Son dakika: Van'da korkutan deprem! Peş peşe açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2022 21:51

Son dakika haberine göre; Van'ın Tuşba ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem gerçekleşti. Deprem çevre illerde de hissedildi. Öte yandan, AFAD, Van Valiliği ve bakanlar, depremle ilgili son durumu paylaştı.

Haberin Devamı

AFAD'dan aktarılan bilgiye göre, Van'ın Tuşba ilçesinde saat 21:35'te 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 18.89 km olarak açıklandı.

Öte yandan Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5.3 olarak duyurdu.

Son dakika: Vanda korkutan deprem Peş peşe açıklamalar

PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

Van'da meydana gelen depremin ardından ilk açıklama AFAD ve Van Valiliği'nden geldi. Açıklamada, Tuşba ilçesinde gerçekleşen depremin takip edildiği bildirildi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI YAPILDI

Bakan Kurum, İl Müdürlüğü ekiplerince sahada hasar tespit çalışmalarının başladığını belirtti.

Son dakika: Vanda korkutan deprem Peş peşe açıklamalar

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Saat 21.35’te Van Tuşba’da meydana gelen 5 şiddetindeki depremde İl Ambulans Servisi Başhekimliğimize herhangi bir olumsuz çağrı, yardım talebi gelmemiştir. Şu anki bilgilere göre can kaybı veya yaralı yoktur. Ekiplerimiz olası gelişmelere karşı sahada görev başındadır.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Bugün 21.35'te, Van'da yaşanan depremle ilgili, Valimiz Sn. Ozan Balcı ile tekrar görüştüm. Tüm taramalarını gerçekleştirmişler, birkaç binada tespit edilen çatlağın dışında hiçbir problem olmadığını son bilgi olarak teyit etti. Vanımıza ve Vanlı hemşehrilerimize geçmiş olsun.

PANİK ANLARI KAMERADA
Erciş ilçe merkezinde bulunan bir iş yerinde karşılıklı oturan 5 gencin deprem anında yaşadığı panik ve kendilerini can havliyle sokağa atması güvenlik kamerasına yansıdı.

Öte yandan, Muradiye ilçesinde depremde etkilenen mahallelerde evlerin duvarlarında çatlaklar oluştu. Vatandaşlar, tedbir amaçlı dışarıda bekledi.

Haberin Devamı

Son dakika: Vanda korkutan deprem Peş peşe açıklamalar

VALİ İNCELEMELERDE BULUNDU

Van Vali Yardımcısı Yavuz Arslan ve Tuşba Kaymakamı Furkan Duman da mahalleye gelerek köy muhtarı ve mahalle sakinleri ile görüşüp geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Vali Yardımcısı Arslan ve Kaymakam Duman, vatandaşlara çalışmaların devam ettiğini, mahallede herhangi bir yıkımın olmadığını, hasar tespit çalışmalarının sürdürüldüğünü ve yaşanabilecek her türlü sıkıntının da giderileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!