Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bolu mitinginde önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2019 14:37

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bolu mitinginde halka hitap etti. Erdoğan konuşmasında, ""Ankara’da verilen oyların hesabını verecek" diyor Bay Sezai... Yavaş’a verilen oyların nereye gideceği ortaya çıkıyor. Şimdi Ankaralı kardeşlerim onlara gereken dersi inşallah Pazar günü verecek" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimizin tökezlemesini bekleyenlere fırsat vermemek için hep birlikte sağlam durmak mecburiyetindeyiz. İşte bunun için sizlerden 31 Mart'ta bir kez daha rekor destek bekliyoruz." dedi.

Erdoğan, partisince Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılarak, vatandaşlara hitap etti.

Bolu'nun tüm ilçelerini tek tek sayıp, selamlayarak konuşmasına başlayan Erdoğan, "Bir senelik hasretin ardından bizi tekrar kavuşturan Rabb'ime hamdolsun. Şurada uçsuz bucaksız Bolulu kardeşlerimi görünce, '31 Mart için Bolu kararını Allah'ın izniyle verdi' diyorum. Bu kardeşinize yine Bolu'nun misafirperverliğini yaşattınız." diye konuştu.

Kendilerine ümit, kalplerine sükun oldukları; güç ve millete daha iyi hizmet amacıyla cesaret verdikleri için Bolululara teşekkür eden Erdoğan, "Bugün bize bir kez daha 'Durmak yok yola devam' dediniz. Bir şey daha söylüyorum, 'Durmak yok, mücadeleye devam' ediniz. Tıpkı 24 Haziran seçimlerine olduğu gibi milletin adamına, milletin partisine ve bu davaya sahip çıktınız. Sizlere 24 Haziran seçimlerindeki yüzde 66'lık rekor desteğiniz için kalpten teşekkür ediyorum. Hepinize yolumuzu aydınlattığınız için, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ülkemizi buluşturduğunuz için şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"DAHA EMİN ADIMLARLA İLERLEYECEĞİZ"

Bolululara, "Siz böyle yanımızda Bolu Dağı gibi dik durdukça hiçbir fani güç bize emir, direktif veremez." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Evelallah Bolu bizi böyle bağrına bastıkça hiç kimse Türkiye'ye yolundan alıkoyamaz." dedi.

Bolu'nun, geleceğine ve istikbaline gözü gibi baktıkça hiç kimsenin milletin boynuna esaret zinciri vuramayacağını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Çünkü Bolu, milletimizin cesaret sembolüdür. Bolu, koç yiğitlerin destan yazdığı şehirdir. Bolu, ebedi ve ezeli kardeşliğimizin tapusudur. Mevla'ma, bana sizin gibi yol arkadaşları nasip ettiği için ne kadar hamdetsem azdır. Rabb'im, 1999 depreminde ağır hasar gören Bolu'nun yaralarını sizlerle el birliği içinde sarmayı nasip etti. Rabb'im bana Bolu'nun hayır dualarını nasip etti. Rabb'im bu kardeşinize Bolu ile birlikte tüm Türkiye'ye hizmet etme, sizlere hizmetkar olma şerefi nasip etti. Bu onuru, bu şerefi inşallah son nefesimize kadar büyük bir iftiharla taşıyacağız. Sizlerin desteği ve duasıyla büyük ve güçlü Türkiye yolunda çok daha emin adımlarla ilerleyeceğiz."

Haberin Devamı

"HEP BİRLİKTE SAĞLAM DURMAK MECBURİYETİNDEYİZ"

Ekonomiden teröre, ticaretten dış güvenliğe kadar Türkiye'nin bekasını ilgilendiren her meseleyi muhakkak çözüme kavuşturacaklarına değinen Erdoğan, "Esnafımızdan çiftçilerimize, işçilerimize, her kesimin derdiyle dertlenmeye, sıkıntılarına çare olmaya devam edeceğiz. Daha çok çalışacak daha çok koşturacak daha fazla ter dökecek ve inşallah sizlerle beraber ülkemizi 2023 hedeflerimize buluşturacağız."

