'Spora aykırı provokatif girişimlere müsaade edilmeyecek'

Güncelleme Tarihi:

Spora aykırı provokatif girişimlere müsaade edilmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2023 16:30

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Bursa'da oynanan TFF 2'nci Lig maçında tribünde açılan görsellere ilişkin, "Bu provokasyonu yapanları şiddetle kınıyoruz. Spora ve sporun ruhuna aykırı provokatif girişimlere hiçbir surette müsaade edilmeyecektir" dedi. Bakan Soylu ise, "Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır" ifadelerini kullandı. Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada ise Bursaspor-Amed Sportif Faaliyetler maçı sonrası 7 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

Haberin Devamı

Bursaspor-Amedspor karşılaşmasında çıkan olaylara ilişkin AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu paylaşımlarda bulundu.

AK Parti'li Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sporda ve her alanda şiddet ve nefret en güçlü şekilde dışlanmalıdır. Bursa'da oynanan futbol maçında tribünlerde açılan sporun ruhuna aykırı görseller kabul edilemez. Bu görseller hiçbir futbol kulübümüze ve hiçbir takımımızın taraftarlarına mal edilemez. Bu provokasyonu yapanları şiddetle kınıyoruz. Spora ve sporun ruhuna aykırı provokatif girişimlere hiçbir surette müsaade edilmeyecektir. Bu olayın her yönüyle araştırılması için gereken soruşturma başlatılmıştır" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bakan Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bursa'daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bursa Valiliği’nden yapılan açıklama şu şekilde: “05.03.2023 tarihinde saat 14:00'de ilimizde oynanan TFF 2. Lig Bursaspor-Amedspor maçı ile ilgili olarak; İlimizde icra edilen tüm sportif faaliyetlerde alınacak tedbirler etkinliğin yoğunluğu ve izleyici kapasitesi ile orantılı olarak müsabaka öncesi ve sonrasını kapsayacak şekilde planlanmakta ve uygulanmaktadır. Bugünkü maçta yaşanan olaylarla ilgili olarak; sorumlu kamu görevlisi (3) güvenlik yöneticisi görevden uzaklaştırılmış ve haklarında soruşturma başlatılmıştır. Pankart açma olayına karışan ilgililer hakkında teşhis, tespit ve yakalama çalışması ile maç sonunda soyunma odasında gerçekleşen darp olayına ilişkin ise sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde adli işlem başlatılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar (7) kişi gözaltında alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!