Siyasiler Çiller'i 'yadırgadı'

Güncelleme Tarihi:

Siyasiler Çilleri yadırgadı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 07, 2002 14:30

ANAP TBMM Grup Başkanvekili Beyhan Aslan, AK Parti TBMM Grup Başkanı Bülent Arınç ve SP TBMM Grup Başkanvekili Veysel Candan, Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığında yapılan AB konulu zirveye DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in katılmamasını eleştirdi. Kutan da zirveden sonra yaptığı açıklamada, "Sayın Çiller'in zirveye neden katılmadığını anlayabilmiş değilim, katılmamasını yadırgadım" dedi.

Haberin Devamı

Çankaya Köşkü'nün 1 nolu girişinde zirveyi takip eden gazetecilerle bekleyen ve televizyonların canlı yayınlarına da katılanparti temsilcileri, zirveye ilişkin görüşlerini dile getirdi.

ASLAN: KATILMAMASI BOÅžLUK YARATTI

ANAP TBMM Grup Başkanvekili Aslan, Türkiye'nin AB üyeliğinin uzun yıllardan beri milli politika olarak değerlendirildiğini ifade etti. 2002 yılının üyelik için kritik bir dönem olduğunu vurgulayan Aslan, kısa ve orta vadeli hedeflerin bu yıl sonuna kadar gerçekleştirilmesi halinde AB'nin Türkiye'ye üyelik için bir takvim verme ihtimalinin bulunduğunu anlattı.

Çiller'in toplantıya katılmamasının boşluk yarattığını, bu kararın Cumhurbaşkanı'na da saygısızlık olduğunu söyleyen Aslan, ''Tartışmalarla ilgili tavır konulacak yer bu resmi toplantıydı. Bu toplantı bir temenni toplantısıdır'' dedi.

Haberin Devamı

Bir soru üzerine Başbakan'ın toplantıya katılmamasının boşluk doğurmayacağını ifade eden Aslan, DSP'nin tüzüğü gereği Genel Başkanın yerine Genel Sekreterin toplantıya katılarak, parti görüşlerini dile getirmesinin mümkün olduğunu vurguladı.

Aslan, bir başka soruyu yanıtlarken Başbakan Ecevit'in şu anki sağlık durumunu bilemediğini ifade ederek, ''Sağlık sorunları devam ederse ne olur'' sorusu üzerine de ''Sağlık sorunları devam ederse karar verecek DSP ve ailesidir'' diye konuştu.

ARINÇ: ECEVİT BAHANESİNİ YADIRGADIM

AK Parti TBMM Grup Başkanı Bülent Arınç da, AK Parti'nin toplantıya katılmamayı hiç düşünmediğini dile getirerek, toplantıda bulunmayı görev olarak gördüklerini kaydetti. DYP Genel Başkanı Çiller'in ''Başbakan Ecevit'in zirveye katılmamasını bahane göstermesini yadırgadığını'' belirten Arınç, Çiller'in bunu siyaset malzemesi yapacağını iddia etti.

Söz konusu zirvenin ''hükümetin değil, Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin temsilcilerinin davet edildiği bir toplantı'' olduğunu vurgulayan Arınç, Türkiye'nin ve dünyanın gözünün bu zirvede olduğunu sözlerine ekledi.

CANDAN: ÇİLLER HÜKÜMETİ ZAYIF GÖSTERMEK İSTİYOR

SP TBMM Grup Başkanvekili Veysel Candan ise zirveyi ''7 Haziran, Ecevit devrinin bittiğinin miladıdır'' sözleriyle değerlendirdi.

Haberin Devamı

Çiller'in toplantıya katılmamakla hükümeti zayıf bir konuma sürüklemek istediÄŸini, hükümetin de ''grogi'' vaziyette olduÄŸunu söyleyen Candan, Çiller'in ''siyasi ÅŸov'' yaptığını öne sürdü.Â
  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!