Konuşmasında Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde iki camiye yönelik terör saldırısını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"16 bin 500 kilometre öteden silahlarına kazıdıkları yazılarla bizi tehdit edenlere bu meydanları bırakmayacağız. Binlerce tır silahla desteklenen Suriye'nin kuzeyindeki canilerin Türkiye'ye musallat edilmesine, ülkemizin bir terör koridoruyla kuşatılmasına asla izin vermeyeceğiz. Tüm bu badireleri atlatmamız için güçlü olmak zorundayız. Milletimizin tökezlemesini bekleyenlere fırsat vermemek için hep birlikte sağlam durmak mecburiyetindeyiz. İşte bunun için sizlerden 31 Mart'ta bir kez daha rekor destek bekliyoruz. Sizlerden milletimize kurulan tuzakları darmadağın etmenizi istiyoruz. Türk milletine had bildirmeye yeltenenlere oylarınızla hadlerini bildirmenizi istiyoruz."

Haberin Devamı

"BİZİM KAPIMIZ TEVAZU KAPISIDIR"

"Bolulu kardeşlerimizle kavlimizi yenilemek istiyoruz ama öyle bir cevap verin ki sesi Pensilvanya'dan, Kandil'den, Suriye'nin kuzeyinden ve Avrupa Parlamentosundan duyulsun. Öyle bir gürleyin ki Gazze'deki, Filistin'de, Yemen'deki, Yeni Zelanda'daki kardeşlerimizin yaralı gönüllerine şifa olsun." diyen Erdoğan, mitinge katılanlara yönelttiği, "Bolu, 31 Mart'ta sandığa sahip çıkıyor musun? Bolu, 31 Mart'ta demokrasiye sahip çıkıyor muyuz? Bolu, 31 Mart'ta gönül belediyeciliğine 'Evet' diyor muyuz? Bolu, 31 Mart'ta mührü 'AK Parti'ye vuruyor muyuz? sorularına, "Evet" yanıtını aldı.

Türkiye'ye ve Türk milletine sevdalı bir kadro olduklarına işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"Biz bu vatana, bu topraklar üzerinde yaşayan her bir vatandaşımıza aşık bir partiyiz. Bir hepsinden önemlisi bir dava hareketiyiz. Bu dava gönülden yaparak gönüller kazanma davasıdır. Kibirle gelen, burnu havada gelen AK Parti kapısından içeri giremez. Yanlışlıkla girerse de biz onu içimizde tutmayız. Çünkü bizim kapımız tevazu kapısıdır, gayret kapsıdır. Hakk'ın rızası için halka hizmet kapısıdır."

"İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır." Hadis-i Şerifi'ni hatırlatan Erdoğan, yollarında böyle yürüyeceklerini belirtti.

Erdoğan, "Biz, bu makamlarda kendi istikbalimiz için değil, milletin istikbali için bulunuyoruz. Biz, bu koltuklarda, Türkiye'nin parlak geleceğini inşa etmek için varız. Biz, bu mücadeleyi ülkemizi hedefleriyle, hayalleriyle buluşturmak için veriyoruz. Biz, ecdadın bedel ödeyerek bizlere emanet ettiği bu vatanı, evlatlarımıza çok daha güçlü, daha müreffeh bir şekilde teslim etmek için koşturuyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

"ÜLKEMİZİN SON 17 YILINA İMZAMIZI ESERLERİMİZLE ATTIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 40 yıldır siyasetin içinde olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Bolu, Recep Tayyip Erdoğan'ı iyi bilir, gayet iyi tanır. Bolu, bizim samimiyetimizden asla şüphe duymaz. Bugüne kadar milletimize karşı asla hürmetsizlik etmedik, etmeyiz. Bugüne kadar sizlerin emanetine asla halel getirmedik, getirmeyiz. Bugüne kadar insanımıza asla tepeden bakmadık, bakmayız. Her kim bizi tanımak, anlamak istiyorsa, son 17 yılımıza göz atsın. Her kim bizi bilmek istiyorsa, gelsin Bolulu kardeşlerimi dinlesin. Bizi, Bolu'ya sorsun. Her kim bizim siyasetimizi öğrenmek istiyorsa, hemen yanı başımızdaki Bolu tüneline baksın. Her ne kadar Bay Kemal bakmıyorsa da gelsinler Bolu tüneline baksınlar. Bay Kemal, o Bolu tünelini sizinkiler, 'acaba patates deposu mu yapsak, yoksa oraya doğalgaz mı enjekte etsek'... Bunu konuşurken biz geldik orayı yaptık. Ah bay Kemal ah... Senin daha çok ders alman lazım. Türkiye'nin 81 iline kazandırdığımız yatırımlara, eserlere, yollara, köprülere, havalimanlarına baksın. Ne İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında ne Meclis kürsüsünde ne de Cumhurbaşkanlığı makamında laf üstüne laf koymakla övünmedik, taş üstüne taş koymakla övündük. Ülkemizin son 17 yılına imzamızı eserlerimizle attık."

