Son dakika... Ankara'da MKE fabrikasında yangın! MSB'den açıklama: 4 işçimiz yaralandı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2023 11:44

Ankara'nın Mamak ilçesindeki Kayaş MKE kapsül fabrikasında yangın meydana geldi. Yangında ilk belirlemelere göre 4 kişi yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada yangının söndürüldüğü bildirilerek olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

Haberin Devamı

Ankara'nın Mamak ilçesinde Kayaş semtinde bulunan MKE Kapsül Fabrikası'nda saat 10.52'de bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangın sonrası patlama sesi çevrede geniş bir alanda duyulurken, yangın nedeniyle gökyüzünü dumanlar kapladı.

Yangının ardından işçiler tahliye edilirken, bölgeye AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. AFAD'ın Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer (KBRN) ekibi de bölgeye sevk edildi. KBRN ekibi ve diğer ekipler, kapsül bölümünde patlamaların küçük çaplı devam etmesi nedeniyle müdahale etmekte güçlük yaşadı. Patlamalar sırasında çevrede de panik yaşandı. Ekipler, hem fabrika hem de ormanda yangını söndürmek için çalışma başlattı.

MSB'DEN AÇIKLAMA: 4 İŞÇİMİZ YARALI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) olaya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Bakanlığımıza bağlı Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketinin Kayaş/Ankara’da bulunan Kapsül Fabrikasında 18 Temmuz 2023 tarihinde yangın meydana gelmiştir. Yangın sonucu 4 işçimiz yaralanmıştır. Derhal hastaneye sevk edilen yaralılarımızın sağlık durumları iyidir. Çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alınarak, bölgenin emniyeti sağlanmış ve olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Haberin Devamı

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

MSB'den yapılan ikinci açıklamada yangının söndürüldüğü bildirildi.

2 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 2 savcı görevlendirildi. Başsavcılıktan yapılan açıklamada soruşturmaya titizlikle devam edildiği bildirildi.

Son dakika... Ankarada MKE fabrikasında yangın MSBden açıklama: 4 işçimiz yaralandı

ANKARA VALİSİ ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

Yangınla ilgili açıklama yapan Ankara Valisi Vasip Şahin, "İşçilerimiz şu anda tedavi altında, bilinçleri açık. Kimyasal bir yangın olduğu için söndürme çalışmaları dikkatle yürütüldü. Şu an itibarıyla durum tamamen kontrol altına alındı. İtfaiye ekibimiz orada her ihtimale karşı nöbette bekliyor. Hayati tehlike kaydı bildirmedi bize doktor, şu anda tedavileri devam ediyor. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor. İçeride bir iki bölümde etkili olmuş, diğer bölümlerde etkili olmamış. Ar-ge biriminde meydana geldi. Durum endişe verici olmaktan çıkmıştır. Tüm detaylı incelemeler teknik ekipler tarafından yapılacak" diye konuştu.

Son dakika... Ankarada MKE fabrikasında yangın MSBden açıklama: 4 işçimiz yaralandı

Haberin Devamı

Haberin Devamı

BAKAN TUNÇ: ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada "Makine Kimya Endüstrisi'nin Ankara Kayaş'taki kapsül fabrikasında meydana gelen patlamada yaralanan kardeşlerimize Allah’tan acil şifalar diliyorum. Can kaybının olmaması en büyük tesellimiz. Olayla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

BAKAN IŞIKHAN: UZMAN MÜFETTİŞLER GÖREVLENDİRİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada, "Ankara’da Kayaş MKE Kapsül Fabrikası'nda meydana gelen patlamada yaralanan 4 işçi kardeşimize Allah’tan acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun. Konuyla ilgili olarak inceleme için koordinasyon ekibi oluşturulmuş olup Bakanlığımıza bağlı uzman müfettişler gerekli inceleme ve soruşturma kapsamında görevlendirilmiştir." dedi.

Haberin Devamı

BAKAN YERLİKAYA: EKİPLERİMİZ BÖLGEDE

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "MKE Kapsül Fabrikası'nda saat 10.52'de meydana gelen patlamada maalesef 4 işçimiz yaralandı. Emniyet, itfaiye, AFAD ve 112 Acil ekiplerimiz bölgede. Yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum. Gelişmelerle ilgili kamuoyu bilgilendirilecektir." dedi.

1931 yılında kurulan MKE Kapsül Fabrikası'nda, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Teşkilatı ihtiyacına yönelik; yanıltıcı mühimmatlar, çeşitli kapsüller ve piroteknik mühimmatları, ses, ışık ve gaz mühimmatı üretimi yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!