İzmir'in Çeşme ilçesinde ve Tokat'ta orman yangını

Güncelleme Tarihi:

İzmirin Çeşme ilçesinde ve Tokatta orman yangını
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2022 15:58

İzmir'in Çeşme ilçesi marina bölgesinde orman yangını çıktı. Çeşme'deki yangın kontrol altına alınırken bir yangın haberi de Tokat'tan geldi. Tokat'ın Topçam Yaylası'nda orman yangını çıktı. Havadan müdahale ile kontrol altına alınan yangında 5 hektarlık alan zarar gördü.

Haberin Devamı

Çeşme Marina'ya yakın bir noktada saat 15.30 sıralarında orman yangını çıktı. Bölgeden yükselen dumanları gören çevredekiler, durumu Orman İşletme Şefliği ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye 4 helikopter, 2 uçak, 21 arazöz, 6 su tankeri ve 2 dozer sevk edildi. 

İzmirin Çeşme ilçesinde ve Tokatta orman yangını

KONTROL ALTINA ALINDI

Orman İşletme Şefliği'nden yapılan açıklamada, 14.32'de çıkan yangına ilk müdahalenin 14.45'te yapıldığı bilgisi verildi. Yangın, yaklaşık 2,5 saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Bölgedeki soğutma çalışmalarının devam ettiği belirtildi. 

BİR YANGIN HABERİ DE TOKAT'TAN

Tokat'ta Topçam Yaylası'nda orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, havadan ve karadan alevlere müdahale ediyor.

Haberin Devamı

İzmirin Çeşme ilçesinde ve Tokatta orman yangını

Merkeze bağlı Topçam Yaylası Çamlık bölgesindeki ormanda saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Yükselen dumanları fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Tokat, Erbaa ve Niksar Orman İşletme Müdürlükleri ile Amasya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangın söndürme arazözlerinin de takviye olarak gönderildiği bölgede yangına havadan da helikopterlerle müdahale edildi. 

Yangına 20 jandarma, 50 yangın söndürme işçisi ve 30 köylü müdahale etti. Yaklaşık 1 saat süren çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının yapıldığı bölgede Tokat Valisi Numan Hatipoğlu incelemelerde bulundu.

İzmirin Çeşme ilçesinde ve Tokatta orman yangını

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!