Meclis kürsüsünden ahkam kesmenin kolay olduğunu belirten Erdoğan, "Konuşmak, Meclis kürsülerinden ahkam kesmek kolaydır, hele hele yalan söylemek Bay Kemal için çok kolaydır. Seçim dönemlerinde atıp tutmak, cekli caklı cümleler kurmak kolaydır. Zor olan sözünü gerçeğe dönüştürmektir, vaatlerini havada bırakmamaktır, meydanda ne söylediysen seçimden sonra onu unutmamaktır. Biz hep bunu yaptık, zoru başarmak için çalıştık." değerlendirmesinde bulundu.

"CHP'NİN POPÜLİZMİNİ BİZZAT İFŞA ETTİ"

Seçimlerde bol keseden dağıtanların sonra millete nasıl mahcup olduğunu gördüklerini anlatan Erdoğan, CHP'nin Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in "Seçim dönemlerinde atıp tuttuk ama hiçbirini yapamadık." sözlerini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Burdur Belediye Başkanı Ercengiz'in CHP'nin popülizmini bizzat ifşa ettiğini değerlendirerek, "Bir başkası Hatay'da hanım kardeşlerimi 'oy yoksa yol da yok hizmet de yok' diyerek, CHP'nin belediyecilik anlayışını ortaya koydu. Daha önce CHP'nin bir milletvekili, insanımıza 'evet çıkarsa sizi denize dökeriz' tehditleri savurmuştu. Hatırlıyorsunuz değil mi? Bay Kemal'in gaflarını, skandallarını, çarklarını ise sadece Bolu değil, tüm Türkiye biliyor. Kaset operasyonuyla oturduğu CHP'nin genel başkanlık koltuğundan 9 senede 9 seçim kaybetmesine rağmen kalkmadı." ifadelerini kullandı.

"BELGE DİYE SALLADIĞI TÜM KAĞITLAR SAHTE ÇIKTI"

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Yüzde 40 alamazsam bırakırım." açıklamasını hatırlatan Erdoğan, "Bir kez bile sözünün eri olamadı. Meclis kürsüsünden belge diye salladığı tüm kağıtlar yalan, sahte çıktı. Ama bir kez olsun yüzü kızarmadı. Milletten özür dilemedi." dedi.

Man Adaları davasından kazandığı tazminatı Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacağını yineleyen Erdoğan, "Çünkü bu adamdan hiçbir yere yar olmaz. Hiç olmazsa aldığım bu tazminatı, Mehmetçik Vakfı'na vermek suretiyle güzel bir adım atalım." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Somali için yola çıkıp Kenya'ya giden, yürüyen merdivene tersten binen, seçimde kendisine oy dahi kullanamayan, İstanbul'da belediye başkanı adayı olunca Kağıthane'ye Kağıttepe diyen bu zattan ne beklenir?" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun "YPG, bize saldırmaz." yorumunu anımsatan Erdoğan, "Bu şahıstan başka ne umulur? 15 Temmuz destanına 'kontrollü darbe' iftirasıyla kara çalan bu zattan başka ne beklenir."  dedi.

Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece Kılıçdaroğlu'nun saat 23.15'te havalimanına geldiğini ve FETÖ'cülerin onu alarak tankların arasından Bakırköy Belediyesine kaçırdıklarını, kendisinin ise ailesiyle saat 01.15'te havalimanına indiklerini, 16 saat havalimanında kaldıklarını kaydetti. 

Kılıçdaroğlu'nun o geceye ilişkin, "Haberim olsaydı ben de orada beklerdim." sözlerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Hayatı yalan, palavra. Dürüst bir yanı yok." ifadelerini kullandı. 

