Şöhret yolunu açan eşler

Güncelleme Tarihi:

Şöhret yolunu açan eşler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bazen bir ünlünün sevgilisi ya da eşi olduğunuzda bir bakmışsınız ki siz de ünlü olmuşsunuz. Tabii, karşınıza çıkan fırsatları değerlendirmek şartıyla. İşte örnekleriyle, hayatındaki kişi tarafından ünlü yapılmış olanlar...

Bazıları dünyaya, şans yönünden torpilli olarak geliyor. Bunlar, önce, herkesin hayallerini süsleyen isimlerle birlikte olma şansını buluyorlar, daha sonra da bu ilişki sayesinde, fırsatlar önlerine seriliyor. Biraz becerikli, biraz da akıllılarsa, bu fırsatları öyle iyi değerlendiriyorlar ki, sevgilerini ya da eşlerini bile gölgede bırakabiliyorlar.

Kenan Doğulu- Ebru Akel

Sunucu ve dizi oyuncusu Ebru Akel'i, popçu Kenan Doğulu'nun sessiz sakin, güzel sevgilisi olarak görmeye alışmıştık ki bir de klip yönetmeni Deniz Akel'in kardeşi olduğu ortaya çıktı. İnsan hem güzel hem de böyle ünlü tanıdıklara sahip olunca ister istemez ünlü oluveriyor tabii. Ebru, BRT'de 'Sihirli Ayna' programında konukları güzelliştire dursun, bir yandan da ardı ardına gelen dizi tekliflerini değerlendiriyor. Akel'i önce 'Kara Melek'te gördük, şimdi de TGRT'de yayınlanan 'Benim İçin Ağlama' dizisinde Bulut Aras'ın kızı olarak izliyoruz. Ebru Akel, Kenan Doğulu'yla olan ilişkisine geçtiğimiz aylarda nokta koysa da artık Doğulu kadar ünlü.

Mehmet Ali Alabora- Doğa Rutkay

Doğa Rutkay küçüklüğünde, çevresinde 'Rutkay Aziz'in kızı’ diye parmakla gösterilen bir çocuktu. Büyüdüğünde ise kartvizitine 'Memoli'nin sevgilisi' sıfatını ekleyerek şöhret kapılarını kolayca aralamış oldu. Aslında Doğa, sanatçılardan oluşan bir çevrenin içinde yetişmiş, kendisi de konservatuvar mezunu bir tiyatrocu. Ama babasının ünlü bir isim olması ve özellikle de televizyon yıldızı Mehmet Ali Alabora'yla her yerde elele, gözgöze görülmesi onun en büyük avantajları. Şimdi Doğa Rutkay da en az babası ve sevgilisi kadar tanınıyor. Daha yeni mezun bir oyuncu olmasına rağmen de 'Günaydın İstanbul Kardeş' isimli dizide Volkan Severcan'la başrolü oynama fırsatı bulabiliyor. Doğa, aklını, yeteneğini ve özellikle de fırsatları kullanmaya devam ettikçe, karşımıza daha çok çıkacak gibi...

Sertab Erener- Demir Demirkan

O bir besteci, o bir aranjör, o bir gitarist, o bir şarkıcı; sözün kısası o aslında komple bir müzik adamı. Demir Demirkan tüm bu niteliklerini rağmen, adını geniş kitleleri duyurması Sertab Erener'le ilişkisi sayesinde oldu. Amerika'da Hollywood Musicians Institute ve Bilkent Caz Konservatuar'ında aldığı eğitimin yanı sıra Bob Dylan, Ricky Martin, Nilüfer ve Sezen Aksu'yla çalışmışlığı da var. Demirkan, rock grubu Pentagram'dan, Sertab Erener'le çalışabilmek için ayrıldı ve geçtiğimiz yaz, kendi adını taşıyan albümünü piyasaya çıkardı. Her ne kadar şarkıcılık denemesi ses getirmese de Demir Demirkan artık Türkiye'nin tanınmış müzisyenlerinden biri. Şu sıralar Sertab Erener'le bir ayrılıp bir barışıyorlar. Ancak Demirkan'ın bu derece tanınmasında Erener'in rolü yadsınamaz.

Yonca Evcimik- Harun Özakıncı

Aslında Harun Özakıncı, Evcimik'le olan evliliğiyle değil de boşanmasıyla ünlü oldu. Özakıncı, Yonca Evcimik'le süren, 10 yıllık ilişkisi boyunca medyaya bulaşmamasına rağmen, ayrılığın ardından kendini 'Sabah Şekeri' olarak buluverdi. Ardından 'Aşkın Dağlarda Gezer' dizisiyle oyunculuğa soyundu. Harun Özakıncı şimdi Melda Gür'le birlikte 'Kahve Bahane' programını sunuyor. 'Amacım Yonca'ya rakip olmak değil, şöhretimi ve popülerliğimi ona borçluyum' diye her fırsatta belirten Harun Özakıncı artık eski eşinden daha popüler bile denebilir. Çünkü Özakıncı, yakışıklılığı ve sempatisiyle sabahları kadınları ekran başına bağlamayı çok iyi başarıyor.

