Son dakika: İzmir'de lüks sitede yangın paniği! Bakan Kasapoğlu'ndan açıklama

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2023 23:04

Son dakika... İzmir’in Narlıdere ilçesinde, lüks bir sitede yangın çıktı. Tüm binayı saran alevler gökyüzünü aydınlatırken, olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangına ilişkin açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu "Panik kaynaklı dairelerden atlayıp yaralanan vatandaşlarımız var" dedi. Yangın yapılan yoğun müdahalelerin sonunda büyük ölçüde kontrol altına alındı. Yangının bıraktığı hasar gün ağarınca havadan görüntülendi.

Haberin Devamı

Yangın, saat 22.30 sıralarında Yenikale Mahallesi İsmail Cem Sokak’ta bulunan lüks bir sitede çıktı. Henüz sebebi bilinmeyen yangında, alevler kısa sürede büyüyerek, lüks binayı tamamen sardı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, alevlerin gökyüzünü aydınlattığı yangına müdahale etti. Çevredeki binalarda oturanlar önlem amaçlı evlerini terk ederken, yanan siteden zaman zaman patlama sesleri duyuldu. Yangın, 7 saatlik çalışmaların sonrasında kontrol altına alındı.

10.40 SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Balçova ilçesi çıkışı Narlıdere ilçesi girişindeki Yenikale Mahallesi'ndeki lüks sitede çıkan yangınla ilgili soruşturma başlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri ise yangının hangi dairede ve hangi sebeple çıktığının araştırıldığını, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Ayrıca söz konusu sitede doğal gazın bulunmadığı, jeotermal ısıtmanın kullanıldığı vurgulandı.

İBRAHİM TATLISES'TEN AÇIKLAMA

Sitede dairesi bulunan sanatçılardan İbrahim Tatlıses ise DHA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medyada yangının kendine ait dairede başladığına yönelik iddiaların asılsız olduğunu belirtip, "Benim evim en üst katta. Yangın alt katlarda başladı. Şu an İstanbul'dayım. Herkese geçmiş olsun. Cana geleceğine mala gelsin" dedi.

SİTE SAKİNLERİ GECEYİ ANLATTI

Sitedeki diğer bloklarda yaşayan vatandaşlar ise gece yaşanan korku dolu anları anlattı. Vatandaşlardan Bora Özdemir, "Çok kuvvetli bir bina yangınıydı. Cephedeki kuru ahşaplar cayır cayır yandı. Ahşapların yanmasının bitmesinin bile beklendiğini düşünüyorum. İlk başta insan sesleri vardı ama itfaiye o konuda çok hızlı davrandı ve insanları balkonlardan aldı. Yangın boyunca ufak patlama sesleri duyduk. Bunun evlerde unutulan eşyalardan kaynaklandığını düşündük. Biz yan sokaktaydık" dedi.

Yanan binanın yan bloğunda yaşayan Yeter Karakuzulu ise "Alevler çok kısa sürede yayıldı. Kat kat yayıldı. Herkes bağırıyordu. 'Kurtarın bizi' diyorlardı. Çok korktuk" diye konuştu.

Haberin Devamı

ACI BİLANÇO GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Haberin Devamı

07:00 İzmir’in Narlıdere ilçesinde bulunan 8 katlı, 40 daireli sitede çıkan yangın, 7 saatlik çalışmaların sonrasında kontrol altına alınırken, yangının bıraktığı hasar gün ağarınca havadan görüntülendi.

Haberin Devamı

Son dakika: İzmirde lüks sitede yangın paniği Bakan Kasapoğlundan açıklama

05:21 7 SAATİN ARDINDAN KONTROL ALTINA ALINDI

Yangın, itfaiye, orman müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra polisin Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile yaptığı yoğun müdahalelerin sonunda büyük ölçüde kontrol altına alındı. Ekipler yangının 7. saatinde sitede devam eden ufak çaplı yangınlar için katlara ve dairelere girerek hortumlarla müdahale ediyor. Yangının tamamen söndüğü noktalarda ise ekipler soğutma çalışmalarına başladı. Öte yandan, yangının ilk saatlerinde Ankara ve Aydın’dan gelen helikopterlerle havadan müdahalede bulunulmuştu.

Son dakika: İzmirde lüks sitede yangın paniği Bakan Kasapoğlundan açıklama

Haberin Devamı

02:00 "OLAY YERİNDE TOPLAM 70 SAĞLIK GÖREVLİSİ GÖREVLENDİRİLDİ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yangınla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İzmir Narlıdere’de bir sitede meydana gelen ve kontrol altına alma çalışmaları devam eden yangından 7 vatandaşımız etkilenmiştir. 6 kişi dumana maruz kalmış, bir kişinin ayağında burkulma olmuştur. Gerekli tıbbi müdahaleler yapılmıştır, her birinin durumu iyidir. Olay yerine toplam 70 sağlık görevlisi; 20 adet 112 ambulansı, 2 UMKE Timi görevlendirildi. İzmir’e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah benzer tüm olaylardan korusun” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, yangına helikopterle havadan müdahale ediliyor.

