'Siyaset suç kalkanı değil'

Güncelleme Tarihi:

Siyaset suç kalkanı değil
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2016 00:50

Başbakan Binali Yıldırım, HDP eş genel başkanları ve milletvekillerinin gözaltına alınmasına ilişkin, “Siyaset, suç işlemenin bir kalkanı olamaz. Seçimle gelip, terörle iç içe girenler elbette bunun hesabını vermelidir. Yapılan işlem hukuk içerisinde bir işlemdir” dedi. İstanbul’da katıldığı Dünya Denizcilik Günü etkinliğinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

TAMAMEN YARGISAL BİR FAALİYET
“Hukukun önünde kimsenin geçiş üstünlüğü yoktur. Yapılan işlem hukuk içerisinde işlemdir. Mahkemeler dokunulmazlıkları kaldırılan 154 milletvekili hakkında çağrı yapmışlar, HDP milletvekillerinden 1 tanesi gitmiş, 54’ü bu çağrıya uymamıştır. Yani hukukun üstünlüğünü tanımamışlardır. Yapılan işlem mahkemelerin yaptığı çağrıyı yerine getirmemesi üzerine gerçekleşen bir işlemdir.

(CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları) Seçimle gelip, terörle iç içe girenler elbette bunun hesabını vermelidir. Kastettiği bugünkü savcılığın yaptığı tasarruf ise Sayın Kılıçdaroğlu iki şeyi birbirine karıştırıyor. Terör ile siyaseti, milli iradeyi birbirine karıştırmamak lazım. Buradaki iş tamamen yargısal bir faaliyettir. Seçilmiş olmasına rağmen terörle birlikte hareket eden, terörü teşvik eden, cesaretlendiren, lojistik destek verenler ve bu tutumları nedeniyle dokunulmazlıkları anayasa değişikliğiyle sona erdirilen milletvekilleri hakkında hukuki bir işlemdir. Vatandaşın kafasını karıştırmaya hacet yok.

Siyaset, suç işlemenin bir kalkanı olamaz. Eğer siz siyaseti suç işlemek için kendinize bir güvence olarak görürseniz büyük yanlış içinde olursunuz. Sayın Bahçeli, Sayın Baykal, Sayın Kılıçdaroğlu ve milletvekillerinin birçoğu gidip ifade veriyorsa HDP’dekiler de gidip ifadelerini verecek, bu kadar basit. Bundan kaçındığınız zaman doğacak sonuçtan da şikayet etmemeniz gerekir.

(Diyarbakır saldırısı) Bölücü terör, alçak, iğrenç yüzünü tekrar gösterdi.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!