Tanrıların dağına turist akını

Güncelleme Tarihi:

Tanrıların dağına turist akını
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2001 11:20

Nemrut Dağı 2000 yıllık dev tanrı heykelleri ve daha bir çok kültürel değerleri ile dünyanın pek çok ülkesinden insanların ilgisini çekiyor. Bu olağanüstü tarihi ve kültürel zenginlikleri görmeye gelen yerli turistlerin sayısı son üç ayda yüzde 33, yabancıların sayısı da yüzde 155 arttı.

Haberin Devamı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bulunan Nemrut Dağı ören yeri, 2000 yıllık dev tanrı heykelleri, taş kabartmaları, kitabeleri, aslan horoskopu ve tümülüsü ile Japonya'dan
ABD'ye kadar birçok ülkeden binlerce turistin ilgisini çekiyor. 

  Adıyaman'a son 3 ayda gelen yerli turist sayısı yüzde 33, yabancı turist ise yüzde 155 oranında arttı.

   Nemrut Dağı'nın 2 bin 150 metrelik zirvesinde bulunan ve sanat  değeri yüksek olan Kommagene Medeniyeti eserleri, Türkiye'nin kültür turizminde en önemli cazibe merkezleri arasında gösteriliyor.

   Arkeoloji çevrelerinde ''Dünyanın 8. Harikası'' olarak tanımlanan ve UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan 2000 yıllık eserleri görmek için gelenler, güneşin doğuşu ve batışını da izlemek üzere sabah ve akşam saatlerinde zirveye çıkıyorlar.

Haberin Devamı

 Adıyaman, dünyada güneşin doğuşu ve batışının en iyi izlendiği yer olarak bilinen Nemrut Dağı'nın yanı sıra yine Kommagene Medeniyeti'ne ait Karakuş Tepesi ve Arsemia, Romalılar'ın 2000 yıl önce yaptırdığı ve dünyada araç trafiğine açık en eski köprü olma özelliğini taşıyan Cendere ile Eski Kahta Kalesi, Yeni Kale ve Perre antik kenti gibi
önemli kültürel değerleri de bünyesinde barındırıyor. 

   Turizm Müdürlüğü yetkilileri, son 3 ayda Adıyaman'a gelen yerli ve yabancı turist sayısının 25 bini geçtiğini, sayının yıl sonunda 100 bini geçmesinin beklendiğini belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!