Bolu Dağı geçişinde Anadolu Otoyolu araçlara kapatıldı! Vali Ümit: 1950 yılından beri en yoğun kar yağışı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2022 17:24

Anadolu Otoyolu Bolu Dağı geçişi TIR trafiğine, D-100 karayolu ise tüm araç geçişlerine kapatıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Anadolu Otoyolu Bolu Dağı geçişi TIR trafiğine kapatılmıştır. Devlet Yolu Bolu Dağı Geçişi ise tüm araçlar için trafiğe kapatılmıştır" denildi. Bolu Valisi Ahmet Ümit, yoğun kar yağışının devam edeceğini belirterek, "Yolun ne zaman açılacağı ile ilgili bir şey söylemek zor. Meteorolojiden aldığımız bilgiye göre bu 1950 yılından beri en yoğun kar yağışı. Çok ciddi bir kar yoğunluğu var tüm yol güzergahlarında. Sadece otoyol için değil. D-100 karayolu için de aynı kurallar geçerli" ifadelerini kullandı. Öte yandan Karayolları Genel Müdürlüğü de yurt genelinde kar yağışı ve tipi nedeniyle kapalı olan yolların listesini de yayınladı.

Haberin Devamı

Akşam saatlerinde Düzce-Bolu arasında yaşanan yoğun tipi sebebiyle yol tekrar trafiğe kapatıldı. İstanbul, Kocaeli ve Ankara'dan TEM otoyoluna girişlere izin verilmiyor. TEM Otoyolu Düzce geçişi Kaynaşlı mevkiinde başlayan trafikte çoğu sürücü kontak kapatarak istirahata çekildi. Bolu Tüneli’nden başlayan araç kuyruğu yaklaşık 17 kilometreyi buldu. Uzun saatler trafikte bekleyen vatandaşların da çoğu çareyi uyumakta buldu. Ekipler ise ulaşımın tekrardan açılması için tüm mücadelelerini sürdürüyor.

VALİ ÜMİT: 1950 YILINDAN BERİ EN YOĞUN KAR YAĞIŞI

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Bolu Valisi Ahmet Ümit, yolun ulaşıma güvenli hale gelmesinin ardından tekrar trafiğe açılacağını belirterek, "Olaya can ve mal güvenliği açısından bakıyoruz. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği her şeyin ötesinde. Aşırı kar yağışı, buzlanma tipi ve bir taraftan kar açma, yol açma çalışmaları, buz çözme çalışmaları sebebiyle Bolu’nun bütün girişlerinde geçici olarak trafik şimdilik durdurulmuş vaziyette. İstanbul, Ankara ve diğer tüm istikametler şu anda trafiğe kapalı. Diğer illerin Valilikleri ile de görüştük. Bu kapsamda Bolu iline girişleri kapatmış vaziyetteyiz. Yol açma çalışmalarımız sürüyor. Yol güvenli hale geldiğinde tekrar trafik elbette açılacaktır" dedi.  

Haberin Devamı

Vali Ahmet Ümit, yoğun kar yağışının devam edeceğini belirterek, "Yolun ne zaman açılacağı ile ilgili bir şey söylemek zor. Meteorolojiden aldığımız bilgiye göre bu 1950 yılından beri en yoğun kar yağışı. Çok ciddi bir kar yoğunluğu var tüm yol güzergahlarında. Sadece otoyol için değil. D-100 karayolu için de aynı kurallar geçerli. Otoyol ve D-100 karayolunu kullanarak İstanbul ve Ankara istikametine giden tüm araçları girişlerde bloke etmek mecburiyetindeyiz. Bir taraftan yol açma çalışmalarını sürdüreceğiz. Meteorolojiden aldığımız bilgiye göre, sabaha karşı 03.30’a kadar bu yağış devam edecek. Ondan sonra sabah 10.00’a kadar bu yağış etkisini azaltacak verilere göre. Bu tahminler eğer gerçekleşirse tabi ki yollar açılacak. Yolu en kısa zamanda trafiğe açacağız" dedi. 

TEM'DE ÇADIR KURDULAR

Bolu Dağı geçişinde Anadolu Otoyolu araçlara kapatıldı Vali Ümit: 1950 yılından beri en yoğun kar yağışı

Bolu’da, yoğun kar yağışı sebebiyle trafiğe kapatılan TEM Otoyolu’nda mahsur kalan bir aile yola çadır kurarak ısınmaya çalıştı.

