Son dakika... MÄ°T'ten Münbiç'te operasyon: Uman DerviÅŸ etkisiz hale getirildi

Güncelleme Tarihi:

OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 19, 2023 09:48

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü YPG/YPJ'nin sözde Münbiç sorumlusu Uman Derviş'i, Suriye'nin Münbiç bölgesinde gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirdi.

Haberin Devamı

MİT, Türk güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirdiği eylemler ve Türkiye'de eylem yapmak için eğitilen teröristlere komuta ettiği gerekçesi ile Uman Derviş'i saha ajanları ile takibe aldı.

Suriye'nin Münbiç bölgesinde yeri tespit edilen Uman Derviş, gerçekleştirilen nokta operasyonu ile etkisiz hale getirildi.

Son dakika... MİTten Münbiçte operasyon: Uman Derviş etkisiz hale getirildi

'Sara', 'Åžervin Derik' ve 'Åžervin Serdar' kod isimlerini kullanan Uman DerviÅŸ, örgütün kırsal kadrolarına 1998 yılında katıldı. PKK/KCK içerisinde özel güç birimine seçilerek suikast, sabotaj, bomba yapımı gibi eÄŸitimler aldı. 1998-2014 yılları arasında Irak'ta farklı alanlarda sorumlu düzeyde görevler üstlendi ve PKK'nın ÅŸehir eylemlerini organize eden birimde sorumlu düzeyde faaliyet yürüttü.Â

Son dakika... MİTten Münbiçte operasyon: Uman Derviş etkisiz hale getirildi

Haberin Devamı

Şehirde gizlenme eğitimleri alan Derviş, 2015 yılında Türkiye'ye gelerek İzmir'de örgütsel faaliyetler yürütüp tekrar Suriye'ye kaçtı. 2021 yılında Suriye'ye geçerek YPG istihbaratının sözde dış ilişkiler sorumlusu oldu. Ardından da sözde Münbiç eyaleti genel sorumlusu olarak faaliyet yürütmeye başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!