Ege'yi alarma geçiren şüphe!

Güncelleme Tarihi:

Egeyi alarma geçiren şüphe
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 19:46

Yunanistan'da bazı sitelerde Türkiye'den hareket eden botun Yunan karasularına doğru hareket ettiği iddiası Ege'yi hareketlendirdi. Olayın aslı bir süre sonra ortaya çıktı. Sömbeki Adası’na mavi tur kapsamında geziye çıkan bir Türk teknesinin, Yunan ekiplerince kontrol edildiği belirtildi. Tur teknesindeki bir kişinin listede isminin yazılmadığının anlaşılması üzerine teknenin ayrılmasına izin verilmediği kaydedildi. Türk makamlarıyla karşılıklı görüşmeler sonunda bir sorunun olmadığının anlaşılması üzerine teknenin salınmasına karar verildiği belirtildi. İçişleri Bakanlığı ise Muğla'da iki Türk sahil güvenlik botunun kaçırıldığına ilişkin iddiaları yalanlayarak, "Tüm sahil güvenlik botları Sahil Güvenlik Komutanlığı harekat kontrolünde görevlerine devam etmekte olup kaçırılma iddiaları gerçek dışıdır" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Reuters'ın askeri kaynaklara dayandırdığı habere göre F16'ların Yunan karasularında kayıp Türk Sahil Güvenlik botu bulunduğu iddialarını kontrol etmek amacıyla havalandığı açıkladı. Yunanistan karasularında Türk botu bulunduğu iddiası üzerine Hava Kuvvetleri'ne ait uçakların kontrol için bölgeye gönderildiği belirtildi.

Akşam satlerinde 2 Türk askeri botunun Yunanistan karasularına girmek için Yunan Savunma Bakanlığı'ndan izin istediği iddia edilmiş ancak bu iddia doğrulanamamıştı.

TUR TEKNESİNDE ARAMA ÇIKTI...

Yunanistan’daki bazı internet sitelerinde bu tür haberlerin çıkması üzerine, Yunan ve Türk makamlarının görüştüğü, bölgede birlikte çalışma için harekete geçildiği öğrenildi.

Sömbeki Adası’na mavi tur kapsamında geziye çıkan bir Türk teknesinin, Yunan ekiplerince kontrol edildiği belirtildi. Tur teknesindeki bir kişinin listede isminin yazılmadığının anlaşılması üzerine teknenin ayrılmasına izin verilmediği kaydedildi. Türk makamlarıyla karşılıklı görüşmeler sonunda bir sorunun olmadığının anlaşılması üzerine teknenin salınmasına karar verildiği belirtildi.

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN YALANLAMA

İçişleri Bakanlığı, Muğla'da iki Türk sahil güvenlik botunun kaçırıldığına ilişkin haberleri yalanlayarak, "Tüm sahil güvenlik botları Sahil Güvenlik Komutanlığı harekat kontrolünde görevlerine devam etmekte olup kaçırılma iddiaları gerçek dışıdır" açıklamasında bulundu.

KOMŞU DA KAÇAK DARBECİ ASKERLER İÇİN TEYAKKUZDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te tatil yaparken kaldığı otele düzenlenen saldırının ardından kaçan darbeci askerlerin Yunan adalarına geçme olasılığına karşın, Yunan makamlarının da Ege Derizi’nde teyakkuza geçtiği öğrenildi. Türk Sahil Güvenlik botları Türk karasularında denetim ve arama yaparken, Yunan botları da kendi sularında kontrol yapıyor.

YUNAN VE TÜRK UÇAKLARI ARADI

Yunan kaynaklardan alınan bilgiye göre, bugün iki Türk sahil güvenlik botunun Yunanistan'ın Simi Adası yakınlarında görüldüğü Türkiye'den kendilerine bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen iki Türk, üç Yunan uçağı ile iki helikopter Simi Adası çevresinde arama yaptı. Ancak söz konusu iki sahil güvenlik botu ile ilgili herhangi bir ize rastlanamadığı öğrenildi. (Banu Şen/ İzmir)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!