YKS tercihleri devam ediyor... Üniversite tercihleri için son gün ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

YKS tercihleri devam ediyor...  Üniversite tercihleri için son gün ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2018 10:32

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri 7 Ağustos 2018 tarihi itibariyle ÖSYM'nin aday işlemleri sayfası üzerinden başladı. Adaylar, tercih işlemlerini T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin 'https://ais.osym.gov.tr' internet adresinden bireysel olarak gerçekleştirecek. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda veya adayın müracaatı halinde yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecek. Peki, YKS tercihleri için son gün ne zaman?

Haberin Devamı

YKS tercihleri için süreç başladı. Milyonlarca kişinin daha iyi bir üniversitede okuyabilmek için puan ve sıralamalarına göre gerçekleştireceği tercihler, 14 Ağustos tarihinde tamamlanacak. YKS tercih kılavuzunda yer alan bilgilerden faydalanarak işlemlerini tamamlayacak olan birçok aday, lisans ve ön lisans bölümleri için tercihlerini gerçekleştirecek. Peki, YKS tercihleri nasıl yapılacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

2018-Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı en az 150 olan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarına göre tercihte bulunacak. 2018-TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar ön lisans programlarını, 2018-Alan Yeterlilik Testi (AYT) veya Yabancı Dil Testi'nde (YDT) ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alanlar lisans programlarını tercih edebilecek. daylar, işlemlerini tamamladıktan sonra belirlenen sürede "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden değişiklik yapabilecek. 

Haberin Devamı

Adaylar, tercih işlemlerini T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile 14 Ağustos'a kadar ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden bireysel olarak gerçekleştirecek.

Adayların, işlemlerini tamamladıktan sonra tercih süresi içerisinde "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden tercih bilgilerini kontrol etmesi ve yazıcıdan listelerini alması gerekiyor.

YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

YERLEŞTİRME SONUÇLARI

Yerleştirme Sonuçları "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda veya adayın müracaatı halinde yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!