Son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2014 10:06

Tiyatro ve sinemada 'kötü adam' karakterleriyle tanınan Süheyl Eğriboz 87 yaşında hayatını kaybetti. Usta oyuncu, İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Eyüp Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze namazına katılan arkadaşları Yeşilçam’ın karakterlerine karşı vefasızlıktan yakındı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz Kasım ayında rahatsızlanarak İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan ‘sütçü’ lakaplı Süheyl Eğriboz, hayata gözlerini yumdu. Eğriboz’un cenaze namazı ikindi namazına müteakip Aksaray Murat Paşa Camii’nde kılındı. Cenaze namazına Yeşilçam’da çok sayıda filmde rol almış karakter isimler, Eğriboz’un yakınları ve sevenleri katıldı. Eğriboz, cenaze namazının ardından Eyüp Mezarlığı’na son yolculuğuna uğurlandı.

Son yolculuğuna uğurlandı


"SEKTÖR OLARAK YEŞİLÇAM'I DIŞLADIRLAR"

Cenaze namazına gelenler vefasızlıktan yakındı. Yüzlerce filmde rol almış karakterlerin bir çoğunun sosyal güvencesinin olmadığı, perişan bir şekilde yaşadıkları vurgulandı. Önemli filmlerde rol almış olan Yavuz Karakaş, Eğriboz’un iyi kalpli ‘kötü adam’ olduğuna dikkat çekerek, “700’e yakın filmde oynadı. Ancak dönemin önemli karakterlerinin en büyük sorunu sosyal güvencelerinin olmaması. Süheyl ağabey kısmen iyi durumdaydı. Ancak birçok arkadaşımız perişan bir şekilde yaşıyor.” dedi.

Haberin Devamı

Süheyl Eğriboz ile beraber çok sayıda filmde rol almış olan Mehmet Uğur da “Cümlemizin başı sağ olsun. Bundan iki ay önce de böyle bir röportaj yaptık. Hastanelerde ve cami avlularında buluşuyoruz. Başka türlü buluşamıyoruz. Süheyl ağabeyi, bir çınarımızı kaybettik. Eski Yeşilçam’ı da eski oyuncuları da arıyoruz. Ancak bir insanı öldüğü zaman sahipleniyoruz. Vefasızlık var. Bizi hepten dışladılar. Sektör olarak Yeşilçam’ı dışladılar.” şeklinde sitem etti.

İŞTE USTA OYUNCUNUN UNUTULMAYAN SAHNESİ

SÜHEYL EĞRİBOZ KİMDİR

1927 yılında Balıkesir'de dünyaya gelen usta oyuncu, sinemaya 1940'da Akasya Palas filmiyle adım attı.

Birsüre Muammer Karaca ve Ses Tiyatrosu'nda sahneye alan Eğriboz, daha sonra tiyatrodan ayrılarak, sinema oyunculuğunu devam kararı aldı.

İlerleyen yıllarda, sinemanın yanı sıra foto romanlarda, Tv dizilerinde roller alan sanatçı, 'kötü adam' rolleriyle hafızalara kazındı.

ÖLÜM HABERLERİ ART ARDA GELDİ

Haberin Devamı

Bizimkiler dizisinin 'Davut Usta'sı usta oyuncu Selçuk Uluergüven salı günü hayatını kaybetti, dün ise soyut resmin duayenlerinden Erdal Alantar vefat haberini aldık. Bugün bir kötü haber de Yeşilçam'dan geldi... 'Kötü adam' karakteriyle tanınan Yeşilçam'ın usta oyuncularından Süheyl Eğriboz, aramızdan ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!