Son dakika: Ayçiçek yağı taşıyan gemiler Türkiye'ye doğru yola çıktı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2022 18:31

Son dakika haberine göre Denizcilik Genel Müdürlüğü, Rusya'nın Yeisk Limanı'nda bekleyen 6 bin 99 ton ayçiçek yağı yüklü geminin Türkiye'ye ulaşmak üzere Kerch Kanalı'nı geçerek seyre başladığını, ayçiçek yağı yüklü 3 geminin de Rostov Limanı'ndan kalkış yaptığını açıkladı. Daha sonra bir açıklama daha yapan DGM, Rus limanlarında bekleyen 6 Türk gemisinin daha yola çıktığını açıkladı

Haberin Devamı

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Rusya'nın Yeisk Limanı'nda bekleyen 6 bin 99 ton ayçiçek yağı yüklü gemi Kerch Kanalı'nı geçerek seyre başladı, 15 Mart'ta Mersin'de olması beklenmektedir. Ayçiçek yağı yüklü diğer 3 gemi ise Rostov Limanı'ndan kalkış yapmış olup 17 Mart'ta ülkemize varmaları planlanmaktadır."

6 GEMİ DAHA YOLA ÇIKTI

Daha sonra bir açıklama daha yapan Denizcilik Genel Müdürlüğü, "Rus limanlarında bekleyen Türk sahipli/işletmecili gemilerden 6'sı daha limanlardan kalktı. Kömür, demir filizi, buğday ve küspe-kepek taşıyan gemilerimizin 5'i ülkemize biri Romanya’ya seyre başladı. Kerch Boğazı trafiğe açılmış olup tüm gemilerimizin kalkış yapması bekleniyor." ifadelerine yer verdi.

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Haberin Devamı

Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, ayçiçek yağı taşıyan gemilerin Türkiye'ye yola çıkmasına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

* Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gelişmeler nedeniyle Karadeniz kıyılarındaki limanlarda bekletilen gemilerle ilgili sorunumuz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük gayretleri ve girişimleri ile çözülmüştür.

* İftiharla söylemek isteriz ki; sadece Türkiye’ye gelecek siparişleri taşıyan gemilere izin verilmiş ve gemilerimiz de ülkemize doğru yola çıkmıştır.

* Bu vesileyle, sorunun çözümü için çaba harcayan başta Muhterem Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bakanlarımıza ve tüm çalışanlarına en derin şükranlarımızı ve saygılarımızı arz ederiz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!