Suyun başını tutma davası

Güncelleme Tarihi:

Suyun başını tutma davası
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 10, 2008 14:29

Hükümetin Su Bakanlığı'nı kurup Türkiye'deki su yönetimini tamamen bu bakanlığa devretme hazırlığı içinde olduğunu öğrenen organize suç örgütü şebekesinin bir çok ilde imtiyaz hakkını almak için hazırlık yaptığı ortaya çıktı.

SEDEFÇİ VE ÖZAL'IN KARAKOLA GETİRİLDİĞİ ANIN FOTOĞRAFLARI

SEDEFÇİ VE ÖZAL'IN ADLİYE'DEKİ SORGULARI SÜRÜYOR

Haberin Devamı

Eski Malatya Milletvekili Ahmet Özal'ın Edirne Belediyesi'ndeki su ihalesini kazanan grupta yer alan ÅŸirketin ortaklarından Mustafa Selçuk ile birlikte Katar EmiriÂKatar Emiri Åžeyh Hamd Bin Halife Alisani'ye giderek ihalelere katılmaları konusunda ikna etmeye çalıştığı bildirildi. Şüpheli Özal ifadesinde Katar'a giderek yatırım için Emir ile görüştüklerini söyledi. Â


Edirne Belediyesinin şehir içi içme suyu şebekesinin imtiyaz hakkının 30 yıl süre ile devredilmesi ile ilgili ihale soruşturmasının boyutları büyüyor. Edirne'de de ihaleye girerek kazanan üçlü konsorsiyumdan biri olan Yerel Yönetim Altyapı ve Arıtma Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. ortaklarından Mehmet Altunhan ve Mustafa Selçuk'un şirketlerinin elemanı Veli Aksaz'ı imtiyaz ihalelerine hazırlanan belediyelere danışman olarak soktuğu anlaşıldı. Edirne Belediyesi'nin de 2 bin 500 YTL danışmanlık ücreti ödeyerek su imtiyaz ihale şartlarını hazırlattığı Veli Aksaz'ın son olarak Aydın Belediyesi'nde ayni hazırlık içinde olduğu belirlendi.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/kol.jpgÜÇÜ TAMAM

Haberin Devamı


Edirne Polisinin teknik takibi sonucu Yerel Yönetim Şirketi ortaklarından Mustafa Selçuk, eski Malatya Milletvekili Ahmet Özal'ı arayarak su imtiyaz ihalelerine katılacak holdingler bulmasını istedi. İhale öncesi masrafların karşılanması, ihalenin yapılmasından sonra 350 bin YTL, ihalenin onayından sonra 350 bin YTL komisyon alınması konusunu görüşmeleri telefon dinlemesine takıldı. Bu konuşmalarda Selçuk'un Özal'a üç ili alacak şirketlerin belli olduğunu, diğer 6 il konusunda ihaleye girecek firma bulmasını yardım istemesini istedi.

 

KATAR EMÄ°RÄ°NÄ° ZÄ°YARET      Â


Bu görüşmelerden sonra eski Malatya Milletvekili Ahmet Özal, ihalelerin ÅŸartnamelerini belediyeye danışman olarak yerleÅŸtirdiÄŸi adamı Veli Aksaz aracılığı ile katılacak ÅŸirketlerin isteÄŸine göre ayarlayan Yerel Yönetimler Åžirketi'nin ortaklarından Mustafa Selçuk'u yanına alarak Katar EmiriÂKatar Emiri Åžeyh Hamd Bin Halife Alisani'ye gitti. Özal ifadesinde Katar Emiri'nin kendilerini misafir ettiklerini ve yatırım konusunu görüştüklerini söyleyerek, daha sonra BirleÅŸik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentine gidip burada da iÅŸadamları Ahmet Mannami ve Ömer Amin ile görüşerek yatırım konusunda ikna etmeye çalıştıklarını anlattı. Özal, ifadesinde bunları Türkiye'ye yatırımcı getirmek için yaptığını söyledi.

Haberin Devamı


PARA AKIÅžI BELÄ°RLENDÄ°


İhaleye katılan iki şirketin hakim ortakları arasında yer alan Termikel Holding'in ise Yerel Yönetim Şirketi ile belediyelerde su imtiyaz ihaleleri için sözleşme imzaladıkları da belirlendi. Şirketlerin merkezlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen bilgilere göre, her belediye için şirkete 1 milyon YTL ödeme hükmü özel sözleşmede yer aldı. Şebekenin Türkiye'de 9 ilde içme suyu şebekelerinin imtiyaz hakkı devri ile ilgili hazırlık yaptığı belirlendi.


