Sudan çıktı prenses oldu

Güncelleme Tarihi:

Sudan çıktı prenses oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2011 00:00

Lüks ve ihtişamın sembolü dünyanın en küçük ikinci ülkesi Monaco’da Prens 2’nci Albert, olimpik yüzücü Charlene Wittstock’la evlendi. Prens’in iki gayrimeşru çocuğu yüzünden kaçmayı düşündüğü iddia edilen Wittstock, artık kumarhaneler cennetinin prensesi.

Haberin Devamı

DÜNYA BU DÜĞÜNÜ KONUŞUYOR / FOTO GALERİ

MONACO BÜYÜK DÜĞÜNE BÖYLE HAZIRLANDI / FOTO GALERİ

11 YIL önce tanışan  Monaco Prensi 2’nci Albert (53) ile Charlene Wittstock (33) düğün kutlamaları önceki gün The Eagles grubunun Monaco futbol stadyumundaki konseriyle başladı. Çift, dün de Grimaldi Hanedanı’na ait 15’inci yüzyıldan kalma sarayın taht odasında 40 dakika süren, sadece 90 kişinin katıldığı nikah töreninyle karı koca oldu. Aynı yerde 55 yıl önce Prens’in 1982’de yaşamını yitiren Hollywood yıldızı annesi Grace Kelly’le babası Prens Rainier III evlenmişti. Devletin en üst düzey yetkilisi Philippe Narmino’nın çifti karı koca ilan etmesiyle, Zimbabve doğumlu yüzücü kumarhaneler cenneti Monaco’nun Prensesi oldu.

Davetlilere şampanya ikram ettiler

Haberin Devamı

Törenden sonra balkona çıkarak öpüşen çift, Monacoluları da şampanyaların ikram edildiği bir resepsiyona davet etti. Asıl kutlamalar ise bugün. Saray avlusundaki açık havada dini tören yapılacak. Törene Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, İsveç Kralı Carl Gustav, İzlanda, İrlanda, Lübnan, Malta, Almanya devlet başkanları ve Roberto Cavalli, Karl Lagerfeld, Renee Fleming, Naomi Cambell gibi siyaset ve magazin dünyasından 3 bin 500 davetli katılacak. Katolik törenin ardından Michelin yıldızlı restoranların şefi usta Alain Ducasse’ın menüsünü hazırladığı yemek daveti olacak. Gelin törende Giorgio Armani imzalı bir gelinlikle katılacak.


Erkek çocuk baskısı var

DÜĞÜN, 1297’den beri Monaco Prensliği’ni elinde bulunduran Grimaldi Ailesi’nin iktidarını sürdürebilmesi için de hayati önem taşıyor. Prens’in meşru bir erkek evlat vermeden ölmesinden endişe ediliyordu. 2002’de yapılan yasa değişikliğiyle, Albert’in ölmesi halinde tahtın kardeşlerine geçmesinin önü açıldı. Böylece Monaco’nun Fransa’nın kontrolüne geçmesinin önüne geçilmesi hedefleniyordu. Ancak Prenses Caroline ya da Stephanie’nin tahta oturmasına sıcak bakmayan çevreler, umutla Albert ve Charlene evliliğinden bir bebek bekliyor. İddialara göre çift, evlilik sözleşmesi yaptı.

Haberin Devamı

Gayrimeşru çocuklarına yasak geldi

PRENS Albert’in evlilik dışı dünyaya gelen oğlu Alexandre’ın annesi Nicole Costo, Monaco’da turlarken görüntülendi. Prensin gayrimeşru iki çocuğu ve annelerinin iki günlük kutlamalar sırasında Monaco dışında tutulacağı belirtiliyor.

Nüfus 35 bin basın 1000

* Ülkede düğün nedeniyle iki gün resmi tatil ilan edildi
* Binden fazla gazeteci bu yılın ikinci kraliyet düğünün izlemek için akredite oldu. 
* Bugünkü töreni 35 bin nüfuslu bütün Monaco halkı kutluyor.
* Düğün birçok kanaldan canlı olarak yayınlanacak.

/images/100/0x0/55eac898f018fbb8f896771e

Afrika’dan aristokrasiye


AVRUPA’nın en gözde bekarı olarak anılan Prens’i evliliğe ikna eden Charlene Wittstock, Güney Afrikalı Olimpiyat şampiyonu olarak mütevazı bir üne sahipken, Prens’le nişanlanarak dünyanın tanıdığı bir isim oldu. 25 Haziran 1978’de Zimbabve’nin ikinci şehri Bulawayo’da dünyaya geldi. 10 yaşındayken ailesiyle Güney Afrika’ya taşınan Charlene’in annesi yüzme koçu ve dalgıç. Charlene’in de yüzme dalında birçok madalyası bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!