Hülya Avşar- Kaya Çilingiroğlu

Türkiye'nin en medyatik kadınıyla evli olup da tanınmamak mümkün değil herhalde. Kaya Çilingiroğlu, Hülya Avşar'la gerek sevgiliyken gerek de evliyken magazin basının gündeminden eksik olmadı. Kendisinin ne işle uğraştığı merak edilse de bazen borsacı dendi, bazen de Radyo 2001'in patronu olduğu söylendi. Kaya Çilingiroğlu en sonunda 'Hülya Avşar'ın kocası' olma vasfından yararlanarak televizyona sıçradı. O artık bir sunucu. Sinan Çetin'den devraldığı 'Film Gibi' programında küskünleri barıştırmaya uğraşıyor. Ancak Kaya Çilingiroğlu'nun sunuculuk çabalarını izleyince akla hemen şu soru geliyor: Eğer Hülya Avşar'ın kocası olmasaydı, acaba Kaya Çilingiroğlu'yla bu kadar sık karşılaşır mıydık?

İzel Çeliköz- Tolga Rangaviz

Popçu İzel'le yaşadığı aşkla bir dönem gündeme gelen Tolga Rangaviz aslında bir yelkenci. Ancak, İzel'le birlikte basında yer aldıkça yakışıklılığı dikkatleri çekmiş olmalı ki cast ajanslarından teklifler almaya başladı. Rangaviz, İzel sayesinde gelen popülerliğini değerlendirdi ve dizi oyunculuğuna doğru yelken açtı...

Madonna- Guy Ritchie

Dünyaca ünlü pop yıldızı Madonna, ne zaman Guy Ritchie'yle beraber olmaya başladı, tüm objektifler bu genç İngiliz yönetmene çevrildi. Madonna'dan önce tanınmayan Ritchie, bir anda jet-sosyeteye balıklama daldı. Her ne kadar bu ortamdan hoşlanmadığını söylese de, Guy Ritchie, Madonna'yla gelen şöhret sayesinde de son filmi 'Snatch'te, Brad Pitt gibi bir ismi oynatma imkanı yakaladı. Hele bir de Madonna'nın oğlunun babası olup da, yakında nikah masasına oturacakları söylenince, Guy Ritchie dünya basının merak ettiği bir isim olup çıkıverdi. Şimdi devir, Guy Ritchie'nin devri. Yakaladığı bu fırsatları değerlendirmesinin tam zamanı. Çünkü, Madonna bu. Ne zaman, yapacağı belli olmaz.

Hugh Grant- Elizabeth Hurley

Dünyanın en seksi kadınlarından olan Liz Hurley için bir servet ve şöhret tutkunu demek abartılı olmaz. İngiliz oyuncu Hugh Grant'le birlikte olmaya başladığında genç ve adı duyulmamış bir mankendi. 13 sene sonunda bitirdiği bu ilişki sayesinde ise, kendi yapım şirketi olan, dünyanın en zengin ve aranan top-modellerinden biri oldu. Hugh Grant'e gelince: Dört Nikah Bir Cenaze filminden sonra kayda değer bir yapımda yer alamadı. Bir dönem, arabada bir hayat kadınıyla yakalandığı için gündeme geldi. Hurley, sevgilisinin bu kaçamağını affederek olayı kendi lehine çevirdi ve kamuoyunda olgun kadın imajı yarattı. Şimdi iki ünlünün yolları ayrıldı. Elizabeth Hurley, milyarder sevgilileriyle gazetecilere poz verirken, Hugh Grant'in Julia Roberts'la birlikte olduğu söyleniyor.

Brad Pitt- Gwyneth Paltrow

Dünya Brad Pitt için çıldırırken, kimse çelimsiz, utangaç ve solgun Gwyneth'in farkında değildi. Ne zaman 'Seven' filminde Pitt'in rol arkadaşıyken sevgilisi oluverdi, Hollywood Paltrow'u yeni çağın 'Grace Kelly'si' ilan etti. Herkes Brad Pitt'le Gwyneth Paltrow'un evleneceğine kesin gözüyle bakarken, onların yollarını ayırması basının daha da çok ilgisini çekti. Gwyneth 'Brad Pitt'in eski sevgilisi' olmanın getirdiği fırsatları akıllıca değerlendirdi. 'Aşık Shakespeare' filmiyle En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kaptı, şimdi yoluna son sürat devam ediyor. Brad Pitt için ise, hala herkes çıldırıyor...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!