MÃœFETTÄ°Åž PAZARLIÄžI


Edirne Belediyesi'nin bitme aşamasında iken sattığı belediye sarayı binasının ihalesi ile ilgili olarak Edirne Valiliği'nin isteği üzerine İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği müfettişin 'olumlu' rapor vermesi için de şebekenin harekete geçtiği telefon kayıtlarına yansıdı. Müfettişin ayarlanması için 1 milyon YTL için pazarlık yapıldığı dinlemeye takılırken, daha sonra Başkan Sedefçi'nin grubu arayarak, '&ben hallettim' diyerek bu talebinden vazgeçtiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

SIK SIK TUVALETE GÄ°TTÄ°


Operasyon kapsamında gözaltına alınan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin ifadesi 8 saat sürdü. Tüm şüphelilerin ifadeleri alındıktan sonra dün gece saat 18.00'de ifadesi alınmaya başlanan Başkan Sedefçi, gözaltına alınırken evindeki mobilyaları Çorlu'dan aldığını söylediği hatırlatılarak, su ihalesini kazanan şirketin ödediği yönündeki faturalar önüne konulunca, "Evet onlar tanıdığımız var dediler. Bende kendilerine 500 YTL verdim. "dedi. İstanbul'dan mobilyaların Edirne'ye nakliyesinin bu kadar tutacağının hatırlatılması ve 2 bin 300 YTL'lik faturanın şirketi kesildiği sorulduğunda ise sessiz kalarak ,Başkan Sedefçi, tuvalete gitmek istediğini söyledi.

Haberin Devamı

 

İstanbul'da nikahsız yaşadığı eşi Mine Alpanlar'ın Edirne'nin Enez ilçesinde aldığı yazlığın parasını kendisinin ödemediğini de ifadesinde anlatan Başkan Sedefçi, su ihalesini kazanan şirketin yöneticileri ile sık sık bir araya geldiğini de kabul etti.

BULGAR DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI İLE BULUŞMA


Belediyelerin su imtiyaz hakkını kazanan şirketlerden Yerel Yönetim Şirketi'nin ortakları Mustafa Selçuk ve Mehmet Altunhan'ın bu ülkede işbirliği için bir süre önce emekli olan Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Erdoğan aracılığı ile Bulgaristan Dışişleri Bakan Yardımcısı Fehim Çavuşev ile bir araya geldiği de teknik takip ile belirlendi.


SAVCILIÄžA SEVK EDÄ°LDÄ°LER

Haberin Devamı

 

Edirne Belediyesi'nin şehir içi içme suyu şebekesinin imtiyaz ve belediye sarayının satış ihalesine fesat karıştırmak, rüşvet almak ve suç örgütü kurmak suçlaması ile gözaltına alınan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile eski Malatya Milletvekili Ahmet Özal'ında aralarında bulunduğu 19 şüphelinin polisteki sorguları tamamlandı.

 

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Åžube Müdürlüğü'nde geçtiÄŸimiz Cuma gününden beri sorguları süren şüpheliler sabah saat 05.00'de Selimiye Devlet Hastanesi'ne götürülerek saÄŸlık kontrolünden geçirildiler. Hastaneden tekrar Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen 19 şüpheli daha sonra saat 08.30'da minibüse bindirilerek geniÅŸ güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildiler. Gözaltındaki sınıklardan Edirne Belediye BaÅŸkanı CHP'li Hamdi Sedefçi ile Ahmet Özal diÄŸer şüphelilerden ayrı bir araca bindirildi.ÂEdirne adliyesine getirilen şüpheliler polislerin kurduÄŸu güvenlik koridorundan geçirilerek sorgularının yapılacağı Cumhuriyet Savcılığı katına çıkarıldı. Sanıkların soruÅŸturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mahmut Kaan Yüksel tarafından sorgulanmalarına baÅŸlandı.

BELEDİYE ÇALIŞANLARI ADLİYEDE


Edirne Belediyesi'nde hizmet alımı ile çalışan yaklaşık 300 kişi sorgunun sürdüğü adliye binasının önüne geldi. Belediye yönetiminin talimatı ile çalışanların bu gün Temizlik ve Park Bahçeler Müdürlüğü'ndeki işlerine gitmeyerek adliyeye gönderildiği iddia edildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!