Son dakika: AK Parti Sözcüsü Çelik: Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanımızdır

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2021 17:08

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çelik, 'Cumhurbaşkanımız hiç kuşkusuz Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayıdır.' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AK Partili Çelik’in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

3 Aralık Engelliler Günü’nde 750 civarı engelli öğretmen ataması yapılacak.

Adalet Bakanımız açıkladı yeni mahkemeler devreye girecek. Vatandaşımızın adalete erişimini sağlayacak.

Yakın zamanda Cumhurbaşkanımızın Katar ziyareti ile yoğun diplomasi trafiği devam edecek.

ATATÜRK'ÜN HİÇ YAYINLANMAMIŞ RÖPORTAJI

12 Şubat 193’te Atatürk yeni Türkiye vurgusu yapıyor. Fransızlara çağrı yapıyor. Herhangi kapitülasyon çağrısının dostane olmayacağını, ne pahasına olursa olsun sona erdireceğini söylüyor. ‘Eylemlerimizi harekete geçiren şey tam bağımsızlığımızdır.’ diyor. O günün zor şartları milletvekilimizin İngiliz arşivlerinde bulmasıyla ortaya çıktı.

Türkiye, Azeri kardeşlerimizin haklı mücadelesine destek verdiğinde cihatçıları oraya gönderdi denildi.

Haberin Devamı

Terörle mücadele son derece güçlü bir şekilde devam ediyor. Eren Operasyonlarının sonbahar-kış kısmı devam ediyor.

MİT, Katar İstihbaratı ile Libya'da alıkonulan vatandaşlarımızı kurtardı.

Cumhurbaşkanımız iç ve dış meseleler ile ilgili kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Kararlı bir şekilde politikalar uygulanmaya devam edecek.

'CUMHUR İTTİFAKI'NIN ADAYI CUMHURBAŞKANIMIZDIR'

Cumhurbaşkanımızın aday olup olmaması sorgulama konusu değil. Önümüzdeki seçimlerde Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanımızdır. Bu apaçık gerçek.

DW’NİN PAYLAŞIMI

Biz Çerkes kardeşlerimizin asimilasyona uğradığını reddediyoruz. Bu fitne haberciliğidir. Türkiye’de farklı etnik kökenler üzerine çalışan platform ve habercilik anlayışı var. Türkiye’de Çerkes kültürü teminat altındadır. Çerkes kardeşlerimizin verdiği yanıtın arkasındayız.

ASGARİ ÜCRETTE SON DURUM

Bakanlığın çalışması devam ediyor. Hakkaniyetli bir asgari ücretin çıkması için enstrümanların değerlendirilmesi gerekiyor. MYK’da bu değerlendirildi. Hakkaniyetli, makul, sorun çözücü bir çerçeve önemli. Vatandaşlarımızla oturuyoruz görüşüyoruz. Pek çok krizi doğru siyasetler ile aşma deneyimine sahip bir kadroyuz. Kapsamlı bir değerlendirilme yapılmıştır.

Haberin Devamı

'MEZE LAFI ÇOK YAKIŞIKSIZ'

Ömer Çelik ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Cumhurbaşkanı kendi siyasi ikbali için şimdi de MGK'yı meze yapmaya başladı" şeklindeki ifadesine tepki göstererek şunları söyledi:

"Onların kafasındaki MGK, siyaset üzerindeki vesayet kurumu olarak kodladıkları için vesayet üretip üretmeme üzerinden sınırlı olarak gündeme gelen bir kurumdur. Gerçek bir MGK, sadece ülkenin asgari güvenliğinden, sadece emniyet ya da ülke ile ilgili her meseleyi ele alır. MGK ulusal güvenlikle ilgili her gelişmeyi ele alır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin etrafındaki ekonomik gelişmeler, dünyadaki küresel, ekonomik gelişmeler, bütün bunlar tabii ki önemlidir. Aynı şekilde bugün artık iklim değişikliği, iklim meseleleri bile bir güvenlik meselesi olarak bu kurumlar tarafından alınmaktadır.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, 'Türkiye'nin en itibarlı kurumu' demiş. Kuşkusuz Milli Güvenlik Kurulu, çok itibarlı bir kurumdur ama kurumlar arasında öyle en itibarlı, daha az itibarlı diye bir yarış, siyasetçi bir devlet adamı mantığı açısından doğru bir şey değildir. Meze lafı çok yakışıksız bir laf. Bazen gerçekten Türkiye'nin ulusal meseleleriyle ilgili kurumlarından çıkan kararların bu şekilde ele alınması kuşkusuz meseleye devlet adamı gözüyle bakılmadığını gösteriyor.

Son tezkereye, 'hayır' demeleri çok şaşırtıcı olmuştur. Geçmişte de pek çok konuda itiraz etsek de bu konuda, yani ulusal güvenlik konusunda CHP'nin kendi açısından tutarlı ve çizgisi vardı. Ama şimdi tezkereye 'hayır' diyerek Türkiye'nin milli güvenlik ihtiyaçları açısından son derece karşı bir noktada durmuş oldular."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!