Son dakika... 'Burry Soprano' olarak bilinen rapçi Burak Aydoğduoğlu tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2021 14:34

Uyuşturucu madde kullanımını özendirme suçundan hakkında 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve "Burry Soprano" lakabıyla tanınan rapçi Burak Aydoğduoğlu Silivri'de gözaltına alındı. Aydoğduoğlu, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

"Burry Soprano" lakabıyla tanınan rapçi Burak Aydoğduoğlu'nun, hakkında uyuşturucu madde kullanımını özendirme suçundan 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunuyordu.

Aydoğduoğlu dün Silivri Selimpaşa Merkez Mahallesi'nde bulunan bir otelde, gözaltına alındı. Burak Aydoğduoğlu, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Son dakika... Burry Soprano olarak bilinen rapçi Burak Aydoğduoğlu tutuklandı

AVUKATI: FİRARİ DEĞİLDİ
Öte yandan, Burak Aydoğduoğlu’nun avukatı Gülşen Orman Çakar konu ile ilgili yaptığı açıklamada, müvekkilinin firari durumda olduğu yönündeki bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Aydoğduoğlu’nun davası ile ilgili bilgi veren Av. Çakar “Müvekkilimizin kendi şahsıyla ilişkilendirilemeyecek olan tamamen kurgusal ve soyut bir şarkı sözünden 4 yıl 2 ay hapis cezası almış olması, Anayasa’nın teminatı altında olan sanat ve ifade hürriyetinin yok edildiğini ortaya çıkarmıştır.

Haberin Devamı

Emsal Anayasa Mahkemesi kararları, Emsal AİHM kararları ve birebir aynı olan ve beraatla sonuçlanmış yerel mahkemelere ait emsal kararlar yargılama aşamasında dikkate alınmadı. Dosyamızda gelinen aşamada, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlar Kuruluna sevk edilmiştir ve dosyamız halen başkanlar kurulundayken müvekkilimiz yakalanmıştır. Konuyla ilgili Anayasal hak ihlalleriyle mevcuttur bu sebeple de Anayasa Mahkemesine bireysel başvurumuzu da yapmış bulunuyoruz. Bazı haber kanallarında geçen müvekkilimizin firari olduğu veya uyarıcı madde kullandığı ve bu sebeple yakalandığı ifadeleri kesinlikle doğru ve gerçek değildir. Müvekkilimizin itibarını ve prestijini sarsan bu haberlere karşı da yasal yollara başvuracağımızı bildiriyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!