Tarzan'ın Jane'i öldü

Güncelleme Tarihi:

Tarzanın Janei öldü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tarzan filmlerinde Jane rolünü Maureen O'Sullivan öldü. Ünlü oyuncu Mia Farrow'un da annesi olan İrlandalı asıllı sanatçı, 87 yaşındaydı. Tarzan filmlerinin yanı sıra daha önemli yapıtlarda da rol alan Maureen O'Sullivan, Phoenix kentindeki Scottsdale Memorial Hastanesi'nde hayata veda etti.

Maureen O'Sullivan, ilk kez 1932 yılında Johnny Weissmuller'le birlikte oynadığı ‘‘Tarzan Maymun Adam’’ filmindeki rolüyle adını duyurdu. O'Sullivan, daha sonra 1934 yılında çevrilen ‘‘Tarzan ve Eşi’’ ve 1941'deki ‘‘Tarzan'ın Gizli Hazinesi’’ filminde Ormanlar Kralı''nın sevgili eşi Jane'i canlandırdı. O'Sullivan, Anna Karanina, Kardinal Richelieu, Aşk ve Gurur, Büyük Saat gibi prestijli yapımlarda da rol aldı.

Maureen O'Sullivan, geçen yıl yayınlanan bir röportajında ölümsüz eserler yaratarak ölümsüzlüğü yakaladığı için mutlu olduğunu söylemişti. Associated Press Haber Ajansı'na verdiği demeçte de Tarzan kitaplarının yazarı Edgar Rice Burroughs ile tanışmasını şöyle anlatmıştı:

‘‘Burroughs hoş adamdı. Bana Tarzan kitaplarını okuyup okumadığımı sordu. Tarzan hakkında hemen hemen hiçbir şey bilmiyordum. Tüm kitaplarından kopya yolladı. Johnny ve benim Tarzan ve Jane rolleri için çok uygun olduğumuzu düşünüyordu...’’

1985 yılında O'Sullivan, Woody Allen'in ‘‘Hannah ve Kızkardeşleri’’ filminde öz kızı Mia Farrow'la anne ve kızı canlandırmıştı. Uzun yıllar birlikte yaşayan Mia Farrow ile Woody Allen'ın ayrılması üzerine O'Sullivan, ünlü yönetmen ve oyuncu hakkında ‘‘şeytan adam’’ yakıştırmasında bulunmuştu.

Sinemaya aktarılan ilk çizgiroman kahramanlarından olan Tarzan ve eşi Jane'i, birçok sanatçı canlandırdı. Ama sinema tarihinde en sevilen Tarzan, Johnny Weissmüller oldu. Aynı biçimde Weissmüller'le kamera karşısına geçen Maureen O'Sullivan da en sevilen Jane'di.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!