Tarihi yeniden yazan kediler

Güncelleme Tarihi:

Tarihi yeniden yazan kediler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2013 00:00

Aralarında bir kuş neslinin tükenmesine sebep olan da var, yakalanamayan katillerin ele geçirilmesini sağlayanlar da.

Haberin Devamı

Kedi deyince aklınıza sadece Tom, Sylvester ve Garfield geliyorsa sizi ‘Uygarlığı Değiştiren 100 Kedi’yle tanıştıralım. Sam Stall’ın kitabından şöhret sahibi 6 kedi

White Heather: İngiltere Kraliçesi Viktorya’nın çok sevdiği şişman Ankara kedisi. White Heather uzun ömürlü olmasıyla tanınıyor. Kraliçe öldükten sonra kedi oğlu ve halefi Kral VII. Edward’a kaldı.

/images/100/0x0/55eabdd3f018fbb8f893c324

Delilah: İngiliz rock grubu Queen’in solisti Freddy Mercury’nin çok sevdiği kedisi. Bu üç renkli dişi kedi grubun 1991 tarihli Innuendo albümündeki Delilah şarkısıyla ölümsüzleşti. Şarkıda kedinin özellikleri anlatılıyordu ancak evde ortalığa işemesi eleştiriliyordu.

Haberin Devamı

Slippers: ABD Başkanı Theodore Roosevelt’in kibirli kedisi. Resmi bir yemek sırasında koca bir diplomat ordusu, koridorda uyuyan Slippers’ın çevresinden dolaşmak zorunda kaldı.

Choux: Birinci Dünya Savaşı’nda bir Fransız askeri, kuzeniyle evli olan bir Alman askerine baba olduğunu haber vermek istedi. Choux adlı kedi yavrusunun boynuna bir not bağladı, o da iki cephe arasındaki tarafsız bölgeden cesurca geçerek doğum haberini yerine ulaştırdı.

Hamlet: Kanada’nın Toronto kentinden kalkan uçakta kutusundan kaçan bir kedi. Hamlet tam yedi hafta yakalanmadan uçakta kaldı. Bu arada 600 bin kilometre uçarak tarihteki en fazla yolculuk yapan kedi unvanını aldı.

Dusty: Bir annelik abidesi olan bu Teksaslı kedi yaşamı boyunca 420 yavru doğurarak yazılı tarihteki en üretken kedi unvanını aldı. Rekoru yarım yüzyıldır kırılamıyor.

 

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!