Taşdemir'in tokatı 53 kez yayınlandı

Güncelleme Tarihi:

Taşdemirin tokatı 53 kez yayınlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2006 17:23

RTÜK İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Öztürk: Murat Taşdemir’in, Banu Alkan’a attığı tokat 53 kez yayınlandı.

Haberin Devamı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RKÜT) İzleme ve Değerlendime Daire Başkanı Nurullah Öztürk, Erzurum’da düzenlenen, ‘Yerel ve Bölgesel Yayıncılar Eğitim Semineri’nde Murat Taşdemir’in Banu Alkan’a attığı tokat görüntüsünün televizyonda 53 kez peş peşe gösterildiğini söyledi.

Öztürk, Polat Renaissance Hotel’deki seminerde, televizyonda yayınlanan şarkı ve magazin programlarındaki bazı görüntülerden yakındı. Öztürk, Murat Taşdemir’in, bir programda Banu Alkan’a attığı tokatın 53 kez, ‘Aliye’ dizisindeki Sanem Çelik’in öpüşürken yakalanma görüntülerinin 3 günde toplam 80 dakika yayınlandığını hatırlattı. Daire Başkanı Nurullah Öztürk, seminere katılan yaklaşık 200 kişinin karşısında Ankaralı türkücü Namık’ın kendisinin söylemeye utandığı, ‘Salla yavrum salla. Çevir çevir döndür. Ne kadar sallarsan salla, dona düşer son damla’ sözlerinin yer aldığı türküyü televizyonlarda 70 milyon kişinin karşısında söyleyebildiğini belirtti. RTÜK İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Öztürk, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Şunu iyi bilelim ki bugün RTÜK olmasa 55 dakika reklam, 5 dakika film izleriz. Maalesef bugün çoğu televizyonda filmin son saniyesine bile 6 dakika reklam konuyor. 12 Eylül terör olayları sırasında ABD’de 1 ceset görüntüsü gösterilmedi. Ama bizde farklı bir olaydaki cesetin 17 kez gösterildiği olmuştur. Hatta normal bir olayı, haberi bile trajedik biçimde anlatıyoruz. Geçtiğimiz günlerde 5 şehit verdik ama televizyonlar yayın akışını değiştirmedi. Bunlar etikle bağdaşmıyor. Bugün bir televizyonda halkın karşısına çıkan ve haberlerde o işi yapanları şiddetle eleştiren kişi, kendi görüntülerinin yayınlanması üzerine dünyayı ayağa kaldırıyor. Arap ülkelerinde ‘Senin ananı Türk televizyonlarında görmüşler’ diye espiri yapıyorlar. Bu çok onur kırıcı bir durum. Buna mutlaka ‘dur’ demeliyiz. RTÜK’ün, birilerinin açığını yakalamaya çalışıp hemen ceza veren bir kurum olmadığını da belirtirim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!