Taksim'de Hocalı katliamı protestosu

Güncelleme Tarihi:

Taksimde Hocalı katliamı protestosu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2007 19:07

Azerbaycan'ın Hocalı kentinde 26 Şubat 1992'de yaşanan katliam, Taksim'de protesto edildi.

Taksim Gezi Parkında, Azerbaycanlılar Dayanışma Derneğince düzenlenen protesto gösterisinde konuşan dernek başkanı Timur Selçuk, Hocalı'daki soykırımda bir gecede Ermeniler tarafından 613 kişinin katledildiğini söyledi.
Selçuk, “Katledilenlerden 63'ü çocuk, 107'si kadındı. Ayrıca bin 275 Azerbaycan Türkü rehin alınmış, 153 Azerbaycan Türkünden bugüne kadar haber alınamamış ve 487 Azerbaycan Türkü ise sakat kalmıştır. Hocalı katliamı soykırım değil de nedir?” diye konuştu.

Dünyanın, Hocalı soykırımı ve Karabağ'ın işgaline duyarsız kaldığını ifade eden Selçuk, “Şu bilinmelidir ki Hocalı katliamı soykırımdır. Hocalı faciası, son yüzyılın en acımasız, en vahşice ve planlanarak uygulanan soykırımıdır” dedi.
Selçuk, Karabağ'ın işgal altında kan ağladığını da sözlerine ekledi.

Hocalı katliamında hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşunda bulunulan gösteride, Türk ve Azeri milli marşları okundu.

Ellerinde Türk ve Azerbaycan bayrakları ile çeşitli döviz ve pankartlar bulunan çoğu Azerbaycanlı protestocular, “Hepimiz Türküz, Atatürkçüyüz”, ”Karabağ bizimdir bizim olacak” ve “Ne mutlu Türküm diyene” sloganları attı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!