Adliye'ye getirilen Sedefçi ve Özal sorgulanıyor

Güncelleme Tarihi:

Adliyeye getirilen Sedefçi ve Özal sorgulanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2008 11:46

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda başlatılan “Arasta” operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve bu sabah Edirne Adliyesine getirilen 16 kişinin sorgulanmasına başlandı.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce başlatılan “Arasta” operasyonunda “ihaleye fesat karıştırma”, “rüşvet alma ve verme” ile “organize suç örgütü kurmak” iddiasıyla, adliye sevk edilen zanlılar soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Kaan Yüksel tarafından sorgulanıyor.

Bu arada, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi desteklemek isteyen bir grup, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Edirne Adliye Sarayı önünde toplandı. Polis, gruptakileri Adliye Sarayı binasına yaklaşmaması için uyardı.

Adliye Sarayına, sadece sorguları devam edenlerin yakınları alındı. CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır da Adliyeye geldi.

İki katlı Adliye Sarayının birinci katındaki Asliye Ceza Mahkemelerindeki duruşmaların sürdüğü, ancak sorgulamanın yapıldığı savcılık odasının bulunduğu kattaki Ağır Ceza Mahkemelerinde bugün duruşma olmadığı, ayrıca diğer savcılık soruşturmaların da başka güne bırakıldığı öğrenildi.

SEDEFÇİ'NİN EŞİ VE OĞLU ADLİYEYE GELDİ

Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin eşi Sevgi Sedefçi ve oğlu Hakan Sedefçi de Adliyeye geldi.

Haberin Devamı


Adliyede bir süre kalan Sevgi Sedefçi, gazetecilere yaptığı açıklamada eşiyle görüşemediğini, görüşmek için de ısrarcı olmadığını belirterek, “Bu film biz daha önce görmüştük. Mahkeme salonlarını daha önce yaşamıştık. Hamdi Sedefçi'nin başarılarını Edirne'yi bırakın bütün Türkiye biliyor. Bunu hazmedemeyenler, Hamdi Sedefçi'yi yıkamayacağını anlayan iktidar, çevirdikleri siyasi filmi ortaya koydular. Eşimin suçsuz olduğu bu siyasi filmin sonunda görülecek, adalet yerini bulacak. Gözaltında geldiği Adliye Sarayından alkışlarla makamına gidecek” dedi.

Hamdi Sedefçi'nin oğlu Hakan Sedefçi de iddiaları eleştirerek, şunları söyledi:
“Avukatların tabiriyle söylüyorum; biz ömrümüz boyunca böyle komik bir dava görmedik. Öylesine komik ki beni de dün 3 saat emniyette sorguladılar. Sorulan soruların komikliğine bakarsak ellerinde bir kanıt olmadığı belli. Babamın şu an savcı beyin odasında ifade vermiş olduğunu öğrendim. 3 dönem üst üste Edirne'yi emanet eden halkına Hamdi Sedefçi'nin ihanet etmeyeceğini Edirne halkı bilir. Adaletin yerini bulacağını hep birlikte göreceğiz. Babam buradan omuzların üzerinde daha da güçlenerek ayrılacak.”

Haberin Devamı

Sevgi Sedefçi ve oğlu Hakan Sedefçi daha sonra yakınlarıyla birlikte Adliye Sarayı bahçesinde soruşturmanın sonucunu beklemeye başladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!