Suç vasfı ‘ciddileşti’

Güncelleme Tarihi:

Suç vasfı ‘ciddileşti’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2016 22:26

Can Dündar’a silahlı saldırıyı ‘yaralama’ değil ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’ olarak değerlendiren mahkeme, dosyayı ağır cezaya gönderdi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Gazetesi’nin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde silahlı saldırıyla ilgili davaya devam edildi.

İstanbul 28’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, 4 yıldan 12 yıl 10 aya kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanan Murat Şahin ile 2.5 yıldan 6.5 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Sabri Boyacı katıldı. Saldırıda seken kurşun ile ayağından yaralanan NTV muhabiri Yağız Şenkal’ın da hazır bulunduğu duruşmaya yurt dışındaki Can Dündar gelmedi.

‘CANİ BİRİ DEĞİLİM’

Duruşmada söz alan Murat Şahin, “Fevri davranmış olabilirim ama kasten öldürmek, kan akıtmak derdinde değilim. Cani bir insan değilim” dedi.Dündar’a yönelik eylemin ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’ kapsamında tartışılması gerektiğini ifade eden hakim, dava dosyasını görevsizlik kararı ile İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Kararda, bu kapsamda 30 yıldan 47 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması gerektiği için Şahin’in tutukluluk hali devam ederken, azmettirici oldukları iddia edilen Sabri Boyacı’nın 10-18 yıl,  Habip Ergün Celep’in 9-15 yıla kadar hapisle yargılaması gerektiği de ifade edildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!