Son dakika... Koronavirüs aşısında ikinci aşama başladı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2021 11:33

Türkiye'de Kovid-19 ile mücadele kapsamında huzurevleri ve bakımevlerinde kalanlar ile buradaki personelin aşılanmasına başlandı.

Haberin Devamı

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda, Sağlık Bakanlığı'nca belirlenen "Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi"ne göre, 14 Ocak Perşembe ülke genelinde sağlık çalışanları ile başlatılan aşılama çalışmaları hızla devam ediyor.
Sağlık çalışanlarının ilk doz aşılarının tamamlanma aşamasına gelmesiyle programın 1. aşamasının 2. adımı bugün itibarıyla başladı.

Bu kapsamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı resmi ve özel huzurevleri, engelli bakım merkezleri ve korumaevleri gibi kuruluşlarda kalan kişiler ve personele Sinovac firması tarafından üretilen CoronaVac aşısının ilk dozu yapılıyor.

Bir haftada tamamlanması planlanan programda, resmi ve özel bakımevlerindeki 18 bin 450 personel ile 30 bin engelli, resmi ve özel huzurevlerindeki 14 bin 470 personel ile 24 bin 200 yaşlı olmak üzere toplam 87 bin 120 kişi aşılanacak.

Haberin Devamı

Aşılama çalışması kapsımda bakanlık ve il sağlık müdürlükleri işbirliğiyle kuruluşlardan hizmet alan engelli ve yaşlı sakinler ile çalışan personelin listeleri ve sağlık durumlarını gösteren dosyalar hazırlandı. Uygulamaların yapılacağı kuruluşlarda aşılamanın yapılacağı odalara yönelik de çalışmalar tamamlandı. Engelli ve yaşlı vatandaşlar, dışarı çıkmak zorunda olmadan kaldıkları kuruluşta ilk doz Covid-19 aşılarını olabilecek. 

Son dakika... Koronavirüs aşısında ikinci aşama başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da dün yaptığı açıklamada ''Aşılama programının 1. aşamasının 2. adımına geçiyoruz. Yarından itibaren huzurevleri ve bakımevlerinde kalanlar ile bu vatandaşlarımızın bakımından sorumlu kişilerin aşılanmasına başlanacak. Aynı zamanda 90 yaş üzeri vatandaşlarımız için de program yarın başlıyor'' demişti.

Son dakika... Koronavirüs aşısında ikinci aşama başladı

'YAŞLILARIMIZ SEVDİKLERİNE KAVUŞACAK'

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç, ikinci doz aşıların da 28 gün sonra yapılacağını hatırlatarak, "Sonrasında bir 15 gün daha bağışıklanmayla ilgili bir süre bekleyeceğiz. Ondan sonra tedbirlerimizi de ona göre esneteceğiz ve yaşlılarımız sevdiklerine, ailelerine, çocuklarına kavuşabilecek müjdesini vermek istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

'İNŞALLAH HERKESE YETECEK AŞI OLUR'

Covid-19 aşısı olan 75'inci Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinleri aşı olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Harika Turkay (72) kendisini çok iyi hissettiğini ve aşı olmaktan çok memnun olduğunu belirterek, "Şu an iyiyim. Herhangi bir sorunum yok. Biz daha hiç dışarı çıkmadık. Çok güzel bir bahçeye sahibiz. Müsaade edildiği müddetçe bahçede yürüyüş yaptık; ama evlerine gitmek isteyenler 1 aydan evvel dönmemek kaydıyla gittiler. Bende kızımın yanına gittim; ama korku içinde buraya geldim. Burada çok korkusuz yaşıyorum. İnşallah herkese yetecek aşı olur da herkes aşı olur, rahat rahat dışarı çıkabiliriz. Bütün temennim bu" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!