Haberin Devamı

3 SAATTİR BURADA BEKLİYORUZ

İstanbul’dan yola çıkan Murat Görücü, “İstanbul’dan çıktım akşamüstü, buraya kadar geldim ve Bolu Dağı’na yaklaşık 20 kilometrelik bir mesafe kaldı, 3 saattir burada bekliyoruz. Allah yardım etsin zor, aniden bastırdı bu kar ve inşallah açılır da gideriz. En az 3-4 saat daha bekleyecek gibiyiz” dedi.

BOLU TÜNELİ’NE YAKLAŞIK 17 KİLOMETRE VAR

Kamyon şoförü Ömer Memiş, “Ankara-İstanbul arasında taşımacılık işi yapıyorum. Akşam 21.00’dan beri bekliyoruz, gece saat 03.00. Yaklaşık 17 kilometre var, bundan sonrası nasıl olacak bilmiyorum ama inşallah sonumuz hayrolur” diye konuştu.

ANKARA'DAN YOLA ÇIKAN ARAÇLAR GERİ ÇEVRİLDİ

Haberin Devamı

Karayolları Genel Müdürlüğü, yoğun kar yağışıyla birlikte birçok vatandaşın yolda kalması üzerine, yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçibilmek amacıyla İstanbul- Ankara TEM Otoyolu ve D-100 kara yolunu araç geçişlerine kapattı. Ankara Valisi Vasip Şahin'in "İstanbul istikametine yeni bir duyuruya kadar yola çıkılmaması gerekmekte olup; yola çıkmış araçlar ise görevlilerimizce yönlendirilen yerlerde bekletilecektir" uyarısı üzerine, İstanbul istikametine yola çıkan vatandaşlar emniyet ekipleri tarafından geri çevrildi. Ankara Akıncı Gişelerine gelmeden yolun İstanbul istikametini ulaşıma kapatan trafik polisleri, yola çıkan vatandaşları Ankara istikametine geri yönlendirdi. Yolda bulunan TIR'lar ise ekiplerce dinlenme tesislerin yönlendirildi.

Haberin Devamı

İŞTE KAPALI YOLLAR

Tarsus - Adana - Gaziantep Otoyolu'nun tüm araçlar için ulaşıma açıldığını duyuran Karayolları, kapalı yolların listesini paylaştı.

İşte kapalı yollar:

 Anadolu Otoyolu Bolu Dağı geçişi TIR trafiğine kapatılmıştır. Devlet Yolu Bolu Dağı Geçişi ise tüm araçlar için trafiğe kapatılmıştır. 

Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu tüm araçlar için ulaşıma açılmıştır. 

Konya Seydişehir Antalya Akseki Yolu (Alacabel Mevkii) ulaşıma kapatılmıştır. 

Konya’yı Ankara, Aksaray, Akşehir, Ereğli, Beyşehir, Seydişehir, Ladik, Obruk, Karapınar ve Karaman’a bağlayan yollar kar ve tipi nedeniyle görüş mesafesinin bulunmamasından dolayı ulaşıma kapatılmıştır. 

Kayseri-Malatya Yolu ulaşıma kapatılmıştır.

Pınarbaşı-Gürün, Pınarbaşı-Göksun ve Şarkışla-Pınarbaşı Yolları ulaşıma kapatılmıştır. 

Sivas-Erzincan Yolu ulaşıma kapatılmıştır. 

Kangal-Divriği-Arapgir Yolu ulaşıma kapatılmıştır. 

Zara-Refahiye Yolu ulaşıma kapatılmıştır. 

Kahramanmaraş-Göksun Yolu TIR trafiğine kapatılmıştır. 

Taşkent-Sarıveliler Yolu ulaşıma kapatılmıştır. 

Akşehir-Isparta Yolu ulaşıma kapatılmıştır.

Kağızman-Ağrı Yolu ulaşıma kapatılmıştır. 

Akçakoca-Düzce Yolu Kabalak Mevkii zincir takılı olmayan TIR trafiğine kapatılmıştır. 

Antalya-Mersin Yolu Gazipaşa-Anamur kesimi heyelan nedeniyle ulaşıma kapatılmıştır. 

Diyarbakır-Siverek Yolu ulaşıma kapatılmıştır. 

Diyarbakır-Bingöl Yolu ulaşıma kapatılmıştır. 

Siverek- Adıyaman Yolu ulaşıma kapatılmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!