Son dakika... Ankara merkezli 9 ilde DEAŞ operasyonu: 14 gözaltı kararı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Ankara merkezli 9 ilde DEAŞ operasyonu: 14 gözaltı kararı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2021 09:12

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada DEAŞ silahlı terör örgütü ile irtibatı ve iltisakı tespit edilen 14 şüphelinin Ankara merkezli 9 ilde gözaltına alınmasına karar verildiği duyuruldu. Operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 14 zanlıdan 11'i yakalandı.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında daha önce yakalanan ve etkin pişmanlıktan yararlanan sözde üst düzey örgüt mensubunun ifadesinde DEAŞ terör örgütü adına faaliyet gösterdikleri veya çatışma bölgelerine gönderilmek üzere örgüte eleman ve malzeme temin ettiklerini beyan ettiği14 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Ankara merkezli 9 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 11 zanlı gözaltına alındı.

Son dakika... Ankara merkezli 9 ilde DEAŞ operasyonu: 14 gözaltı kararı

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada 4 dürbün, tabanca, tabancaya ait 2 şarjör ve 30 mermi ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Bu arada, daha önce yakalanan üst düzey DEAŞ’lının ifadeleri doğrultusunda şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildiği ve 6'sının yabancı uyruklu olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri sürerken, firari zanlıların yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!