'Tartışmalı' dana, sahibini kendi seçti

Güncelleme Tarihi:

Tartışmalı dana, sahibini kendi seçti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2001 00:00


Düzce'nin Akçakoca İlçesi Dadalı Köyü'nde iki aile, 'benim' dediği danayı paylaşamayınca, jandarma tatbikat yaptırdı.

Dadalı Köyü'ndeki ilginç olay şöyle gelişti: 85 yaşındaki Fatma Konanç, otlaması için köy merasına bıraktığı danayı, akşam aynı yerde bulamadı. Dananın yedi gün boyunca ahıra dönmesini bekleyen Konanç, Akçakoca pazaryerinde dananın satışa çıkarıldığını haber alınca jandarmaya şikayette bulundu.

Akçakoca Jandarma ekipleri, danayı satmak isteyen Bahattin Karatürk'ün (29), dananın kendisine ait olduğunu iddia etmesi üzerine, tatbikat yaptırılmasına karar verildi.

Bunun üzerine jandarma ekipleri danayı, Dadalı Köyü girişinden iki kilometre boyunca serbest bıraktılar ve hangi ahıra giderse dananın o ahır sahibinin olacağını belirttiler.

Jandarma ve köylüler tarafından izlenen dananın, Fatma Konanç'ın ahırına girmesi üzerine, dana sahibinin Fatma Konanç olduğu anlaşıldı.

Danasına kavuşan Konanç, ''Ben danamı tanımaz mıyım, ona 2,5 yaşından bu yana bakıyorum, bu olaydan sonra danamın adını 'Kaçak' koyacağım'' dedi.

Danayı kendisinin sanan Bahattin Karatürk de ''Bu dananın benim olduğunu iddia ediyorum. Aynı danadan benim de vardı; kayboldu, bir daha dönmedi'' diye konuştu.

Jandarma yetkilileri, dananın yedi gündür Bahattin Karatürk'ün ahırında bağlı kaldığını, daha sonra satmak amacıyla pazara götürüldüğünü, köy halkının ifadeleri ve yaptırılan tatbikat sonucu, dananın, sahibi Fatma Konanç'a teslim edildiğini belirttiler. (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!