SMA’lı çocuklardan sevindiren haber

Güncelleme Tarihi:

SMA’lı çocuklardan sevindiren haber
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2023 07:00

İZMİR Bergama’da yaşayan Büyükşehir Belediyesi personeli Mehtap Şanal (39) ile bakkal dükkânını kapatmak zorunda kalan Barış Şanal’ın (44) tek çocukları Kaan Efe Şanal’a, 6 aylıkken SMA Tip 1 teşhisi koyuldu. Valilik izinli bağış hesabı açtırarak tedavi için gerekli 1.8 milyon Euro’yu 11 ayda toplayan Şanal ailesi, 8 ay önce Almanya’ya gitti.

Haberin Devamı

Yutkunma ve vücut yapısı işlevlerindeki bozukluğun giderilmesini amaçlayan ergoterapiden faydalanan Kaan Efe, 20 gün önce İzmir’e döndü. Almanya’ya ulaştıktan 25 gün sonra Zolgensma ilacına kavuşan Kaan Efe’de belirgin iyileşmelerin başladığını anlatan Barış Şanal, boyunun 25 santimetre uzadığını, 2.5 kilo aldığını vurguladı. Tedaviden önce oğlunu kucağına dahi alamadığını söyleyen Barış Şanal, “Şimdi sürekli kucak istiyor. Vücut şekli değişti. Çocuğun hayatta kalması için ciğerlerinin gelişmesi önemliydi. Bunu başardık” dedi.

SMA’lı çocuklardan sevindiren haber
Kaan Efe Şanal

 

Haberin Devamı

İBRAHİM İÇİN 1.8 MİLYON DOLAR TOPLANDI

Çorum’un Sungurlu ilçesinde, inşaat işçisi Mansur ve Tuğba Çalış çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan SMA Tip 1 kas hastası 1.5 yaşındaki İbrahim Çalış adına başlatılan yardım kampanyasında tedavi için gerekli olan 1 milyon 800 bin dolar toplandı. Kampanyanın başladığı ilk andan itibaren desteklerini esirgemediği için Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’e teşekkür eden baba Mansur Çalış, “Uzun bir zamandır gecemiz gündüzüme karışmıştı. Çok emek verdiniz çok çabaladınız. Evladımız sağlığına inşallah kavuşacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!