Son dakika... Karadeniz Ereğli'de batan gemiden bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2023 10:29

Zonguldak Karadeniz Ereğli'de batan Kafkametler adlı gemide kayıp olan bir denizcinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Cansız bedeni bulunan denizcinin usta gemici İsmail Kaptan (72) olduğu belirlendi. Can kaybı sayısı 2'ye yükselirken kayıp 10 denizciyi arama çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde fırtına nedeniyle 19 Kasım’da limanda sürüklenmemesi için açığa çıkartıldıktan sonra mendireğe çarpan ‘Kafkametler’ adlı Türk gemisi battı. Kayıp 12 Türk mürettebat için arama çalışması başlatılmıştı. Gemide aşçı olarak görev yapan Metin Usta’nın karaya vuran cansız bedeni bulunmuştu. 

BİR DENİZCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Bugün bir denizcinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Can kaybı sayısı 2'ye yükseldi.10 kayıp denizciyi arama çalışmaları ise devam devem ediyor.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında batan geminin kayıp 11 mürettebatından, sabah saatlerinde cansız bedeni bulunan denizcinin usta gemici İsmail Kaptan (72) olduğu belirlendi. Çalışmalar havadan ve denizden sürerken, dalgıçların geminin bulunan bölümüne yoğunlaştığı öğrenildi.

Son dakika... Karadeniz Ereğlide batan gemiden bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Haberin Devamı

AFAD, AÇIKLAMA YAPTI

AFAD'dan arama çalışmalarına ilişkin yapılan açıklamada, "19 Kasım'da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle batan yük gemisinde kaybolan 11 vatandaşımızı arama çalışmaları sonucunda bu sabah saatlerinde 1 vatandaşımızın daha cansız bedenine ulaşılmıştır. Kayıp 10 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmaları, profesyonel ekiplerimizce aralıksız devam ediyor. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

SAT KOMANDOLARI SEVK GELDİ

Arama çalışmaları için bölgeye SAT komandoları sevk edildi. Sonar sistemiyle donatılan savaş gemisiyle bölgeye gelen komandolar, çalışmaların yoğunlaştığı batık bölgesinde kayıp mürettebatı aramalara katıldı.

Son dakika... Karadeniz Ereğlide batan gemiden bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!