SON DAKİKA! Uyarı gelmişti... İstanbul'da şiddetli yağmur

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 13:14

İstanbul'da önce kara bulutlar görüldü ardından da sağanak yağmur başladı. Özellikle Anadolu yakasında şiddetli yağmur görülürken vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarı yapıldı. İstanbul Boğazı, Üsküdar ve çevresinde etkili olan yağmur sonrası çamura bulandı. Hadımköy ve Ataköy'de su basan alt geçitte araçlar mahsur kaldı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle özel bir havayolu şirketine ait Riyad-İstanbul seferini yapan yolcu uçağına Atatürk Havalimanı’na inişi sırasında yıldırım isabet etti.

Haberin Devamı

İstanbul Boğazı ve çevresini aniden kara bulutlar kapladı.  Bulutlar nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü neredeyse görünmez hale geldi. Yağmur önce Anadolu yakasındaki bazı ilçelerde etkili olmaya başladı. 

SON DAKİKA Uyarı gelmişti... İstanbulda şiddetli yağmur

BOĞAZ ÇAMURA BULANDI 

İstanbul Boğazı, Üsküdar ve çevresinde etkili olan yağmur sonrası çamura bulandı. Beylerbeyi'nden yağmurla birlikte gelen çamur, Boğaz'ı kahverengi yaptı.

ARAÇLAR ALT GEÇİTTE MAHSUR KALDI 

İstanbul'da öğle saatlerinde bastıran şiddetli yağmur, Hadımköy'de alt geçidin suyla dolmasına neden oldu. Su birikintisinde 3 araç mahsur kaldı. Sürücüler, araçlarının üzerine çıkarak yardım bekledi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kurtarma çalışması başlattı. Mahsur kalanlar bot ile kurtarıldı. Araçlardan ikisi de halatla çekilerek sudan çıkarıldı. Suya tamamen gömülen bir araç için ise vinç çağrıldı.

Haberin Devamı

SON DAKİKA Uyarı gelmişti... İstanbulda şiddetli yağmur

BAKIRKÖY'DE ZOR ANLAR

Bakırköy Ataköy'de su basan alt geçitte araçlar mahsur kaldı. Bazı sürücüler araçlarının içinde bekledi. Olay yerine gelen belediye ekipleri su tahliye çalışma başlattı. 

BEYLİKDÜZÜ'NDE APARTMANLARIN BODRUM KATINI SU BASTI

İstanbul'da etkili olan yağmur nedeniyle Beylikdüzü'nde bazı binaların bodrum katını su bastı. Caddede biriken sular kısa sürede apartmanların bodrum katını doldurdu. Yarım metre yükselen su nedeniyle eşyalar kullanılamaz hale geldi. Su baskını bina sakinleri tarafından görüntülendi. 

SON DAKİKA Uyarı gelmişti... İstanbulda şiddetli yağmur

UÇAĞA YILDIRIM İSABET ETTİ

İstanbul’da öğleden sonra şiddetli yağmur ve CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan elektrik yüklü bulutlar nedeniyle uçaklar zor anlar yaşadı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle iniş ve kalkışlarda gecikmeler meydana geldi.  Uçaklar bir süre apronda kalkış için sıra beklerken, iniş için alçalan uçaklar uzun süre havada tur atarak yakıt kritiğine girdi. Bu arada olumsuz hava koşulları nedeniyle özel bir havayolu şirketine ait Riyad-İstanbul seferini yapan yolcu uçağına Atatürk Havalimanı’na inişi sırasında yıldırım isabet etti. Uçak inişini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirirken, uçak teknik ekip tarafından bakıma alındı. Olay nedeniyle havayolu şirketinin İstanbul-Riyad seferi iptal edildi.

Haberin Devamı

SON DAKİKA Uyarı gelmişti... İstanbulda şiddetli yağmur

Meteoroloji'nin radar görüntüsünde İstanbul üzerindeki yağmur bulutları böyle görüntülendi.

DEVAMI GELİYOR...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!