Taksim Dayanışma'sı üyelerine Gezi sorgusu

Güncelleme Tarihi:

Taksim Dayanışması üyelerine Gezi sorgusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2013 14:46

Gezi Parkı eylemleri sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Taksim Dayanışması'ndan Semt Dernekleri Sözcüsü Cem Tüzün, Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman ve mimar Derya Karadağ ifade vermek için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geldi.

Haberin Devamı

Gezi Parkı eylemleriyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Taksim Dayanışması üyeleri Mimar Derya Karadağ, Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman ve Beyoğlu Semt Dernekleri Sözcüsü Cem Tüzün, ifade vermek üzere saat 14.15 sıralarında Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne geldi. Dayanışma üyeleri Gezi Parkı olayları sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmüş ve Taksim'le ilgili taleplerini iletmişti.
Aynı soruşturma kapsamında, KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, ve Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu'nun da ifadeleri alınacağı belirtildi.

Beyoğlu Semt Dernekleri Sözcüsü Cem Tüzün, ifade vereceklerinin ortaya çıkmasından sonra, "Emniyetin 8 Ağustos’ta arkadaşlarımızı gözaltına aldığı sırada hazırladığı fezlekede bizim de adımız geçiyordu. Burada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen heyetin de adı vardı. Mesela suç olarak kamu oyunu yönlendirmek, demeç vermek. Bunlar suç değil ki. Bize karşı bir suç isnadı olması gerekiyor. Pek hukuki bir ve demokratik bir olay değil. Bu insanlar yere tükürdü ya da birinin malına zarar verdiler ya da bir yasayı ihlal ettiler gibi suç isnadı yok” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!