Son dakika: Psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu 83 yaşında hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2021 16:06

Ünlü psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu, İstanbul'da yaşadığı dairede hayatını kaybetti. Doğan Cüceloğlu'nun ilk belirlemelere göre düşme sonucu öldüğü kaydedildi. 83 yaşındaki Cüceloğlu'nun ölümü nedeniyle soruşturma başlatılırken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden olaya ilişkin açıklama yapıldı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, saat 14.00 sıralarında eve gelen yardımcı kadın, ünlü psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu'nu çalışma odasına girdiğinde, burnundan kan gelmiş şekilde yerde yüzüstü yatarken buldu. Cüceloğlu'nu o şekilde gören yardımcının çığlık atması üzerine komşuları daireye koştu. Komşuların haber vermesinin ardından gelen sağlık görevlileri psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu'nun hayatını kaybettiğini tespit etti. Olay sırasında dışarıda olan eşi Yıldız Cüceloğlu ile kızı da komşularının haber vermesi üzerine eve geldi.

Son dakika: Psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu 83 yaşında hayatını kaybetti


Polis, savcı gözetiminde olay yerinde incelemelerde bulunurken, Doğan Cüceloğlu'nun düşme sonucu ölmüş olabileceği belirtildi. Kalp rahatsızlığı bulunan ve bir süre önce anjiyo olan psikolog ve yazar Cüceloğlu'nun cenazesi, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı.

Haberin Devamı

Son dakika: Psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu 83 yaşında hayatını kaybetti

Fotoğraf: İbrahim Maşe

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ: 'KAFA KISMINDA DÜŞMEYE BAĞLI KANAMA OLDUĞU ANLAŞILMIŞTIR'

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Cüceloğlu'nun ölümüyle ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince 06.02.2021 tarihi saat 14.00 sıralarında Beşiktaş ilçesi Akatlar Mahallesi’nde, meydana gelen olayda; Mehmet Doğan CÜCELOĞLU isimli şahsın yaşamını yitirdiği bilgisinin edinilmesi üzerine; müteveffanın evinde yapılan inceleme ve araştırma sonucunda, müteveffa şahsın evini haftada 2 defa temizlemeye giden M.Ç. isimli şahısla yapılan görüşmede, evin kapısına geldikten sonra 2 defa zile bastığı, kapıyı açan kimse olmadığı, evin içine girdiğinde müteveffa şahsı hareketsiz olarak yerde yatar vaziyette gördüğünü ve daha sonra yetkililere haber verdiğini beyan etmiş, müteveffanın kafa kısmında düşmeye bağlı kanamanın olduğu anlaşılmış olup, konu ile ilgili çalışmalar devam etmektedir."

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞIM

Doğan Cüceloğlu'nun hayatını kaybetmeden 2 saat önce sosyal medya hesabı Twitter üzerinden podcast paylaşımı yaptığı belirtildi.



Son dakika: Psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu 83 yaşında hayatını kaybetti

ÖMER ÇELİK: İNSAN OLMA YOLCULUĞUNDA HEP İYİLİĞE ÇAĞIRDIĞINA ŞAHİDİZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından, ''Gerçek insan olma yolunun yolcusu ve dervişi gibi yaşadı Doğan Cüceloğlu. İnsan olma yolculuğunda hep iyiliğe çağırdığına şahidiz. Allah rahmet eylesin.'' paylaşımında bulundu.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: MEKANI CENNET OLSUN

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ''Maarif, iletişim ve psikoloji alanlarının duayeni Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu’nun ani ölümü hepimizi derinden sarstı. Merhum hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.'' dedi.

İBRAHİM KALIN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ''Güzel insan, değerli hoca, velut düşünür ve yazar Doğan Cüceloğlu Hakk’ın rahmetine kavuştu. Ölümünü, ruhunun gözyaşlarıyla anlattığı annesinin yanına gitti.Mekanı cennet olsun.'' dedi.

