Sosyal medyada gündem olmuştu! Ördekler İçişleri Bakanlığı'nın koruması altında

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2022 16:34

İstanbul Bahçeşehir'deki gölette bir kadının ördekleri çantasına koyarak çaldığı iddia edilmişti. Tepki çeken görüntülerin ardından gerçek ortaya çıkmış, ördeklerin sahibi Zeynep El Zuheyri "Komşular rahatsız oldular. Rahatsızlıktan dolayı biz de oraya bırakmak istedik. Bunlar evde yaşadığı için göle bırakırsak öleceğini söylediler. O yüzden bırakmadık" demişti. Zuheyri ailesi ördeklerin koruma altına alınmasını istedi, ekipler harekete geçti. Ördekler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü HAYDİ ekipleri tarafından teslim alınarak Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Vilayetler Evi'nin bahçesine getirildi.

Haberin Devamı

Başakşehir Bahçeşehir'de geçtiğimiz pazar günü sosyal medyada bir kadının ördekleri gölden alarak çantasına koyduğu yönünde görüntülerler paylaşıldı. Yabancı uyruklu kadınların ördek çaldığı şeklinde paylaşılan görüntüler üzerine emniyet çalışma başlattı. Çalışmalar sonucunda görüntülerdeki kadının Irak uyruklu Zeynep El Zuheyri olduğu tespit edildi. El Zuheyri emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Sosyal medyada gündem olmuştu Ördekler İçişleri Bakanlığının koruması altında

"ÖRDEKLERİ BIRAKMAMIZA GÖREVLİLER İZİN VERMEDİ"

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerle iligli konuşan El Zuheyri, “Evde büyüttük. Biz de gittik. Bahçeşehir'de ördekler olduğunu gördük. Biz de 'Bunlar büyüdü' dedik. Evde ses yapıyordu. Oraya gittiğimizde ördekleri bırakmamıza görevliler izin vermedi. Biz de ördeklerimizi geri getirdik. Oradakiler bizim fotoğrafımızı çekti. 'Bunlar benim ördeklerim, fotoğrafımızı çekme' dedim. Fotoğrafımızı çektiler. Polis de gelip ifademizi aldı. Büyüdükleri için sesleri çok çıkıyordu. Komşular rahatsız oldular. Rahatsızlıktan dolayı biz de oraya bırakmak istedik. Bunlar evde yaşadığı için göle bırakırsak öleceğini söylediler. O yüzden bırakmadık. Bunlar daha önceden hiç suya girmediler. Bırakırsak ölür diye bırakmadık" dedi.

Haberin Devamı

ÖRDEKLER KORUMA ALTINA ALINDI

Park görevlileri tarafından müsaade edilmeyince tekrar ördeklerle eve dönen Zuheyri, kendisine ulaşan ekiplerden, ördeklerin korunma altına alınmasını istedi. İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) ekipleri, veteriner eşliğinde Iraklı kardeşlerin Fatih'teki evine giderek ördekleri teslim aldı. Ördekler, ekip araçlarının arka bölümüne, hayvanlar için özel dizayn edilen kafese konularak Ankara'ya getirildi.

Sosyal medyada gündem olmuştu Ördekler İçişleri Bakanlığının koruması altında

Söz konusu ördeklerin, HAYDİ ekiplerince uygun koşullarda Ankara'ya getirildiği öğrenildi. Ördekler, daha sonra Gölbaşı ilçesindeki Vilayetler Evi'nin bahçesinde koruma altına alındı. Ördeklere, Gölbaşı Vilayetler Evi'nin bahçesindeki diğer hayvanlarla birlikte bakılacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Sosyal medyada gündem olmuştu Ördekler İçişleri Bakanlığının koruması altında

Gölbaşı Vilayetler Evi'nin bahçesinde koruma altına alınan ördeklere, buradaki ördek, kaz, tavus kuşu ve diğer hayvanlarla birlikte bakılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!