"ATATÜRK'ÜN PARTİSİNİ 9 YIL İÇİNDE TANINMAZ HALE GETİREN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun "17 yılda ne yaptınız?" sorusuna, alandaki kalabalığa sahnenin yanına kurulan dev ekrandan AK Parti hükümetinin 17 yılda Bolu'ya yaptığı yatırımların yer aldığı video klibini izleterek, cevap verdi. Ziya Paşa'nın "Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri." sözüne atıfta bulunan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye'yi konuşmuyorum bay Kemal, sadece Bolu'yu anlattım. Eline, diline dursun. Sadece Bolu... Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide, tarımda neler yaptığımızı izlediniz. Bakın eserlerle konuşuyorum. Atatürk'ün partisini 9 yıl içinde tanınmaz hale getiren zattan ne bu ülkeye ne de benim Bolulu kardeşlerime hiçbir hayır gelmez. 95 yıllık CHP'yi 9 senede Kandil'in, Pensilvanya'nın kuklası yapan bir genel başkandan kendi seçmenine de fayda gelmez. Dolayısıyla onların Bolu'daki adaylarından da Bolu'ya bir şey gelmez."

Alana kurulan dev ekrandan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin söylemlerinin yer aldığı videoyu izleten Erdoğan, "Ey Bolu, CHP kimlerle kol kola, kimlerle omuz omuza görüyorsunuz değil mi? Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı?" sorularını yöneltti.

Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesini hatırlatıp, "Kürdistan" diye bir bölge olmadığının altını çizen Erdoğan, "Biz ülkemizi böldürtmeyeceğiz. Sen Kürdistan'da yaşamak istiyorsan Bay Sezai, Irak'ın kuzeyinde Kürdistan var, defol oraya git. Seninle beraber gelmek isteyenler varsa onları da al, beraber gidin ama Türkiye'de yok. Bay Kemal de onunla beraber takılabilir çok da farkı yok zaten, beraber dolaşıyorlar. Bay Sezai'nin küstahlıklarını sineye çeken, bölücülere boyun büken birisi CHP'yi temsil edemez. Açıkçası bu tehdit dili en fazla CHP'ye gönül vermiş kardeşlerimi aslında rencide ediyor." diye konuştu.

"ONLAR DA CHP'NİN YAŞADIĞI KİMLİK BUNALIMINI TASVİP ETMİYOR"

Partilerinin şu an ki içler acısı durumunun en çok CHP'lileri endişelendirdiğine işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstanbul'un izbe yerlerine sıkışmış bir avuç marjinalden ayar yemek, en fazla CHP seçmenine dokunuyor, CHP'li vatanperver kardeşlerimi üzüyor. Bizim gibi onlar da bu kötü tabloyu içlerine sindiremiyor. Bizim gibi onlar da CHP'nin yaşadığı kimlik bunalımını tasvip etmiyor. Bizim gibi CHP'li kardeşlerim de bölücülerle, FETÖ'cülerle kurulan kirli ittifaktan rahatsızlık duyuyor. İnşallah 31 Mart'ın CHP'de de yeni bir başlangıca vesile olacağına inanıyorum. 31 Mart'ın milletin değerleriyle, inancıyla kavgalı mevcut yönetiminden kurtuluş günü olacağını düşünüyorum. CHP'nin kendine çeki düzen vermesi için 31 Mart bir fırsattır. CHP'nin bölücülerin boyunduruğundan kurtulması için 31 Mart önemli bir imkandır. Bunun için Bolu'da 31 Mart'ta partimizi ve ittifakımızı destekleyen kardeşlerimizle birlikte CHP'ye gönül verenlerin de oylarına talibiz."

"KÜRT KARDEŞLERİMİN OYLARINA NE ZAMANDAN BERİ SEN İPOTEK KOYDUN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temelli'nin "Ankara'da verilen oyların hesabını verecek." sözlerini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Ankara'da herhalde Yavaş'a verilen oyun nereye gittiği ortaya çıkıyor mu? Orada Özhaseki gibi 5 dönem Kayseri'nin Büyükşehir Belediye Başkanlığını yapmış ve daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızı yaptı. Güneydoğu'nun, Doğu'nun o bütün çukurlarını ele alarak, oradaki yeniden yapılanmayı bizzat, Mehmet Özhaseki kardeşimiz yürüttü. Orada bir o var, bir de sahte senet işini yürüten Yavaş var. Şimdi Ankaralı kardeşlerim bizi televizyonlardan izliyor. Onlara gereken dersi inşallah pazar günü Ankaralılar da verecek. 'İstanbul'da 3 milyon Kürt’ün oyu' diyor, sen kimsin ya  benim Kürt kardeşlerimin oylarına ne zamandan beri sen ipotek koydun. Böyle bir mantık, böyle bir anlayış olur mu?"

