Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? 2017 tatil takvimi

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak 2017 tatil takvimi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2017 10:42

2017 Kurban Bayramı için araştırmalar günler öncesinden başladı. Ramazan Bayramı tatilinde 4 günlük bir tatil fırsatı yakalayan vatandaşlar, daha uzun bir tatil yapabilme umuduyla Kurban Bayramı tatil takvimini merak ediyor. Özellikle bayramın hemen öncesinde 30 Ağustos tatili yapılacak olması soru işaretlerini çoğaltıyor. Peki, 2017 Kurban Bayramı ne zaman?

Haberin Devamı

Kurban Bayramı tatili planları şimdiden başladı. Bu yıl Ramazan Bayramı'nın hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle fazla tatil yapamayan vatandaşlar, bir sonraki bayramın tarihini ve tatilin kaç gün süreceğini araştırıyor. 2017 Kurban Bayramı bu yıl ağustosun son, eylül ayının ise ilk günlerine denk geliyor. 

Kurban Bayramı, her yıl biraz daha gerileyerek yazın tam ortasına kadar ulaştı. Kurban Bayramının yaz aylarına gelmesiyle birlikte de vatandaşların tatil planları için fırsat oldu. Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olduğunu merak eden vatandaşlar tüm planlarını bayrama uygun yapıyor. Peki, 2017 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN KUTLANACAK, TATİL KAÇ GÜN OLACAK?

Kurban Bayramı, her yıl biraz daha gerileyerek yaz aylarına doğru çekilmeye başladı. Bu yıl, 31 Ağustos Perşembe günü Arefe olarak kabul edilecek. 01 Eylül- 04 Eylül arası ise Kurban Bayramı’nın dört günü olacak. Yani bu yıl, arefe günü de dahil edilirse Kurban Bayramı 31 Ağustos Perşembe günü başlayıp 04 Eylül Pazartesi günü son bulacak.

Haberin Devamı

*31 Ağustos Kurban Bayramı Arifesi (Perşembe)
*1 Eylül Kurban Bayramı 1.gün (Cuma)
*2 Eylül Kurban Bayramı 2.gün (Cumartesi)
*3 Eylül Kurban Bayramı 3.gün (Pazar)
*4 Eylül Kurban Bayramı 4.gün (Pazartesi)

TATİL GÜNÜ 6’YA ÇIKABİLİR

Kurban Bayramı ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de tatil uzatma ve birleştirme kararı konusu. Bu sene uzun soluklu olmasa da, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın resmi tatil olması ve arife gününün tam gün ilan edilebilmesi, bu konuyu gündeme taşındı. Bu gelişmeler göz önünde bulundurulursa toplam tatil süresinin 6 güne çıkma ihtimali var. Bu gelişmeler göz önünde bulundurulursa toplam tatil süresi 6 güne çıkabilir.

 

BAKMADAN GEÇME!