SAĞLIK BAKANI KOCA: KENDİSİNE ALLAH’TAN RAHMET, SEVENLERİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Annen yok, kimsen yok.” Ünlü psikoloğumuz Doğan Cüceloğlu annesinin ölümünü anlatırken bu cümleyi kullanırdı. Bugün, hayatına dokunduğu insanları üzecek bir haber aldık: Hocamız aramızdan ayrıldı. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum.'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"BU ÜLKEYE BIRAKTIĞI ÇOK GÜZEL ESERLER VAR"

Ölüm haberini alan yakınları ve tanıdıkları yazarın evine gelerek Doğan Cüceloğlu'nun eşi ve kızına taziyelerini sundu.

eve gelerek taziyelerde bulunan Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, “Bu ülkeye bıraktığı çok güzel eserler var. Son yazdığında 'Ölüm en güzel öğretmendir' demişti. Gerçekten çok kıymetli. Sevenlerine ailesine baş sağlığı diliyorum" dedi. Cüceloğlu'nun olay yerinde hayatını kaybettiğini belirten Bakan, “Daha önce de kalple ilgili bir takım sıkıntıları olmuş eşinin dediğine göre şu anda adli tıpa da gitti" diye konuştu.

Aileyi ziyaret edenler arasında bulunan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, "Ülkemizin çok önemli bir değerini kaybettik. Beşiktaş'taki komşumuzu kaybettik. Acısını yaşıyoruz hep beraber. Hepimizin başı sağ olsun, ülkemizin başı sağ olsun. Ölüm nedeni araştırılıyor. Düşmeye bağlı olduğu gözüküyor. Emniyetten arkadaşlar buradalar. Ülke olarak baş sağlığı diliyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Eğitimci ve Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Başkanı İbrahim Taşel ise “Çok değerli bir insandı kaybı gerçekten hepimizi çok üzdü. Allah mekanını cennet etsin. Ben de arkadaşlar vasıtasıyla haberdar oldum. Eşi çok perişan durumda tabi, konuşacak durumda değil. Kendisiyle yakın zamanda görüşmüştük. Türkiye'nin kaybı. Ezberleri bozan, önemli tespitler yapan Türkiye'ye çok şey katan birisiydi" dedi.

DOĞAN CÜCELOĞLU KİMDİR?

Doğan Cüceloğlu, kitap yazmanın yanı sıra konferanslar ve seminerler vermeye devam ediyor. Yeniden insan insana, Savaşçı, Geliştiren Anne-Baba kitaplarıyla tanınan Doğan Cüceloğlu'nun ilk kitabi İnsan İnsana'dır. İşte, Doğan Cüceloğlu'nun hayatına ilişkin bilgiler...

On bir çocuklu bir ailenin on birinci çocuğu olan Doğan Cüceloğlu, Mersin'in Silifke kasabasında dünyaya geldi. On yaşındayken annesini kaybetti. Silifke'de en yüksek dereceli okul olan ortaokulu bitirdikten sonra subay olan ağabeylerinin yanında Ankara ve Kırklareli'nde okudu ve Kırklareli Lisesi'nden mezun oldu.

Haberin Devamı

Son dakika: Psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu 83 yaşında hayatını kaybetti

Ankara Atatürk Lisesi'nde edebiyat ve kompozisyon öğretmeni olan Cahit Okurer’in etkisi altında İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü'ne yazıldı ve oradan mezun olduktan sonra ABD'de Illinois Üniversitesi'nde doktora yaptı. Uzmanlık alanı iletişim psikolojisidir.

Doğan Cüceloğlu, Amerika'da doktora öğrencisiyken, kendisi gibi doktora öğrencisi olan Emily ile tanıştı ve evlendi. On bir yıl süren evliliğinden üç çocuğu oldu: Ayşen, Elif ve Timur. Bu evliliğini noktalayan Doğan Cüceloğlu, ikinci evliliğini Yıldız Cüceloğlu ile yaptı.

Kendimi geliştirme süreci içinde kitap yazmaya başladı; ilk kitabı İnsan İnsana bu sürecin ilk ürünüdür. Gelişim süreci içinde kazandıklarını kitaplar yoluyla paylaşmaya devam ediyor.

Amerika'daki görevinden emekli olup ayrıldıktan sonra Türkiye'de kitap yazmayı sürdürdü. Kitap yazmanın yanı sıra konferanslar ve seminerler verdi, televizyon programlarına başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!