İstanbul'daki Kürt vatandaşların da buna gereken dersi ve cevabı vereceğini ifade eden Erdoğan, "Merhum Erbakan Hoca'mızın mirasına ihanet eden partiye gönül veren kardeşlerimden de mevcut yönetime 31 Mart'ta bir ders vermelerini bekliyoruz." dedi.

BOLU'YA 17 YILDA 12 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bolu'ya olan sevgilerini kuru sözle değil, eserlerle gösterdiklerine değinerek, 17 yılda Bolu'ya 12 milyar lira yatırım yapıldığını vurguladı.

Erdoğan, Bolu'ya yapılan yatırımlara ilişkin videoyu vatandaşlara tekrar izleterek, bunların Bolu'ya kazandırdıkları eserlerden sadece bir bölümü olduğunu, birçok yatırımın inşası, plan ve proje faaliyetlerinin de sürdüğünü dile getirdi.

Bolu Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu'nun, Sporcu Kamp Eğitim Merkezi ve Sporcu Yetiştirme Merkezi'ni inşasının da devam ettiğine dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"Boluspor pek çok başarıya imza atmış, şehrimizi gururla temsil etmiş, Bolu'nun markası, geçmişte Süper Lig'de de yer almış olan bir takım. Boluspor'un stadyum başta olmak üzere ihtiyaçlarının farkındayız. İnşallah bu ihtiyaçlarla ilgili önümüzdeki dönemde belediyemizle iş birliği halinde ellimizden gelen çabayı göstereceğiz. Cumhurbaşkanı olarak şahsım, Bolu Belediye Başkanım ve ilçe belediye başkanlarımız el ele vereceğiz ve Bolumuzu çok daha güzel yerlere taşıyacağız."

Bolu'nun dağıyla gölleriyle yeşiliyle insanı kendine hayran bırakan güzellikleriyle muhteşem bir şehir olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Şimdi Bolu'nun güzelliğine yeni bir taç daha ekliyoruz. Alpagut'ta 90 bin metrekarelik bir alanda, Millet Bahçesi yapmak için adımlarımızı attık, yakında inşaatına başlıyoruz." açıklamasında bulundu.

İhsaniye Mahallesi'ndeki stadyumun bulunduğu alanı da Millet Bahçesine dönüştüreceklerini, Köroğlu Millet Bahçesi'ni hizmete gireceğini belirten Erdoğan, kütüphane, okuma salonları ve daha birçok hizmetin olduğu Akşemseddin Millet Kıraathanesi'ni de açacaklarını kaydetti.

"Bolu turizmini daha da güçlendirmekte kararlıyız. Bu amaçla Arasta, Antik Hisartepe tarihi Bolu adası ve tarihi meydandan oluşan dört bölgeyi birleştirerek, Bolu Tarihi Turizm Bölgesi'ni kuracağız." diyen Erdoğan, sağlık alanında da Mudurnu Hastanesi ile yapılacak 9 sağlık tesisinin plan, proje ve ihale sürecinin devam ettiğini aktardı.

Bolu'ya şehir hastanesi standartlarında 400 yataklı genel hastane ile 250 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi yaptıklarını belirten Erdoğan, Mudurnu-Dokurcun ayrımı, Göynük yolu ve Göynük çevre yolunu, Bolu-Seben ayrımı Kıbrısçık yolunu bu sene hizmete açacaklarını söyledi.

Erdoğan, Çatakören köprüsü ile Çaydurt ve Çatakören köprüsü bağlantı yollarını, Anadolu otoyolu-Gerede kavşağı arasındaki çalışmaları da bu yıl tamamlayacaklarını bildirerek, Bolu Güney Çevre Yolu, Bolu Mudurnu Yolu, Nallıhan Mudurnu ayrımı, Seben Bolu Kıbrısçık ayrımının, Nallıhan Taşkesti Yolu ve Nallıhan Dokurcun yolu ile Kızılcahamam Gerede yolundaki çalışmaların da seneye tamamlanacağını belirtti.

