Tarsus'ta Hizbullah operasyonu devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Tarsusta Hizbullah operasyonu devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Terör örgütü Hizbullah’a yönelik operasyonlar çerçevesinde, Tarsus’ta öldürülen iki öğretmenle ilgili Adana DGM’de görülen davada sanığın savunmasını üstlenen avukat Fethi Tetik Mersin’de gözaltına alındı.

Mersin Barosu’na kayıtlı Avukat Tetik, Tarsus’ta yaklaşık 2 yıl önce öğretmenler Oktay Bulun ve Mustafa Özkan’ın öldürülmesi olayına karıştığı gerekçesiyle Adana DGM’de tutuklu yargılanan Mustafa Eroğlu’nun da avukatlığını yapmıştı.

Adana DGM’deki davada tutuklu sanık Mustafa Eroğlu idama mahkum edilmiş, mahkeme idam kararını ömür boyu hapse çevirmişti.

TARSUS’TA HÜCRE EVİ: Bu arada, terör örgütüne yönelik operasyonlarını sürdüren ekipler, sözde Akdeniz Bölge sorumlusu Mehmet Emin Ekici’nin ifadeleri doğrultusunda, Tarsus’un Öğretmenler Mahallesi Dumlupınar Sokak’taki 10 No’lu eve baskın düzenledi.

Sözkonusu evin terör örgütünce hücre evi olarak kullanıldığını belirleyen ekipler, evsahibi Mehmet Kaya’yı gözaltına aldılar.

KOCAMI HİZBULLAH KAÇIRDI: Öte yandan Adana’nın Ceyhan İlçesi’nin Yersuvat Mahallesi’nde oturan Sayime Özbay, yaklaşık 10 ay önce evden ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan eşi Osman Özbay’ın (39) terör örgütü Hizbullah tarafından kaçırıldığını ileri sürdü.

Sayime Özbay, kocasının 10 ay önce eve telefon hattı çektirmek amacıyla PTT’ye gittiğini belirterek, şunları söyledi:

„Kocamdan bir daha haber alamadık. 15 yıldır evliyiz. Hiç bir problemimiz olmadı. 4 çocuğumla ortada kaldım. Eşimi Hizbullah’ın kaçırdığını sanıyorum. Aksi halde bugüne kadar mutlaka bir haber verirdi. Hayatından endişeliyim.“

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!