Son dakika... İzmir Menderes'te 4.3 büyüklüğünde deprem..

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2021 16:07

Son dakika haberine göre, İzmir'in Menderes ilçesinde saat 14.14'te 4,3 ve 14.18'de de 4.2 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

Haberin Devamı

AFAD'ın son dakika açıklamasına göre İzmir'in Menderes İlçesinde saat 14.14'te 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Bu depremden 4 dakika sonra da 4.2 büyüklüğünde, 14.25'te de 3.5 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı hissedildi.

AFAD, 4.3'lük depremin derinliğini 10.68 kilometre olarak açıkladı.

KANDİLLİ'DEN DEPREM AÇIKLAMASI

Kandilli Rasathanesi'nin son dakika verisine göre merkez üssü Kuşadası Körfezi olan 2 deprem meydana geldi.

Son dakika... İzmir Mendereste 4.3 büyüklüğünde deprem..

Depremlerden ilki saat 14.14'te 4.1 büyüklüğünde, ikincisi ise saat 14.18'de 4.0 büyüklüğünde meydana geldi. İlk depremin derinliği 16.4 kilometreyken ikinci depremin derinliği ise 16 kilometre olarak ölçüldü.

Haberin Devamı

DEPREM ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

İzmir'in Menderes ilçesinde 4 dakika arayla olan 4.3 ve 4.2 büyüklüğündeki depremlerde yaşanan panik anları bir iş merkezinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde sarsıntıyla birlikte binadaki 2 kişinin telaşla kapıya doğru koştuğu görüldü.

Son dakika... İzmir Mendereste 4.3 büyüklüğünde deprem..

KUŞADASI'NDA PANİK YAŞANDI

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde de deprem, kısa süreli paniğe neden oldu. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Sağlık Caddesi ve Barbaros Hayrettin Paşa Bulvarı'nda esnaf, bir süre dükkanların önünde bekledi. Deprem anında kırtasiyede olduğunu belirten Alihan Taş, "CD alıyordum. Sallandığımızı hissettim. Etrafımdakilere, 'Deprem oluyor' dedim, bana inanmadılar. Sonra korktuğum için dışarıya çıktım. Biraz da heyecanlandım" dedi.

Son dakika... İzmir Mendereste 4.3 büyüklüğünde deprem..

Neşe Doğrultan ise, "Depremi hissedince çok korktuk. Birden her taraf sallanınca kendimizi dışarı attık. Bir 5 dakika kadar dışarıda bekleyeceğiz. Bugün çalıştığımız için tekrar içeriye görevimizin başına döneceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Son dakika... İzmir Mendereste 4.3 büyüklüğünde deprem..

Murat Ören de, "Bir an bir sarsıntı oldu. Hepimiz irkildik. Sonra deprem olduğunu fark ettik. Bayağı bir korktuk. Kendimizi dışarıya attık. Her ihtimale karşı dışarda çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

PROF. DR. HASAN SÖZBİLİR: 30 EKİM'DEKİ DEPREMDEN FARKLI BİR FAYDA GERÇEKLEŞTİ. BU YENİ BİR DEPREM

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Menderes ilçesinde bugün meydana gelen 4,3 ve 4,2 büyüklüğündeki depremlerin, 30 Ekim'de Seferihisar açıklarında kaydedilen sarsıntıdan farklı bir fayda gerçekleştiğini belirterek olumsuz bir durum beklemediklerini bilirdi.

Prof. Dr. Sözbilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ege Bölgesi'nde bugün 3 şiddetinden büyük peş peşe 4 depremin yaşandığını hatırlattı.

Haberin Devamı

Menderes'teki iki depremin, Gümüldür ve Tuzla fayına yakın olduğunu belirten Sözbilir, "30 Ekim'deki depremden sonra çok sayıda artçı deprem olmuştu. Ancak bu deprem 30 Ekim'deki depremden farklı bir fayda gerçekleşti. Bu yeni bir deprem." dedi.

Denizin içinde de çok sayıda fay olduğunu ve bir kırılma gerçekleştiğini bildiren Sözbilir, gelişen artçıların artık etrafındaki fayları da tetiklemeye başladığını ifade etti.

Bugün meydana gelen depremlerin olumsuzluk teşkil etmeyeceğini vurgulayan Sözbilir, "Bu büyüklükteki depremler herhangi bir olumsuzluk oluşturmaz. Sadece sarsıntı hissettirir." diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!