Haberin Devamı

00:12 VALİ KÖŞGER: YANGININ ELEKTRİK KONTAĞINDAN ÇIKMA İHTİMALİ VAR

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, CNN Türk'e yaptığı açıklamada can kaybının olmadığını vurgulayarak "Yangın kaynaklı yaralı yok. Yangının sebebi henüz bilinmiyor. Elektrik kontağından çıkma ihtimali var. Site görevlilerinin ilk tespit ettiğine göre lokal bir alanda çıkmış yangın. Onlar söndürmeye çalıştığı sırada parlamış. Bölgede doğal gaz yok zaten. Kesin bilgi yarın yapılacak tekliklerle çıkacak" dedi.

Yangın hızlı yayılmasına da değinen Köşger "Sert bir rüzgar vardı. Hem dış cephe kaplaması hem de balkon ahşap. Bunların yangının hızını artırdığını değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Son dakika: İzmirde lüks sitede yangın paniği Bakan Kasapoğlundan açıklama

23:55 AFAD: GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Twitter'dan yaptığı açıklamada "İzmir ilimizin Narlıdere ilçesinde bulunan bir sitede devam eden yangına itfaiye ekipleri, AFAD, Orman Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü toma ekipleri tarafından müdahale edilmektedir. An itibarıyla herhangi bir yaralı ve can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Olaydan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

23:45 BAKAN KASAPOĞLU'NDAN CNN TÜRK'E ÖZEL AÇIKLAMA

CNN Türk'e açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, şöyle konuştu: 

"Geçmiş olsun öncelikle İzmir'imize. Bir bloğun ciddi şekilde yandığı bir yangından bahsediyoruz. 40 dairelik bir blok. Saat 21.50 civarında çıktı yangın. Elektrik kontağı diye tahmin ediliyor. Can kaybı olmadığına dair bilgimiz söz konusu. Panik kaynaklı dairelerden atlayıp yaralanan vatandaşlarımız var. Yangın kaynaklı bir yaralı yok. Büyük ölçüde söndürüldü diyebilir. Ciddi anlamda bir seferberlik söz konusu. Bloğun bir tarafı tamamen sönmüş durumda. 3 farklı blok var burada. Diğer bloklara sıçrama söz konusu değil. İtfaiye araçları, UMKE'nin, AFAD'ın araçları burada. Yangını söndürmek için canla başla çaba sarf ediyorlar."

23:13 İZMİR VALİSİ KÖŞGER'DEN İLK AÇIKLAMA

Yangına ilişkin açıklama yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger şu ifadeleri kullandı: 

"Yangın devam ediyor. Olay yerindeyim. İzmir itfaiyesi bütün ekipleriyle söndürmeyi çalışıyor. Orman itfaiyeyi de sevk ettik. 25 araç geliyor oradan. 1 blok tamamen yanmak üzere. Diğer bloklara sirayet etmeden söndüreceğiz. Site yöneticisi, yangın başladıktan sonra tüm sakinleri tahliye etmiş. Can kaybı olmadığına dair elimizde bilgi var. Şuan itibariyle neden çıktığına dair net bir bilgi yok. Parlama ve ardından patlamadan söz ediliyor. İlerleyen zamanlarda netleşecektir. Bina çelik konstrüksiyon ve ahşap olduğu için yangın çabuk yayılmış. Sert rüzgar da var, bu nedenle söndürmekte zorluk çekiliyor."

Trafonun patladığına dair iddiayı değerlendiren Köşger "Bilinmiyor. Daha sonra tetkik edilecek. Bölgede doğalgaz da yok. Bu sebeple doğalgaz kaynaklı da olamaz. Onun dışında başka bir sebeple çıkmış. Hastanelere intikal eden bir yaralı da yok. Can kaybı olmadan atlatacağız" dedi.

TATLISES'İN DE EVİ VARDI

Aynı sitede evi bulunan ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda komşularına geçmiş dileğinde bulundu. Tatlıses paylaşımında "İki gün önce geliyordum İzmir'e uçaklarda yer yok diye gelemedim.. Herkese geçmiş olsun. İnşallah can kaybı olmaz. Gelen mala gelsin.." ifadelerini kullandı.

Son dakika: İzmirde lüks sitede yangın paniği Bakan Kasapoğlundan açıklama

Tatlıses, yanan sitedeki dairesinde sanatçı Gülben Ergen'le kahvaltı yaparken

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!