Solda Güçbirliği Kurultayı: Solcuların tek eksiği örgütlenme

Güncelleme Tarihi:

Solda Güçbirliği Kurultayı: Solcuların tek eksiği örgütlenme
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kendisini solda gören partileri aynı çatı altında toplamak ve iktidara taşımak amacıyla dün toplanan birçok bilim adamı, aydın, sanatçı ve siyasetçi ‘Sol Güçbirliği Kurultayı’nda bir araya geldi. Özellikle CHP ile DSP'nin birlikteliğinin savunulduğu kurultayda, tüm sol partilerin Atatürk'ün ‘6 Ok’u önünde eğilmesi istendi.

İlki Ankara'da 9 Ocak'ta gerçekleştirilen kurultayın ikincisi dün Mecidiyeköy Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kurultayda 'Sol Güçbirliği Kurulu' adına Genel Başkan Prof. Dr. Tahir Hatipoğlu, Nilgün Ersoy, sanayici Ali Soyoğlu, iktisatçı Arslan Başer Kafaoğlu, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever, İP Genel Başkan Vekili Hasan Yalçın, ADD eski Genel Başkanı Suphi Gürsoytrak, Avukat Şenal Sarıhan, 68'liler Birliği Vakfı Genel Başkanı Haşmet Atahan, Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Kemal Özden, Prof.Dr. Mehmet Can Akyolcu ve Serpil Şekercioğlu divan başkanlığında yer aldı.

YİNE BİRLEŞİN ÇAĞRISI

Sağ partilerin Türkiye'nin geleceğini tehlikeye attığı öne sürülen kurultayda, öncelikle CHP ve DSP'ye çağrıda bulunularak, tüm sol partilerin birleşmesi istendi. Konuşmacılar, solda fikirin ve programın hazır olduğu, tek eksiğin ise örgütlenme olduğunu vurguladı.

SEFERBERLİK

Kurultaya katılanlara seslenen Kemal Özden, ‘‘Cebinizde yalnızca yol parası bırakın. Bileziklerinizi, altınlarınızı iktidar için buraya bırakın. Bu toplayacağımız para salon kirası olmayacaktır, iktidara yürüyüşün seferberliği olacaktır’’ dedi. Bu sözler üzerine salonda bulunan yaklaşık bin kişiden bir anda 960 milyon 600 bin lira toplandı.

Solun birbirine çelme takmasına hiçbir neden olmadığını söyleyen Hasan Yalçın, yaptıkları bir araştırmada solun oy potansiyelinin yüzde 52 olduğunu, birleşme halinde bunun yüzde 60-70'lere çıkabileceğini savundu.

ATA'NIN ÇATISINDA...

Başta CHP ve DSP olmak üzere tüm sol partileri Atatürk'ün 6 Ok'u önünde eğilerek bir araya gelmeye davet eden Yalçın, ‘‘Çiller ile ANAP'ı gördük. Bunların vatan diye bir kaygısı yoktur. Birisi Apo'ya suikast emrini sipariş olarak veriyor, diğeri de ona haber veriyor’’ dedi. Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, solun iktidara gelmesi halinde yapılabilecekleri sıraladı.

Sol partilerin birlikteliğini öngören bildirgenin gerekli yerlere ulaştırılacağı ve çalışmaların daha kapsamlı olarak devam edeceği bildirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!