Suikast ihbarına soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Suikast ihbarına soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2014 01:00

Cumhuriyet gazetesi ve T24 internet sitesinin yazarı Aydın Engin ile Taraf gazetesinde yazan Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Murat Belge’ye yönelik suikast ihbarı üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Aydın Engin’in avukatları tarafından önceki gün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede, Engin ve Belge’ye yönelik ölüm tehdidi ihbarının soruşturulması, faillerinin tespit edilmesi, yakalanması ve cezalandırılmaları talep edildi.

‘GÖNDEREN: BİR VATANSEVER’

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede, 29 Eylül’de T24 haber sitesinin bürosunun bulunduğu binaya zarf içinde bir tehdit ihbar mektubu bırakıldığı, zarfta gönderenin “Bir vatansever” alıcının da “Sayın Bay Aydın Engin” olarak yazıldığı belirtildi. El yazısıyla yazılan mektupta, “Aydın Engin ve Murat Belge için karar alınmıştır ve şahıslar vazifelendirilmiştir. Tarih bilahare bildirilecektir. Ben bir vatansever olarak bunu çok yanlış buluyorum. Arz ederim. Not: Şahıslara temiz alet verecekler” denildiği ifade edildi.

‘İLK TEHDİT DEĞİL’

İhbar mektubunda yazılı ölüm tehdidin ilk olmadığı vurgulanan dilekçede, Aydın Engin’in daha önce de ölüm tehdidi aldığı, bu nedenle, kendisine İstanbul Valiliğince yakın koruma verildiği belirtildi. Engin’in daha önce aldığı bir tehdit nedeniyle yaptığı başvurunun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturulduğu ancak şüphelilere ulaşılamadığı anlatıldı. Suç duyurusuna konu olan ihbar mektubunun ise Aydın Engin’in yaşamının tehdit altında olduğunu gösterdiği belirtilen dilekçede, “Dahası tehdidin kaynağı, bu tip suçlar işlemek için kurulmuş bir örgütün varlığına işaret etmektedir” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!