"YEREL YÖNETİM İLE HÜKÜMETİN AYNI UFKA BAKMASI ÇOK ÖNEMLİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 155 bin dekar araziyi sulayacak Tekke Barajı'nın inşaatının da devam ettiğine işaret ederek, "Bay Kemal, bunu da öğrenmek isteyebilirsin. Gel, gez buraları." diye konuştu.

Barajın bu yıl içerisinde hizmete alınacağını kaydeden Erdoğan, Bolu şehir merkezinin içme suyu ihtiyacını karşılamak için Gölköy Barajı'ndan terfi hattı inşa ederek şehre memba kalitesinde içme suyu vermeye başladıklarını ifade etti.

Erdoğan, "Yöresel lezzetleri ön plana çıkaracak olan Gastronomi Merkezi yapacağız. Bolu metrobüs hattı ile Bolulu kardeşlerimize uygun fiyatlı, emniyetli ve konforlu bir kent içi ulaşım imkanı sağlayacağız." dedi.

Modern mimariye sahip Bolu Kültür Merkezi'ni de inşa edeceklerini aktaran Erdoğan, Bolu'nun her şeyin en iyisine, kalitelisine, en güzeline layık olduğunu vurguladı.

Bu çerçevede, AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin'in milletvekilliğinin yanı sıra bakan yardımcılığı tecrübesine de sahip, dürüst, mütevazı, çalışkan bir dava arkadaşı olduğunu anlatan Erdoğan, Metin'in vatandaşların desteğiyle 31 Mart'tan sonra bu birikimini Bolu'nun hizmetine sunabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Metin'in Bolu'yu daha ileriye taşıyacak, Bolu'daki hizmet sancağını daha yüceltecek birbirinden değerli projelerinin bulunduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşallah bu projeleri el birliği içerisinde hayata geçireceğiz. Fakat burada bir hususun altını çizmek istiyorum, kanadının biri kırık olan kuş uçamaz. Ben büyükşehir belediye başkanlığından gelen bir kardeşinizim, belediye hizmetlerinin nasıl olduğunu, nasıl kısa sürede mesafe alındığını yakinen biliyorum. Yerel yönetim ile hükümetin aynı ufka bakması, aynı hedefe koşması çok önemli. Maalesef bu uyum, ahenk olmadığı zaman hükümet olarak attığınız adımlar da yarım kalır. Ayrıca yerel yönetimde hükümetle eğer dayanışma içinde olmayan bir yerel yönetim olursa onun da yapacağı pek bir şey olmaz.

Biz ne kadar istersek isteyelim, o şehrin, ilçenin belediye başkanı istemeyince arzu edilen neticeler gerçekleşmiyor. Tıpkı sürekli paçasından çekilen bir maraton koşucusu gibi yatırımlar ve projeler yeterli süratte ilerlemiyor. Hatta Doğu ve Güneydoğu'da üç sene önce yaşadıklarımız gibi belediye terör örgütleriyle el ele verip şehri yakıyor, yıkıyor, enkaza çeviriyor. Türkiye'nin son 17 yılda elde ettiği başarılarda hükümet ve yerel yönetimlerin uyumlu çalışmasının, ahenk içinde olmasının payı büyük. Kayyumları niye getirdik, işte bunun için. Kayyumlarla Doğu ve Güneydoğu tamamen değişti. Bu ahengin bozulmasına müsaade etmemeliyiz. Bolu'daki projelerimizin kesintiye uğramasına izin vermemeliyiz."

Bu nedenle Bolulu vatandaşlardan belediye başkan adaylarına sahip çıkmalarını, 31 Mart'ta sandıkta bir kez daha destan yazmalarını isteyen Erdoğan, Bolulu vatandaşların kendilerini yalnız bırakmayacağına inandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandaki vatandaşlardan 31 Mart'ta "memleket işi gönül işi" diyerek mührü gönül belediyeciliğine basma, "hizmet siyasetine devam" deme sözünü alarak, pazar akşamı müjdeler beklediğini vurguladı.

MİTİNGDEN NOTLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında ve sonunda Kayahan'ın "Bizimkisi bir aşk hikayesi" adlı şarkısına eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan için hazırlanan "Lider" filminin gösterildiği mitingde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin de birer konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting sonrası belediye başkan adaylarıyla vatandaşları selamladı.

Mitinge, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun da katıldı.

BAKMADAN GEÇME!