi ve Almanya'dan dönüşü Atatürk Havalimanı'ndaki güvenlik kamerasına yansıdı.

Haberin Devamı

Sarai Sierra'nın, kaybolmadan bir gün önce ise saat 11.30'da Beyoğlu'ndaki İngiliz Konsolosluğu önünde yalnız yürürken, şapkasız görüntüsüne ulaşıldı. Polis, Sierra'nın, Gmail'de mesajlaştığı Taylan adlı kişiyle buluşmaya gittiğini tahmin ettiklerini, ancak şu ana kadar Sierra'nın yanında ikinci bir kişinin görüntüsüne ulaşamadıklarını bildirdi. Polis, Sarai Sierra'yla Gmail'den mesajlaşan Taylan adlı kişinin açık kimliğini belirledi. Polisin bu kişiyi bulma çalışmasının sürdüğü bildirildi.

HAVALİMANINDA BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ / FOTO GALERİ

Sarai Sierra'nın Hollanda ve Almanya ziyareti gizemini korurken, İnterpol kanalıyla bu ülke güvenlik birimlerinden bilgi istendiği belirtildi. Emniyet, FBI'dan, Sarai Sierra'nın geriye dönük Gmail mesaj dökümleri ve üzerinde taşıdığı belirlenen kredi kartının dökümlerinin gelmesini de bekliyor.

Haberin Devamı
HAVALİMANINDA BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ


 
FBI, Sarai Sierra'nın, kaybolmadan bir gün önce Gmail'den Taylan adlı bir kişiyle mesajlaştığını belirledi. Sarai Sierra 21 Ocak 2013 günü saat 11.00'da, Taylan adlı Gmail kullanıcısına, "Ben birazdan Galata Kulesi'nin karşısına gelicem, gelir misin?" mesajı geçti. Saat 11.33'te tekrar mesajda,"Ben çıkıyorum ulaşmak istersen beni telefondan ara" dedi. Saat 12.45'te Taylan adlı kullanıcı Sarai Sierra'ya, "Ben oraya gelicem, umarım wirelesin vardır" mesajı geçti.
Şapkasız görüntülendi
 
Bu mesajlaşmalar üzerine polis, Sierra'nın kaldığı evden Galata Kulesi yönündeki sokakların güvenlik kameralarını topladı. 230 Güven Timi'nin topladığı görüntülerin birinde, Sierra'nın 21 Ocak 2013 günü İngiliz Konsolosluğu'nun önünden geçerken güvenlik kamerasına takıldığı belirlendi. Görüntüde Sierra'nın İstiklal Caddesi yönüne gittiği ve başında şapka olmadığı belirlendi. Polis Galata Kulesi ve Galata Köprüsü istikametindeki bütün sokakların güvenlik kameraları toplandı. Bu görüntülerde, Sierra'nın Taylan ya da başka bir kişiyle görüşüp görüşmediği netleştirilmeye çalışılıyor. Şu ana kadar taranan görüntülerde Sierra'nın birlikte yürüdüğü ikinci bir kişiye rastlanmadı.
Kredi kartı dökümleri de istendi
 
Polis, Taylan adlı Gmail kullanıcısına ulaşmaya çalışırken, FBI'dan, Sarai Sierra'nın geriye dönük Gmail mesaj dökümlerini de istedi. Polis, Sierra'nın yanında taşıdığını belirlediği kredi kartı dökümlerini de FBI'dan talep etti. Bu bilgilerin emniyete henüz ulaştırılmadığı belirtildi. Sarai Sierra'nın, ABD'de bir sağlık kuruluşunda resepsiyon görevlisi olarak haftada 3 gün çalıştığını ve 450 dolar ücret aldığını belirledi. Polis, Sarai Sierra'nın neden Hollanda ve Almanya'ya gittiğini ve Avrupa'dan ülkesine gitmek seçeneği varken 3 gün için tekrar neden Türkiye'ye döndüğünün kesinleştirilemediğini, soruşturmanın bu açıdan da sürdürüldüğünü bildirdi. Hollanda ve Almanya güvenlik birimleriyle İnterpol kanalıyla temas kurulduğunu, Sarai'nin bu ülkede ne yaptığı ile ilgili bilgi beklendiği belirtildi.
Ä°nterpol'den bilgi bekleniyor
 
Sarai Sierra'nın eÅŸi Steven Sierra, emniyette, "EÅŸim Hollanda ve Almanya'ya fotoÄŸraf sergisi gezmek için gideceÄŸini bana söylemiÅŸti" dediÄŸi öne sürülmüştü. Sarai Sierra'nın eÅŸi Steven ve kardeÅŸi David Jimenez, soruÅŸturmayla ilgili bilgi almak için tekrar emniyete geldi. Bu arada, özel bir tv kanalını dün akÅŸam arayan bir kiÅŸi, Sarai Sierra'ya benzeyen bir kiÅŸiyi Bursa'da yol kenarında otostop çekerken gördüğünü bildirdi. Polis, bu ihbarla ilgili araÅŸtırma baÅŸlattı.Â

Bu arada Sierra’nın Hollanda'ya gidişi ve Almanya'dan dönüşü Atatürk Havalimanı'ndaki güvenlik kamerasına yansıdı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!