Suriye'de güvenlik güçlerine büyük saldırı

Güncelleme Tarihi:

Suriyede güvenlik güçlerine büyük saldırı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2012 10:51

Suriye'nin kuzeyinde bulunan İdlib kentinde güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen saldırılarda 20'nin üzerinde kişi hayatını kaybetti. Öğleden sonra meydana gelen üçüncü bir patlamada ise ölen ya da yaralananlar olabileceği bildirildi.

Haberin Devamı

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, saldırıda resmi istihbarat binalarının hedef alındığını bildirdi. Ölen 20'den fazla kişinin çoğunun güvenlik güçlerine mensup olduğu belirtildi.

Örgüt sözcüsü Rami Abdülrahman, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Bombalar Hava Kuvvetleri ve orduya ait istihbarat binalarının yakınlarında patladı" diye konuştu.

İDLİB'DE HEDEF İSTİHBARAT BİNALARI / FOTO GALERİ

Örgüt öğleden sonra yaptığı açıklamada, bu kez de İdib'in üniversite mahallesinde bir patlama meydana geldiğini bildirdi. Açıklamada ölen ya da yaralananlar olabileceği ifade edildi.

ŞAM'DA DA PATLAMA OLDU
Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü ayrıca, başkent Şam yakınlarında da güçlü bir patlamanın olduğunu ve patlamanın bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıdan kaynaklanmış olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Açıklamada, “Kudsiye mahallesinin dışında güçlü bir patlama daha oldu. İlk bilgiler bomba yüklü bir araç olduğu yönünde” denildi.

 

SANA: DOKUZ ÖLÜ

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA ise İdlib’deki patlamalarda en az dokuz kişinin öldüğünü 100 kadar kişinin yaralandığını ve ciddi hasar yaşandığını bildirdi.

 

Ajansın haberinde, “teröristler”in gerçekleştirdiği "intihar saldırıları"nda hayatını kaybedenler arasında siviller ve güvenlik görevlileri olduğu ifade edildi. 

 

SANA, Şam’da da “teröristler”in roket güdümlü el bombalarıyla İbn el Nefis Hastanesi yakınlarında bir devriye aracına saldırdığını ve araçtakilerin dördünün yaralandığını bildirdi.

 

Suriye’de 12 Nisan’dan bu yana Birleşmiş Milletler (BM) desteğiyle ateşkes uygulanıyor. Ancak ülkeden patlama ve saldırı haberleri gelmeye devam ediyor.

 

"ATEŞKESE UYUN" ÇAĞRISI 

Ülkedeki BM gözlemci heyeti başkanı Tümgeneral Robert Mood, dün Şam’a varır varmaz ayağının tozuyla yaptığı açıklamada tüm tarafları ateşkese riayet etmeye çağırdı.

 

Haberin Devamı

Mood, ülkedeki savaşı ancak Suriyelilerin bitireceğini belirterek, "Bin gözlemci bile çatışmaları durduramaz" dedi. Norveçli Tümgeneral, Esad'a bağlı güçlerden ve muhaliflerden işbirliği istedi.

 

BM-Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan’ın hazırladığı barış planı, silahlı şiddete son verilmesini, her gün iki saatlik insani ateşkes uygulanmasını, medyanın çatışmalardan etkilenen bölgelere girişine izin verilmesini, Suriyelilerin liderliğinde kapsamlı bir siyasi süreç başlatılmasını, barışçıl gösteriler için zemin hazırlanmasını ve rastgele tutuklanmış kişilerin serbest bırakılmasını öngörüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!