Söndürülmeden bırakılan ateş 3 evi yaktı

Güncelleme Tarihi:

Söndürülmeden bırakılan ateş 3 evi yaktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2006 14:29

SİVAS’ın Doğanşar İlçesi'nde, turşu yapmak için yaktığı ateşi söndürmeyen 67 yaşındaki Medine Uğurlu, hem kendisinin hem de komşularının evlerinin yanmasına neden oldu. Evi tamamen yanan Medine Uğurlu, sokakta kalırken, komşularına ait 2 ev hasar gördü.

Kale Mahallesi'nde meydana gelen olayda, eşini 10 yıl önce kaybeden ve yalnız yaşayan Medine Uğurlu, dün kışlık turşu hazırlamak için evinin bahçesinde ateş yaktı. Uğurlu'nun işi bittikten sonra tam olarak söndürmediği ateş, evin yakınındaki odunluğa sıçradı. Odunluk, sabahın erken saatlerinde yanmaya başladı. Mahalle sakinlerinin kendi çabalarıyla söndürmeye çalıştıkları yangın evi de sardı. Mahalle sakinleri itfaiyeye haber verirken, içerde kalan eşyalarını dışarı çıkarıp kurtarmaya çalışan Medine Uğurlu hafif yaralandı.

Olay yerine gelen Doğanşar Belediyesi itfaiye ekiplerinin, söndürme çalışmalarında yetersiz kalmaları üzerine yangın bitişikteki 2 eve de sıçradı. Sivas, Hafik ve Zara İtfaiye Müdürlüğü'nden destek istendi.
Yangında Medine Uğurlu'ya ait ev tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, 2 ev de hasar gördü. Sabah başlayan yangın öğle saatlerinde güçlükle kontrol altına alındı.

Doğanşar Belediye Başkanı Necdet Oktay Karaman, yangının sabah saatlerinde çıktığını ancak kendilerine geç bilgi verildiğini belirterek, “Bizim ekiplerimiz yetersiz kalınca il merkezi ve bazı ilçelerden destek istedik. Yangında 1 ev tamamen kullanılmaz hale gelirken 2 evde hasar gördü. En büyük tesellimiz can kaybının olmaması” dedi.

ORTADA KALDI

Evi tamamen yanan Medine Uğurlu’ya komşuları sahip çıktı. Turşu yapmak için dün yaktığını söyleyen Uğurlu, “Sabah kalktığımda alevleri gördüm. Evden bulduğum bir kaç parça eşyayı kurtarmaya çalıştım. Eşim 10 yıl önce ölmüştü. Şimdi evimi de kaybettim. Ne yapacağımı bilmiyorum." şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!